
Hozzávalók:
- 250 gramm mascarpone
- 3 tojás
- citrom lereszelt héja
- mandulaaroma (pár csepp)
- porcukor (ízlés szerint, kb.15 deka)
- 1 zacsi vaniliás cukor
- tejeskávé (kb. 3 deci)
- kakaópor (cukrozatlan)
- kb. 25 deka babapiskóta
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a porcukorral, a vaniliás cukorral és a mascarpone-val és a reszelt cirtom héjjal összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojáshabot.
A babapiskótákat a mandulaaromás, tejeskávéba belemártom és egy magasfalú edénybe teszem. (négyszögletes üvegedény, tortaforma.. kinek mi a szimpatikus). A belemártást stáltól nyúltam: ő 3-ig számol, addig teszi csak bele. Így épp eléggé átnedvesedik, de nem ázik szottyosra a piskóta.
Egy sor piskóta, egy adag krém, kakaószórás, megint egy sor piskóta, majd krém, kakaópor addig míg tartanak a hozzávalók, végül fél napra hűtőbe teszem.
Isteni, egyszerű és a citrom miatt kissé pikáns is lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése