2008. január 4., péntek

2006. február

2.
Jelmezt varrok (uhhh): Jancsi kisördög lesz, Marci is megy ovis farsangra, ő pedig kiskutya lesz.

a sulis pár nap múlva, a nagyok még nem nyilatkoztak, Kari pedig varázsló lesz. (Hermione vagy McGalagony, még nem döntött)

6.
Úgy terveztem, hogy az afp-t és a 18. heti gen
etikai Uh-ot még itt megcsináltatom...így is volt. Az afp után felhívtam a dokit, hogy mikor kapom meg a leletet, mondta, hogy ma menjek UH-ra, és akkor ott odaadják.
OK, ma megyünk..behívtak, és kb. 3 (!!!) perc alatt lezavarták a vizsgálatot. Nézett a doki egy bpd-t, (sem a szívet, sem a gyomrot, sem a k.zsinór ereit nem nézte, a combját sem) mondta, hogy mellső fali a lepény és úgy tűnik egy mióma kezdemény van szintén a mellső falon. Ennyi. És készen lettünk..persze nem felejtette el még mondani, hogy 2 hét múlva vár a magánrendelőjében. (vele még nem közöltem a döntésemet..)
Itt köhécseltem, hogy háát afp..leletek.. (az a bizonyos 5 kémcső vérnyi adat...) Pofahúzva kinézték az afp-t a gépből, és beírták egy hóóóóttt szar dátummal... Tehát a wassermanról semmi hír, a hepatitisről sem, a vérképemről, és ugye a vércsoportomról sem...
És szintén itt állok hülyén, hogy ez a "mióma-kezdemény" most a placentánál van? A gyerekkel minden OK? (azt tudom, hogy a mióma nőhet, főként a ter. hormonok miatt..-de akadályozhatja-e a placenta működését??)
Szerencsére holnap Tomival kontrollra megyünk a Budaiba, így felkeresem az új/régi..szóval a dokimat, és újra, alaposan megnézik a babát, és esetleg engem is.
Természetesen a leletemen a forma szövegek vannak, mint pl.: fejvégű magzat (Lajoska –ez az ideiglenes fedőneve szegénynek.. - harántban van, ui. én is láttam), a szívben 4 pitvar jól ábrázolódik.., a köldökzsinórban 3 ér látszódik..stb..stb..)
Az a baj, hogy nincs itt egy terhesgondozási protokoll, amiből kiindulhatnék (mikor mit vesznek le, mire kell mennem..stb..stb..), az UH része meg azért volt "érdekes", mert olyan slendrián módra lett elintézve.
És csodálkozunk, hogy ma MO.-on lehetséges egy olyan szitu, hogy a nő jár rendesen gondozásra, UH-ra és miután belehalt, derül ki, hogy méhen kívüli terhessége volt...(ezt a pasit pedig kifejezetten az UH-os tapasztalata miatt választottam, ami persze biztosan meg van, de akár mekkora agy, sztem nem lehet mindent alaposan, szakszerűen megvizsgálni 3 perc alatt. (és télleg nem túlzok..9:30 kor mentem be, 9:35-kor kint voltam, de ebben már az afp keresgélése is benne volt.

8.
Tegnap megjártuk Budapestet, igaz nagyon kalandosan..


A (nevezzük Lajoskának) baba nagyon jól van, kaptam egy jóóó alapos UH-ot.
Láttam a kis szívét, mind a négy üreggel, a gyomrát, a hólyagját, a gerincét..stb..stb..szóval cuki, itt épp titkolózott, úgy feküdt, hogy nem látszódott semmi. A. kolléganője ( a szonográfus csaj) nagyon tündér, a kézujjakat is megmutogatta, a tappancsáról van kép is. Egyébként NINCS mióma-szerűségem. Azt mondta, hogy semmi nem látszódik, igaz, egy kontrakció alatt pont olyan kép látszódik, mintha egy mióma kezdene kialakulni...És plusz jó: kaptam tőle egy ingyenes meghívót magához a Praxisba 4D-s UH-ra, úgy 8-10 hét múlvára.
Tomit is vittük kontrollra, sajnos nincs szuperül, most másik gyógyszert kell kapnia, emiatt 1 hónap múlva megint mehetünk. Alapvetően jók a kilégzései, de most van egy új gép és ezzel a kifújt levegő nátrium tartalmát is nézik (ez -ha jól értettem- asztmásoknál minél magasabb, annál nem okésabb a tüdeje) , neki 88% lett, ami nem a szuper eredmény kategória. Bízom az új szerekben, hátha javulás fog mutatni a gyerek.

11.
Tegnap is megjártuk a fél országot, (a srácokat lepasszoltuk a sógornőméknél, -alig lehetett őket hazahozni-, amíg volt egy kis dolgunk), de állati érdekes volt, hogy itthon semmi hó, épp kelt fel a nap, Bonyhád magasságában már szürke-ködös volt minden, a 63-as úton olyan balesetek.., egyedül az M7-es volt jól járható. Estére szerencsére rendbetették az utakat, meg gondolom olvadt is, de a q**va köd akkor is volt.

16.
Ma vagyok kerek 20 hetes.

17.
Ma reggelre hörgött-zörgött Marci, hurrá itt a nagyon párás sz*r...Dokinéni szerint ki is alakulhat tüdőgyull. is, így -bár láztalan-, de szedn
ie kell Ab-t.

Közben holnap szülinapozunk, Marci lesz 3 éves, mennem kell egy-két dolgot megvásárolni. Ilyen undi időben.

19.
Jancsinak hajnalban 39,6 volt a láza, fájt a füle..ügyletes fül-orr-gégész (cuki idős bácsi), középfül-gyull.-t állapított meg nála. AB, Garas
one-csepp a nózijába, cataflam...Remélem, hogy éccaka már nem lesz láza.

Szemmel láthatóan nincs rosszul, a füle sem fáj annyira. Igaz, hogy a halláspróba elég ramaty volt..de talán -ahogy a doki bácsi is mondta- az Ab segít.
Az orrmandula műtét előtt volt sok fülgyulladása, azóta (egy éve..) semmi.

20.
Hihetetlen, hogy Jancsi olyan, mintha kutyabaja lenn
e. Láztalan, a ülét sem fájlalja, igaz, nem nyomkodom neki, hogy mennyire érzékeny. A hallása télleg idegesítően rosszabb, de igyekszünk türelmesen újra elmondani neki még egyszer/sokszor mindent.. Szerdán kontroll.
Tomival ma megjártuk a fogszabist: lehet, hogy nem tudnak neki a felső fogsorra szabályzót tenni, ui. instabilnak látja a fogszabis dokinéni. Holnap konzultál a helyi fogorvos, meg a fogszabis arról, hogy ki mit lát, és mi a kivitelezhető.

UgrifülesLajoska igen virgonc kisfickó. :P Azt szeretem, ha az oldalamat birizgálja, de mostanában kifejezetten a méhszájamat rugdossa, ami igencsak kellemetlen. És most még picike.. mit fog később csinálni?? Ettől függetlenül kívülről is jól érezhető, esténként Buddyt is megbökdösi, sőt már a csuklását is érezni.

Amikor Jancsit vártuk, mi is felkészítettük az akkor 3 éves Karit a babára. Meséltünk róla, hogy milyen lesz..stb.stb..de vhogy nagyon plasztikusan mesélhettünk (csak feküdni fog, meg aludni, szopizni ..stb..szóval nem lehet vele rögtön játszani, meg szaladgálni..), mert szegény sírásra álló szájjal kérdezte: "de ugye lesz lába?”

Marci ma hozott egy könyvet, ami az ősemberekről szól. Mutogatta az előembereket: "és ezt itt a majomember.., ez nagyon veszélyes állat ám!!"
Jancsi pedig mesélt egy helyi "szegény" emberről: neki van halastava-kis szigettel, szélerőműve.. és ez nem jutott az eszébe, így írta le: "tudod, van egy nagy bot beleszúrva a földbe, és egy mercédesz jel pörög rajta.."

23.
Ma annyit gyalogoltam...P-re kellett vinni a kocsit - szélvédő cserére, ez egy 6-7 órás procedúra. Úgy alakult, hogy kettesben el tudtunk menni. Az autót leadtuk, elindultunk sétálni, vásárolgattunk, ebédeltünk, sétáltunk, vásárolgattunk, kv-ztunk..szóval egész romantikus volt, azt leszámítva, hogy estére kissé bucira dagadt a bokám,de a pocak jól bírta, nem keményedett
.
Lajoska kapott 3 kisrugit, pedig nem is akartam még semmit venni...de nem bírtam ott hagyni.

24.
Nálunk, a kiskamasz korban már ketten is benne vannak. Szerencsére nagy baj nincs velük: Tomira a túlzott lazaság jellemző, Hannusra meg a csajos nyafogás. Ezek olykor idegesítőek tudnak lenni. De Tomi is igényli, hogy gyerekké
nt legyen kezelve: Ő pl. szeret odavackolni az apjához, miközben dumálunk. Vagy ő is ragaszkodik a jó éjt puszihoz, de suliban szigorúan csak beszélget(het)ünk, nem puszilgatom meg mondjuk.

25.
Ma baromi nagy havazásra ébredtünk, és nagyon örülnék neki, HA megmaradna...de erre úgy tűnik semmi esély, ui. olvad el rögtön. Íg
y ma is szobafogság van. Remélem a holnapi busózásunkat nem izéli el az eső/havas eső..

Tegnap volt a két Nagy a Busófesztiválhoz tartozó német népdal éneklési versenyen, és állítólag ma lesznek a TV-ben is. Ma német nemzetiséginap: az ovisok kezdik gyerektáncokkal (Jancsi is édi a sváb népviseletben), este 6-kor, aztán minden korosztály táncol-énekel, meg zenélnek.. gondolom, eddig sosem voltam ezen. Majd a végén sváb-bált rendeznek. (eszem-iszom, dínom-dánom hajnalig...) Most sem akarunk sokáig lenni, nagyon nem izgat a többi dolog. (no, meg a Megasztár is ma kezdődik :PP )

26.
Két napja szakad a hó, igaz, semmi sem maradt meg, mert el is olvad. De Mohácson az eső szakad.. Egy ideig hősiesen néztük a táncosokat, busókat, jankeléket, de igazán rákezdett egy órája, így hazajöttünk. Itt mi
elszöktünk a társaságtól, és elkaptunk egy busót.
A szervezés sztem elég sz*r volt. Pl. nem voltak fedett helyek. Mi sokkal tovább maradtunk volna, ha lett volna egy hely, ahova be lehet állni, ne adj' Isten: beülni. Buddy netes barátai jöttek le emiatt, velük is találkoztunk ott, jó lett volna miattuk is tovább maradni.

Sajnos tele volt bóvli árussal, Mohácson sosincs ennyi ember, ezek alatt a napok alatt kell megszedniük magukat a vállalkozóknak.
Pl. vettünk a gyerekeknek kereplőt: 500/darab. :OO Vagy voltak üvegfestett cuccok, olyasmiket csináltam én is karácsonykor -mécsestartók-, ezek 800-ért voltak. A csúcs: szuper kismama szoknyák...húú, ilyen kell nekem..Nézem a cetlit rajta, horvátul rajta, hogy "nova; 78.00" kérdem, hogy mennyi..erre a nő: hát ott van rajta: 7.800... Megveszi a horvát piacon 78 kunáért, itt meg simán el (akarja) adni 7800 forintért. :OO

28.
Fél 2-től 5 ig voltam/tunk fent. Marci belázasodott, aztán nagy nehezen levittük a lázát, sikerült visszaaludnunk, persze a nagyok ébresztettek 7-kor, hogy vigyük őket suliba.

Tulajdonképpen 3 hete makacsul köhög Marci. Eddig az ambroxolt, az acc-t próbáltuk, most mucopront van, ez úgy tűnik, használ. Attól félek, hogy - bár a dokinénink szerint nem- vmi ott betokosodott. Tominál tanultunk egy döngölős (manuális) köptetést, ezt nála is csinálom minden nap. Inhaláltatom.. ja, és olyan asztmatikusan veszi a levegőt. Így ma kap teofillines kúpot, holnap megint doki.. Mindennap meg akarja hallgatni. Bízom benne, hogy ab nélkül túl lesz rajta. (jan. végén a kruppnál kapott augmentint, 2 hete supraxot..)
A 3 éves oltás is tolódik, de ez a legkevesebb.


Aztán jött a gyes-em megszűntetéséről egy levél.., évekkel ezelőtt úgy volt, hogy automatikusan felajánlották a gyet-et, így folyamatában kaptam a vagyonokat. Telefon ide-oda: új rendszer van. Hiába kapom ugyanonnan a csp-t, hiába járHATna a gyet..igényeljem. Szóval nem elég, hogy tiszta nyűg volt ma egész nap Marci, én is az lettem. De beadtam!! Illetve fel. Remélem, hogy nem találják ki mi minden sz*r kell még.

Régen pl. mikor Kari elmúlt 3, Jancsi pociban..felajánlották, hogy mivel 3 gyerekem van, mehetek gyet-re. Most is ezt a papírt vártam. A telefonban elmondták, hogy nem mossák össze az adataimat.:OOO Tehát - állításuk szerint- a gyest megítélő osztály nem tudja, hogy mennyi gyerek után kapok csp-t, így fel sem merül, hogy más is járhatna a gyes után. (max. a pofám..) Azért utálom ezt, mert minden lehetőséget megragad a Tb, hogy ne fizessen. Pl. lakcím-változásnál majd' 2 hónapig semmit sem utaltak. Ja, és SZAKAD A HÓ!!! Miért nem egy hónappal ezelőtt?? Most már tavaszt várunk..

3 megjegyzés:

vero írta...

De jó, ezekre már én is emléxem, a fórumról, főleg a mercis szélmalomra, LOL! :D

verbena írta...

És meg is látszik a mennyiségeken.. mennyi mindenről dumáltunk. :DD (és mennyi mindent nem ollóztam már ide.. :OO ) ÁÁÁ, nem vagyunk szószátyár tyúkok. :P

vero írta...

:-))