Buddy írta, hogy a 7végén új sütivel kísérleteztem, az alapötlet a nl-ből jött, de természetesen :PP átvariáltam. A tiramisu-nál már bejött a babapiskóta, évek óta van egy babasütink is, az is babapiskótás, csak csoki-vaníliapudinggal van felváltva megkenve, pár órás állás után, tejszínhabbal isteni. Igazi gyerekzsúrra való süti AZ.
EZ pedig így sikerült:

Hozzávalók 10-14 főre:
EZ pedig így sikerült:

Hozzávalók 10-14 főre:
- 4 csomag babapiskóta
- 8-9 darab narancs
- 1 kg gesztenyemassza
- 8 dl tejszín
- 2 cs. vaniliáscukor
- kb. 20 deka porcukor
- kakaópor a szóráshoz
- kevés rum (elhagyható)
4 narancs levét kifacsartam (ha van otthon, elbírja a narancslikőrt, nekünk ilyenünk nincs. :P ) 4 darabot megpucoltam, szeletekre szedtem, és apró darabkákra vágtam.
A gesztenyemasszát, 2 deci tejszínnel és egy kevés rummal összekevertem, a maradék tejszínt a porcukorral és a vaniliás cukorral kemény habbá vertem, majd óvatosan hozzákevertem a gesztenyemasszához.
A babapiskótákat a kifacsart narancslébe mártottam és négyszögletes üvegedénybe raktam. A tetejére a krém felét tettem, megszórtam narancsdarabokkal, majd újra kezdtem: babapiskóta, geszetenyekrém.. Ezután jól megszórtam kakaóporral, és végül a maradék narancsfilét is rátettem. Pár órát hűtőben tartjuk, majd kockákra vágva tálalható.
A gesztenyemasszát, 2 deci tejszínnel és egy kevés rummal összekevertem, a maradék tejszínt a porcukorral és a vaniliás cukorral kemény habbá vertem, majd óvatosan hozzákevertem a gesztenyemasszához.
A babapiskótákat a kifacsart narancslébe mártottam és négyszögletes üvegedénybe raktam. A tetejére a krém felét tettem, megszórtam narancsdarabokkal, majd újra kezdtem: babapiskóta, geszetenyekrém.. Ezután jól megszórtam kakaóporral, és végül a maradék narancsfilét is rátettem. Pár órát hűtőben tartjuk, majd kockákra vágva tálalható.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése