2007. november 23., péntek

2003. december

3.
Ez a falu egy sváb falu.. suli-ovi is német nyelvű. A srácok így intenzív német tanulásban vannak.

Hannával és Tomival napi egy órát németezek, Jancsi esetleg mellettünk játszik, Kari meg aktívan jelen van..
Ma mentünk vásárolni, és már a sokadik öreg néninek köszöntünk.. a következő fejkendős öreglánynál, felsóhajt Jancsi:
-Na, még egy großmutter...


Egyébként Marci-bébi elindult. Igazi kis kövér gombóc, ide-odadülöngél.. ha van valami a kezében, akkor nagyon bátor, abban kapaszkodva megtesz sok-sok lépést.

Ja, és megjött az ikea értesítés: megvan az ágy! Laza mozdulattal kidobtam a kukába. :PPP

7.
Úgy tűnik sosem fogunk meggyógyulni: most Jancsi lázasodott be, (Tomi már jár suliba, ő jól van, Marci szépen lassan javulgat. Holnap mehetünk megint a doktorhoz, lassan bérletet váltok nála. (vagy inkább a gyógyszertárban).

Ma megmutatták a srácok a Jézuskának írt levelüket: Kari aranyos volt rajzolt mindenfélét, leírta, hogy szeretne plüssöket kapni (cca. ezermillió van nekik, de mindegy..), és egy lánybabát.
Hanna sminkkészletet kért, meg függőszéket.
Tomikám pedig gondolt a beszerzési helyekre is, idézet a leveléből:

"-távirányítós BMW- Tesco pesti út; távirányítós másik autó- minimax üzletház; tojásfotel-ikea budaörs.."
Jancsi pedig csak azt hajtogatja, hogy ő egy naaaaagy kamiont kér. Marci pedig még sem beszélni nem tud, sem írni..ő azt kap, amit én szeretnék-neki.
Ja, Marci 6 fogú lett, kicsit csálén jöttek ki a fogai, de nagyon helyes. Azt kevésbé szeretem, ahogy csikorgatja őket.

Elolvastam a jövő évi horoszpókunkat: nekem is és a Buddynak is nagy romantikázást, szenvedélyt jósolnak és mindez megkoronázásaként gyermekáldást. Anyósomnak majd megmutatom, hidaljon csak le: ő Marci születése előtt már megkérdezte, hogy ugye nem akarunk többet, és ugye teszünk is ellene majd aktívan..? Majd azt mondjuk, hogy "a csillagok megmondták" (hozzáteszem, hogy asztrológiát és horoszkóp készítést is tanult..) Höhööhööö. :DDDD

9.
Ma hallottam, hogy januártól megszigorítják a közgyógyos gyógyszer felírást, mert, hogy vannak notórius gyógyszer felíratók, akik az ingyen gyógyszert eladják. Na, Tomi közgyógyos. Ez azt jelenti, hogy ha pl. elmegyünk egy szakorvoshoz (mondjuk fülészetre, mert fáj a füle..) s ő felírNA vmi gyógyszert közgyógyra, nem teheti, jöhetek a háziorvoshoz, aki felírja. Vagy nem kérem közgyógyra, ha pl. SOS kell a gyógyszer, és csak másnap rendel legközelebb a háziorvos. Már megint az van, hogy az szív, aki nem csal, ha ennyire köztudott, hogy visszaélnek a közgyóggyal, akkor miért nem a csalókat keresik meg? Tudom, áááálomvilááág.. de itt legalább neve van a csalóknak, visszakereshető, meg mittomén. Eddig is szidtam az oep-et, mert az asztma gyógyszereinek a túlnyomó többségére nem jó a közgyógy, ugyanis nem támogatják. Csak az azonnal ható, szteroiddal teli spray-ket.
Fel vagyok húzva.

Nincsenek megjegyzések: