2007. november 10., szombat

2001. szeptember

1.
Úgy néz ki, hogy hétfőn jöhet haza Hannus, mert még mindig elég rekedt és csúnyán köhög. De végül is az már holnap van.. Olyan kis ügyi: tegnapelőtt vittem neki egy vadi új gyerek könyvet és tegnap, amikor bementünk azzal fogadott, hogy nagyon jó volt, ki is olvasta.. Az állam leesett, hiszen 90 oldalas könyvről volt szó.. Ma viszem neki a folytatását.

6.
Van ami miatt aggódhatok, ui. Hannának lehet, hogy egyfajta "visszafolyásos" -reflux-betegsége van, ami okozhatja ezt a hirtelen rohamot. Ehhez, ha a szakember is úgy látja, akkor egy ún. GOR-vizsgálatot csinálnak, ami 24 órás gyomorszondát jelent.
21.-ére vagyunk berendelve, remélem, hogy megint csak túllihegték ezt az egészet..*

*Aztán lefújtuk az egészet, mert utánanéztem, hogy mi a betegség, mik a tünetei, és biztosak lettünk abban, hogy Hannának nincs ez a betegsége.

Találtunk Tominak egy olyan sulit, ahol nem "gond", hogy tud már olvasni, tud számolni és sokat betegeskedik iskolaidőben: szóval nagy örömére beírattuk, jár suliba és ha ne adj'Isten megint hónapokig betegeskedik, akkor taníthatom itthon tovább és nem kell emiatt osztályt ismételnie. Van pszichológusuk, sóbarlangjuk és állami..
Bízom benne, hogy jó lesz! *
Olyan cuki volt, az első tanítási nap reggelén 6 óra 10-kor megjelent az ágyunk végében totál felöltözve, tasival a hátán és közölte, hogy indulhatunk a suliba. :DD
Kari ovis lett, nagyon tetszik neki, olyan kis édes ő is!
A kis Jancsiba meg az ördög bújt.. sokat sírdogál, és szinte le se lehet szedni a mellemről. Minden trükköt bedobtam, eddig semmi hatása!
Ma vettem neki egy bébi "fogkefét", ez tulajdonképpen ínykefe és a fájós fogínyt kell vele masszírozni és van benne még egy kefe, ami majd az első fogakat hivatott mosni. Hát majdnem megzabáltam olyan édesen tartotta a kis száját, amíg dörzsöltem az ínyét!
Egyébként egyre biztosabban ül egyedül, kúszásban szinte profinak mondható, nincs cél, amit el ne érne. Vége a "lerakom és elgügyög magában" időszaknak! Nálunk is nagyon fontos lett az, hogy lásson, nem szereti, ha nincs velem! (Én se nagyon, de azért tusolni és pisilni még mindig egyedül szeretek! ;)
*ez is a tipikus magyar mézeskalács házikó esete: lehet, hgy ilyen dolgai voltak a sulinak, csak a benne dolgozó ill. a nekünk jutó "aranyos" tannéni egy megalomán gyerekgyűlölő volt. (eljöttünk amúgy innen, de az ott dolgozó ismerősünk mesélte, hogy annak a nőnek az osztálya agyon presszionált és sok közöttük a pszichés beteg gyerek.. :OO)

7.
Jancsi ma fél éves, Igazi nagyfiú lett!
Olyan gyorsan fejlődik!! Tavaly ilyenkor még azon izgultam, hogy milyen lett az AFP, mit mondanak majd a genetikai UH-n (túl magas lett állítólag az AFP...aztán persze kiderült, hogy normális, csak már nem 16 hetes voltam, mikor levették) és TESSÉK: itt van Jancsi, aki egészséges, mint a makk.. szóval olyan jó nekem. :D

11.
Én is teljesen megdöbbentem, persze telefon ezerrel a rokonoknak, emil az ott dolgozó barátnőmnek, a rokonaink jól vannak, bár az egyik unokatesó 4!!!! utcányira dolgozott a WTC-től, túl élte, tudott telefonálni, de még mindig be van szorulva a mh.-re

A barátnőmről nem tudok még mindig semmit, szörnyen aggódok érte!
Tényleg hihetetlen és felfoghatatlan.

15.
A barátnőm hál'Istennek jól van, 2 nap után ért haza, most várom tőle az emilt, hogy azóta mi is történt náluk.

A híreket hallgatva csak szörnyülködök, már álmomban is kísért az, hogy a családom két különböző helyen van és történik vmi szörnyű és nem vagyunk együtt..

Vidámabban folytatva: Jancsi két napja ÁLL! Igaz, miután elfárad elborul, mint egy krumplis-zsák, persze bőg, de miután megnyugtatom, újra áll.. Az ülést tökélyre fejlesztette, ha éjjel felkel, már nem hason fekve sír, hanem ülve. Legalább változatos a gyermek. Hamarosan már állva fog sírni. És persze rettentően büszke magára, meg mi is ő rá!

21.
Jancsi már nem borul el, ha elfáradt az állásban, szépen lecsücsül
. Szóval szép és okos, bár kaja ügyben kis huncut: ui. akármit főzök neki, nem eszi meg.. pedig elég változatos kajákkal próbálkozok.. mindegy, mert van tejem, csak gondoltam, hátha igényli már a másféle hamit!

24.
Jancsi is a szőnyegről állt fel először, az ágyunkban kapaszkodott meg! Szerintem, ha sokat van ágyon kívül egy kicsi baba, sokkal jobban motiválja a sok ismeretlen dolog és érez magában késztetést, hogy odakússzon, felálljon, vagy odamenjen.. Egyébként Jancsi az ágyban próbál lépkedni, főleg ha lát vmi tuti jó dolgot a pelenkázón.. és időnként sikerül odakeverednie és akkor nagyon tud örülni
.
Az én kis örökmozgóm ma feltornázta magát az emeletes ágy alsó ágyára, ez kb. 30 cm.-re van a földtől! Mi jöhet még?

Az viszont egyáltalán nem jó hír, hogy Tomikám megbetegedett, olyan betegsége van, ami bőrvérzéssel jár, és ez nemcsak "kifelé" lehet, hanem uígy bevérezhetnek a belsőszervei is. Most megnézik a pisijét és a kakiját, hogy van-e benne vér (bízom benne, hogy nincs!) addig is fekvés szigorúan.. csakhát ugye Tomi nem érzi magát betegnek és nem érti, hogy miért is kell feküdnie.
Ez tavaly kezdődött, azóta már volt egyszer-kétszer, de most sokkal durvább, mint eddig bármikor. (Eddig az izületeinél volt egy-két kisebb foltban, de most az egész dereka..)

25.
Jó hír: az eddigi lelet negatív, már csak a kaki van hátra.. remélem az is jó lesz. Schönlein-Henoch. Ha enyhe lefolyású, akkor "csak" a térd, boka környékén, a hajlatokban van bevérzés, és egyéb lelet negatív. De ez sajnos lehet hosszadalmas, fájdalmakkal járó betegség is..tavaly így kezdődött.. és tartott majdnem 2 hónapig. De, most nem tűnik ennyire szörnyűnek, hiszen láztalan, jó az étvágya-talán túl jó- és jó a közérzete is.

Tegnap meglett a KRESZ-vizsgám..1 hibám volt. a 30 versenyzőből csak 8-an mentünk át!

27.
Leletek: minden jó, csak még van egy-két folt, aminek illene hamar felszívódnia!

Ma jött az értesítő, hogy a kerületi egészség-napon kapni fogok vmi kitüntetést, mert 3-nál több gyermeket szoptattam 6 hónapon túl.

Nincsenek megjegyzések: