2007. november 20., kedd

2003. május

1.
Marci 6770 g.- volt a 2 hónapos oltásnál. No, merthogy megkapta.. nem tetszett neki
. Estére bevörösödött a lába, borogattam pedig neki, de csak másnapra lett jobb.
Viszont a BCG hege rettentő csúnya, szerintem napok és ki fog durrani..

Szerdán voltunk babanézőben: ui. kedd hajnalban megszült a sógornőnk (2003. ápr. 29.). Olyan furi volt Marci után egy ici-pici újszülöttet látni: Kamilla 2950-nel és 49 cm.-vel született, így a legkisebbem igazi díjbirkózó benyomását keltette mellette. :DDD

A jó idő eljöttével lekerült Jancsiról a pelus. Tomi lelkesen mutogatja, hogyan is kell meglocsolni a diófát, Jancsi oda is áll, fogja a kukacát erősen, de eddig még csak egyszer sikerült lepisilnie. Viszont a betonra, az előszobába már többször. Biliről hallani sem akar, a kisWCtől meg mintha félne, így azt nem is forszírozzuk neki.
Tegnap meg beosont a szobájukba és egy hatalmasat kakált a szőnyegre, (persze váltig tagadta, hogy nem ő volt-még szerencse, hogy van kutyánk: van kire fogni.. az más kérdés, hogy a lakásba nem jöhet be a kutya..:DD). Hát mit mondjak, szerettem, de nagyon. Így most őrség van Jancsi mellé rendelve, nehogy megint pucolnom kelljen a szőnyeget.

19.
Marci-baba beteg lett, tüdőgyulladás :OO, lassan már két hete. És nemhogy javult volna, az első hét után romlott az állapota. De talán mostanra már tényleg kezd kimászni belőle. Igaz, vár ránk még egy pulmonológiai vizsgálat is.

Jancsi egy igazi gézengúz, akinek a szeme sem áll jól. Emeletes ágyra felszökik, és onnan kiabál, hogy vegyük le! Tegnapelőtt meg a hűtőrácsot eldugta a háta mögé (!!) és úgy próbált meg kilopakodni a lakásból. Hátha nem tűnik fel nekünk mit is rejtett el. Aztán leszedegeti módszeresen a kiterített ruhákat és beledobálja a medencébe: ha igazán szemfüles, akkor még a homokozóban is meg tudja forgatni egy picinykét.

20.
Holnap megyünk pulmonológiára Marcival. :(

Utálom az időjósokat! Ma déltől jégesőt, hideget, majdhogynem mínuszokat jósoltak, így szegény Hannust állig beöltöztetve engedtem el a suliba. Hát azt a pillantást, amit megeresztett, amikor hazaért délután 3-kor, a földön húzva a pulcsiját és a nyelvét...
Ma délelőtt Tomi vezényletével befogtak egy lótetűt a skacok.. minek homokozó, meg mittom én! Egész nap nyúzták, ládába tették, földet hordtak Oszkárnak, meg gyökereket.. etették, sétáltatták. A múlt héten meg egy varangyot találtak a kutya vizesedényében reggel, azzal is mit műveltek! És még meg is siratták, amikor "elszökött". :PP

22.
Megjártuk a kórházat.

Még nem írtam, de Marcinak van születése óta egy furcsa köhögése, amit sikerült a kh.-ban a doktornőnek meghallania. Egyfajta fojtó, száraz köhögésnek nevezte, (én arra hasonlítottam, mintha egy öreg szívasztmás papi krehálna), és szükségesnek tartja majd a nyeletéses rtg-t. Ha nem lesz megint beteg, akkor 3 hónap múlva csinálnák.
De az allergiát sem zárhatják ki, lévén halmozottan fordul elő a családban-, ezért újabb vérvétel, (eredmény 2 hét múlva). Nagyon ügyi volt, csak a szúráskor sírt-most nem a fejéből vettek, hanem a kézfejéből.
Jelenleg jól van, igaz, a hülye AB-től még mindig megy a pocija, de ma kapta meg az utolsó adagot, remélem, hogy hamar helyrejön.
Tegnap volt a kis Marcika 3 hónapos, számomra hihetetlen, hiszen szinte tegnap született, ma meg már negyed éves. Olyan jó kisbaba, ha csak ránézek, mosolyog, a Nagyok hangját, ha hallja, már tekereg a fejével. Tiszába tevéskor dumál, és NAGYON szeret meztelenkedni. Eddig szerette a hason fekvést, de így a nagyvilágból nem sokat lát, ezért inkább a háton fekvést részesíti előnyben. Tükörben, ha meglátja magát, fülig ér a szája. Szóval igazi Mosolyalbum.
Továbbra is imádja minden tesója, Jancsi alig enged bkit is a közelébe:"Enyém Mákki!!" Hordja a kiságyába a kocsikat, a szent Autókákat, és mindegyiket módszeresen bepakolja Marci fejéhez.

Tamás kérdése Anyámhoz (nem sokkal a Mama születésnapja után):

- Mama, és nagyon félelmetesek voltak a mamutok?? :DD


27.
Okultunk a sok évi gyermeknapi tapasztalatunkból: tavaly Balatonra mentünk, ahol szinte senki sem volt, idén meg csináltunk egy nagy kerti bulit a srácoknak. Szombaton anyósék és régi barátaink voltak nálunk, grilleztünk, süti.. fagyi.. (a tombola és a petárda kimaradt
:P) A skacok a medencében hűsöltek, délután mi is becsobbantunk, nem lehetett már ki bírni a nagy meleget.
Vasárnap gyerek kívánságára hamburgert sütöttünk, ebéd-vacsi az volt, és az előző nap elkezdett - és azóta sem befejezett- vízicsatát folytatták.

Egyébként le vagyok törve, mint a bili füle, mert a ma felhívott minket egy vevőjelölt, hogy "hát bocs, de még sem.." Már 3x voltak nálunk, szinte megállapodtunk mindenben, Békésből akarnak Pest mellé költözni, anyuka totál odavan a lakásért, a gyerekek is, és van egy igazi vaskalapos f*sz, aki aszondja, hogy NEM. Ilyenekbe kötött bele(!!): mennyi nálunk a kutyakaja?- mert lent Békésben ő x Ft.-ért tudja venni; mennyi a kábel TV?; nem tetszik neki a fal színe.. anyád! És különbenis ő tul.képpen nem is akar elköltözni, már 2 éve keresnek lakást, de vmi (ill. valaki ) miatt sosem találnak pont megfelelőt.

Jancsit el kezdett szólni, ha kakilnia kell. Visszatartja, belekakil a bilibe, marha büszke rá, mi meg őrá.
Ja, meg ami olyan édes volt: Vettem magamnak egy új tusfürdőt, Karinak nagyon teszik a Pavilon (Palmolive-Kari nyelvén illata, de közölte: "Milyen kár, hogy anyatejes-babaszáj szagú tusfürdő nincsen, mert ő azt az illatot imádja a legjobban" Tény, hogy mindig szagolgatja Marcit. Csak eddig nem mondta, hogy miért.
Hannáék csütörtökön és pénteken osztálykirándulásra mennek a Mátrába, nagyon izgul, ui. most fog először "ottalvós" kirándulásra menni. Bevallom őszintén, hogy csak azért engedem el, mert 2 olyan tanár kíséri őket, akiket nagyon kedvelek és korrektnek tartok, és nem megy velük más szülő.
Tomi pedig 17.-én és 18.-án vizsgázik, szegénykém. De tutira minden OK lesz. Eszembe jutott Tomival kapcs.-ban is egy aranyos sztori.:
Pár hete csörög a telefon, érdeklődnek a házról. Tomi hallja az apja válaszait, de mikor a telefon túlsó végén azt kérdezik, hogy "ez parasztház?" és az apja úgy válaszol, hogy "nem, ez polgári ház.." akkor rákérdezett: "Anyúúú, és ha vki nem fideszes, akkor már nem is veszi meg a házat??

28.
Marci jól van, próbálkozik a hátról hasra fordulással, eddig még csak a haja kopott ki a nagy igyekezetben és a tengelye körüli elforgásban lett profi, de hát szurkolunk Neki.:DD
Köhögése megvan, de teljesen egészségesnek látom. Nem fullad, szépen hízik, mosolyog nagyokat és gőgicsél.

Nincsenek megjegyzések: