2007. november 23., péntek

2003. november

2.
Óriási erő kellett a csomagolásokhoz. Marhára tud örülni az ember annak, hogy végre mehet.. de amikor neki kell állni a becsomagolásnak, akkor kissé elbizonytalanodik. A kocsira pakolásnál már majdnem meggondolja magát és ugye a hetekig tartó (vagy hónapokig???) kupi meg egyenesen siralmas.

DE: a srácok már marha jól érzik magukat. Igazi vadregényes a környék, ha leszaladunk P-re, akkor mindig látunk őzeket, (kifigyeltük hova járnak inni) rókákat, nyulat.. a levegőt harapni lehet. A házhoz tartozó mindenfélét is felfedezik, így ha nem esik az eső (ami most szinte non-stop esik..) kint vannak. Vannak haverjaik, nagyon tetszik nekik a suli (Tomit is el kezdtük hordani) Karinak az ovi, (nagycsoportos) és hát nekünk is csupa jó élményeink vannak. ( pl. a helyi jegyző nagyon király.)

Közben túléltünk egy vírusfertőzést, viszont Marci még mindig krehál..
Jaj, olyan édes baba lett! Persze még mindig egy húsgolyó (8 hónapos volt 21.-én, súlya: 9.5; hossza: 74 cm) áll, kapaszkodva jön-megy, ül, új tudománya: puszi dobálás, tapsolás.
Foga még mindig csak kettő, de lelkesen rág vele, mindegy mit, csak rágható legyen. Szopizik továbbra is, (éjjel is vagy 2x) alma, barack, banán, krumpli tetszik neki.

7.
Riogatnak itt a hóval, meg minden.. de eddig csak a hülye hideg eső jött.. olyan csontig hatoló.. rémes! Mi már a múltkor is kimaradtunk a havazásból. Egy kicsit még süthetett volna még a nap, olyan tavasz érzete volt az embernek.


Hogyan lettünk 7 gyerekesek? Szóval 5 saját plusz a 2 kamasz (ÁÁÁ) tesóm. Anyám a fővárosban maradt és csak 10-14 naponta jön haza..(no comment)

A költözésről még: nem meséltem, hogy mennyire drágán dolgoznak a költöztetők. (200 km-ről volt szó, egy fuvar mindenféle ki- és beszállással 165000 Ft lett volna - nekünk 3 kocsi kellett volna, tehát 3* 165000)
Nos, utánajártunk és amellett döntöttünk, hogy egy hétvégére kibéreltünk egy Ford Transitot és a férjem volt a fuvaros. Egy hosszú 7 vége alatt levezetett 2000 km-t azaz 5 fordulóban jöttünk le. Iszonyat volt, 1. aggódtam miatta, hogy ne aludjon el; az asztmája miatt ne hajtsa magát halálra, lévén egyetlen férfiként ő pakolta a nehezét is fel/le, ki/be; 2. én Ö-ben pakoltam össze a köv. fuvar cuccait, nyakamban a gyerekekkel, anyám idelent a lehozott csomagokat szortírozta..
A srácok meglepően jól viselték, bár segíteniük nem kellett, csak az volt a lényeg, hogy ne legyenek láb alatt. Egész hétvégén jó idő volt, úgyhogy elvoltak a kertben.
És a java - nekem legalábbis- csak a végére maradt, ui. péntek-szombat-vasárnap összesen aludtam 10 órát és az utolsó fuvarral egyidőben (konvojban) kellett lehoznom a skacokat, és a kutyust is. (este volt már, szakadni kezdett az eső és még sosem jártam egyedül a 6-oson..) Zadír előtt is le a kalappal, mert olyan szuperül viselkedett! Sosem autózott még. Szóval ezért is írtam, hogy túléltük.. szó szerint.

Aztán: mivel tudtuk, hogy így fog alakulni a költözés, csomó bútorunkat kiselejteztük (itt is maradt rengeteg), többek közt a srácok ágyát és megbeszéltük, hogy az IKEA katalógusban látott emeletes ágyat megvesszük nekik. Ez így olyan szép. Na, ja, amikor meg akartuk venni, nem volt raktáron: rendeljük meg. OK!!! Ez volt szeptemberben. 2-3 hete el kezdtem hívogatni őket, hogy na, mizu?? Semmi, ÉL A RENDELÉS!! Nem semmi, igaz? Tegnapelőtt is "zaklattuk" őket, hogy ...szóval elég gáz, hogy a földön van a nagyok matracai.. és hát mi a jó büdös franc van má'!??!!! Bocsánatkérés nélkül ismét biztosítottak afelől, hogy ÉL a rendelés és türelem, a múlt héten jött 4 db. ágy (!!) igen sokan várunk az ágyra.
Buddy persze írt egy mailt a vevőszolgálatnak, hogy ez igazán európai..
Ma jött a válasz: nekik fontos a mi panaszunk és remélik, hogy ha megyünk legközelebb, akkor meg leszünk elégedve velük.
Szóval, úgy döntöttünk, hogy megvesszük a faanyagot, és mi magunk megcsináljuk.. Az ikea meg...

8.
A mai napon befejeztük a festést. Egy időre, persze, ez csak amolyan "tisztasági" festés volt, most mindenhol hófehérek a falak (régen az a hengerelt csini-bini festék volt, hol arany virágok voltak zöld alapon, hol pedig barna krix-kraxok rózsaszínen..)
A fél-cocpolitikából akarjuk beépíteni a tetőteret, ha minden ok, akkor tavasszal. Akkor meg úgyis minden kezdődik elölről.
Ahogy mondani szoktuk, ne fogunk unatkozni az elkövetkezendő 5-10 évben.

Nincsenek megjegyzések: