2008. január 11., péntek

Recesszió...?

Az Independent szerint a McDonalds kajákban évről évre több a mesterséges anyag…a legnagyobb menü 78 mesterséges adalékot tartalmaz. Mindemellett az árak – a szorgalmas indexálás okán – mennek szépen felfelé.

Többet fizetünk….a kevesebbért.

Szolgáltatások: Verbéna leírta…ott is egyre többet adunk, és egyre kevesebbet, egyre gyöngébb szolgáltatást kapunk.

Emberi kapcsolatok : A lányok egyre hamarabb „érnek”…mit is jelent ez? Hogy a 14 éves kiscsaj már röptiben „megcsinál” bárkit? Hogy a Grease-ből elhíresült fiftííín minicc az három körre is elég, ha elég jó a buli. Hogy hamarabb megadnak mindent a pasiknak, a lehetőségnek…és többet..sokkal többet…a sokkal kevesebbért.

Munkaerőpiac: negyvenezerért napi hat óra munka, heti öt napban…de három hónap próbaidő…feladat: negyedórás gyors kocsitakarítás, szaladgálás a hivatalba papírokkal. Ezt kínálták az ismerősömnek, mint frissen végzett autószerelő. Pécs, Skoda szalon…A rádióban azt hallgattam ma, hogy a munkáltatók első körben ha leépítenek, akkor a sokat beteget jelentők közül rúgják ki az embereket. Hogy kényszerítik őket arra, hogyha betegek, menjenek szabadságra inkább. Hogy hivatalosan kevesebb fizetést kapnak…vagy a közeli csirkésnél…ahol a hatvanezer forintos fizetést a három műszakban, 12 órát dolgozó munkások három részletben kapják meg….

Egészségügy: A háztartásbelinek fizetnie kell az eü ellátásért, havi hatezer forint körül. Ami régen járt neki alanyi jogon,a házastárs okán….az most már pénzben kerül. De a régi rendszerben, ahol nem kellett fizetnie, nem volt kórházi napidíj, sem vizitdíj. Most van. Tehát a kevesebb szolgáltatásért fizet többet….

Bankszektor: Csúszol a törlesztőrészlettel? Két év után, ameddig napr apontosan ment a pénz, egyszer csúszol….mi történik? Felszólító levelet kapsz, ötezer forintért :-O Miből indul ki a bank? Nem fizette be az ügyfél időben a díjat….mert pénzzavarba került…mit tegyünk? Hát büntessük meg! Fizessen, ha nincs pénze! Miféle nyakatekert fordított gondolkodás ez a magyar? Igaza van a Fábrynak…? Hogy amíg a külföldi orgazmus előtt azt mondja: I’m coming…addig a magyar mit mond? Elmentem…hogy állítólag a magyar metró az egyetlen, ahol a kijelző nem azt mutatja, hogy mikor jön a következő kocsi, hanem, hogy mikor ment el az előző…

Nem tudom. Hiányzik a jóindulat, a jószándék…rossz az attitűd…pardon…a hozzáállás…asszem, ez a baj.

1 megjegyzés:

vero írta...

Hát, igen, ez eléggé lehangoló :(((