2007. november 24., szombat

2005. február

5.
Tomit tegnap majdnem bent tartották a Budaiban.. dg.:tüdőgyulladás. Hetek óta fullad, köhög, lassan hetente járunk vissza Bp.re, mert nem javult a köptetőktől, már Ventolint is 6* kell szednie, és beiktattak teofillint is. Nem lázas, csak köhög és fullad. Most kap Zinnatot.. remélem, hogy használ.

6.
Megfogadtam, hogy amint visszaáll az életünk normális kerékvágásba (pl. Jancsi végre jár oviba), neki esek egy-két dolog megtanulásának. Errefelé még jobban megragadhat az ember a sárban...mindenféleképpen küzdeni akarok az ellen, hogy elsikkadjak.

Kari is elsős lett, nálunk csak egy első van, az is kis létszámú. 15 fő. Ebben már benne van 2 szomszédos kistelepülés elsősei is.

Ma hoztunk haza egy kis 8 hetes ölebet (bernáthegyi kölyök), és amíg a tenyésztőre vártunk a megbeszélt helyen, a sejhajom majd' befagyott. Kb. még 20 cm hó van errefelé, 3 napja esett utoljára.

A gyerekek nőnek, mint a gomba, Hanna és Tomi kamaszodnak.., Kari csacsog-ragyog, Jancsi és Marci meg igazán jól megvannak együtt.

10.
Bővebben: Marci igazi pasi, jól elmutogat, elhümmögi, hogy mit akar. De abban nagyon profi!

Jancsi (4 éves) el kezdett írni. Le tudja írni, hogy „apa, anya, Hanna, Kari" és lemásol mindent.

Ez nála úgy kezdődött, hogy 1. Kari elsős, látja, hogy minden nap tanulnak új betűt..stb..stb.. talán egyfajta testvérféltékenység?
2. a műtét előtti ill. utáni időszakban mást szegénynek pihennie kellett.. pihentess egy 4 éves gyereket, non-stop. Volt/van nekünk is egy mágneses rajzolónk, és azon körmölt. De a rajz-készsége is sokat fejlődött, gondolom emiatt.
(műtét: 2004. novemberben tűnt fel, hogy rosszul hall a gyerek. Elvittük fülészhez, ott kiderült, hogy valszeg a nagy orrmandulái okozhatják a halláscsökkenést. Karácsony környékén már olyan rossz volt a hallása, hogy szó szerint kereste a szem kontaktus, mert nem hallotta, hogy hozzá beszélünk. Rémálomszerű volt az egész, nagyon be voltunk tojva.. És most nem csak az orrmanduláit vették ki, hanem fel is szúrták -altatásban- a fülét. A garatm.-hoz nem nyúltak, bár Jancsinak is alapból nagyok, de nincs vele gond.

Most voltunk kontrollon, szépen beforrt a dobhártyája, az alvása horkolásmentes, és HALL! 3 hónap múlva kell megint menni, hogy megnézzék, hogy ez az ún. savósodás nem jött-e újból elő, de bízom benne, hogy tényleg csak a mandulák tehettek erről az egészről.

11.
Folyt. tegnapról:
Hanna elkezdte a zeneiskolát, szépen halad. Szereti. A suliban jól érzi magát, a tavalyi átlaga és félévi u.annyi: 4,7.
Nemrégiben lettek vmi furcsa piros kiütései (ez egyfajta bőrvérzés) ami hol van, hol nincs.., nem köthető semmihez, a leletei jók, most hematológiára kell mennünk, talán ott okosabbak leszünk.

Tomi igazi vagány... Nagyon okos fiú (félévkor csak három 4-e volt, német nyelvtanból, technikából, énekből), de kijött rajta a "laza srác" szindróma, kissé nehéz nem felhúzni magamat rajta. Más példájából okulva, nem piszkálom, hogy pofákat vág ill., hogy forgatja a szemét. Időnként kell vele veszekedni, hogy álljon meg, ez a határ, de ez is tipikus teszt-korszak: Meddig is mehet el?? Barátai nem igazán vannak, inkább haverjai, de ezt nem igazán bánom, nagyon béna oszt. társai vannak. Ettől függetlenül nagy életet él, szinte minden 7végén megy szülinapozni. (szegény pénztárcánk..) JAA, és növeszti a haját, de utálja, hogy mindenki ezt kérdezi tőle. :DDDDDD

Smile
Kari egy kis nőci. Imádja a csillogó-villogó ruhákat, Barbie-lázban van, az oszt.ban a legjobb tanuló ill. képességű gyerek. Nagyon tud édes lenni, és időnként egy fúria. Akkor nagyon nehéz elviselni őt...hisztizik, duzzog és a kedvenc szava ilyenkor:"bezzeg.." Szerencsére ez egyre ritkább.. Suli: Itt alig adnak fel a kicsiknek házit, sőt azt kérte az elsős tan.néni, hogy senki se gyakoroltasson pluszban a gyerekkel, mert nekik TÉNYLEG kell pihenniük.


Jancsi róla már írtam, egyébként ovis. Ami az én nagy bánatom, hogy vannak még éjszakák, amikor be-bepisil...Próbáltam kitalálni, hogy mitől (nem köthető ahhoz, hogy mennyit iszik este), de nyugtatom magamat, hogy még nem abnormális. (4 éves)

Marci, dumál, csak a maga nyelvén. Találd ki, hogy mit akar! Mi persze értjük...egy tündér pofa, pörög ezerrel, imád sétálni menni. (akkor lát egy csomó buuuuszt, traaaktort..) Hihetetlen nagy autómániás, csak úgy, mint Jancsi. (na, ő minden típust megismer, Buddy szokott neki adni autókatalógust, hát, azt hetekig forgatják..)
Nappal már bilizget, - amikor eszébe jut-, de szerintem az igazi áttörés nyáron lesz.

Én már járok megint kosarazni. Egy ideig kényszer pihenőn voltam: novemberben megállapították, hogy nyaki gerincsérvem van.. MRI, idegsebész.. igen, kezdődő, de nem csinálnak vele semmit -éljek vele addig együtt, amíg annyira nem fog fájni, ill. annyira nem fogok szédülni, hogy már-már elviselhetetlen. Na, akkor megműtenek, de garancia nincs rá, számításaik szerint 70% esélyem van a műtőasztalon maradásra. Na, anyátok!! Nekem elég volt már egyszer azt feldolgozni, hogy majdnem meghaltam, ezt nem akartam elfogadni.
És ez így volt jól, ui. Buddy napokon keresztül lógott a neten, átolvasott mindent amit erről tudni lehet.. így jött az az ötlete, hogy keres nekem egy csontkovácsot (alias manuálterapeuta-kiropraktőr..stb) És talált egy srácot a XI. ker.-ben, aki - micsoda véletlen: Buddy gyerekkori haverja volt. 3 kezelésen vagyok túl és gyógyultnak vagyok minősítve. Élhetem megint normálisan az életemet, csak ha panaszaim lesznek akkor megyek vissza. (az alapvető baj az volt, hogy a doki bácsik sosem keresték az okát annak, hogy ennyi idősen mi a búbánattól lett nekem sérvem-nyaki szakaszon.) Lényegében ennyi történt velünk az elmúlt fél évben. :DDDDDDDD

13.
Ma volt farsang a suliban, most estünk haza nemrég. És mialatt nem voltam itthon Buddy rám telefonált, hogy Marci belázasodott...Holnap megint mehetünk orvoshoz, kezd nagyon elegem lenni, mert idén még nem volt olyan, hogy mindenki egészséges legyen nálunk.

14.
Marcinak bronchitis-e van...Szegény, nagyon nyűgös. Sokat sír, és méltatlankodik..Remélem, hogy ez volt a legmélyebb pontja a betegségének.

Jancsi pedig elkezdte megint az ovit. Hurrá! :/

15.
Ma délben kopogtat a postás, ill. a csomaghordó...és engem keresett. Rutinosan akartam elküldeni a másik V-néhez, de ő engem keresett, hogy csomagot hozott. Fogalmam sem volt, hogy mi a franc lehet. Aztán letisztult minden: -még a karácsony előtt- az origo-n játszottam a braun nyereményjátékon. Totál el is felejtettem, erre ma elhozták a nyereményemet. Ami asszem a fődíj volt, mert ez volt a tárgynyeremények közül a legértékesebb. Szóval nyertem -ilyet életemben először - egy 35000 ft.-os braun BOROTVÁT. Buddy megígérte, hogy - egyszer legalábbis- használni fogja. :PP

18.
Tegnap elindultunk Bp.-re Tomival, szerencsésen átjutottunk a Mecseken (később keresztbe fordult 2 kamion) szakadt a hó egész Paksig, íyg a 2 és fél órás útból lett 5 órás. Tomi szerencsére jól van, de Marci nem akar javulni, mire hazaértünk 39,5 fokos láza volt. Úgy, hogy 5. napja szed AB-t, köptetőt.. stb. Ha a hétfőig nem javul, akkor rtg. Remélem, hogy nem tüdőgyulladása van. Ja, és hétfőn lesz 2 éves, így a szülinapozást is csúsztatjuk, kinek van így kedve bármihez?

19.
A héten csak ma nem esett hó, eddig a srácok már 5 giga hóembert gyúrtak..és állítólag holnap országos havazás lesz.

Marci után beállt Jancsi is a sorba..elkezdett köhögni. Újra.

Nincsenek megjegyzések: