2008. január 11., péntek

Európa azért még nagyon messze van..

Ma dógos délelőttünk volt.. P-re indultunk, idén először :DD, így összeszedtük a felgyűlt elintéznivalókat. Többek közt az elromlott karácsonyi ajándék kezet akartuk kicseréltetni.. Interspár, vevőszolgálat. Buddy előadja, hogy mi a porbléma. A kéz nem működik.
Első körben szokásosan jött a duma, hogy három nap a garancia, és mi ezt december 12-én vásároltuk. Buddy csendesen megjegyezte: Nem hinné, hogy a fogyasztóvédelmi törvény három nap garanciát ír elő a tartós fogyasztási cikkekre:) Második körben jött, hogy jó, akkor mi is a baja...? Ez egy csuklóból levágott kéz, ami az ujjain áll, és ha bekapcsolod, akkor elkezd az ujjain menni körbe-körbe, majd egyszercsak megáll, és a mutatóujjal mutat. A játékban ugye arra, aki éppen jön. (a játék amúgy a felelsz vagy mersz jó kis party-változata). Nos, ez a kéz jár az ujjain, de egy helyben. Nem forog körbe. A játékosztály vezetője háromszor is elindította, és egyszer, amikor a nagyjából 15 másodperces ujjtánc során a kéz kb 10 fokot elmozdult, akkor diadalittasan röffentett fel a csaj, hogy látta? Most forgott....Akkor Buddy, a gyöngymackó :P, szelíden elmagyarázta neki, hogy az asztalt körbeüljük mondjuk négyen, akkor minimálisan 90 fokot legalább mennie kellene, hogy értelme legyen a játéknak. Akkor mentőötletként, mintegy figyelmen hagyva addigi elbeszélését, hogy kipróbáltuk üveglapon, falapon, törölközőn, gipszkartonon, és mindegyiken egy helyben topogott, hirtelen ötlettől vezérelve kipenderült a kasszák és a vevőszolgálat közti nagy területre, és a földre helyezve indította el a kezet. A biztonsági őrrel együtt izgulták körbe, hogy vajon ezúttal hátha...de nem a Kéz akkor is csak egy helyben röcögött.
Nos, ekkor hat telefon, nyolc aláírás, és három pecsét ellenében adtak egy papírt, hogy levásárolhatjuk az ellenértékét.

Röhejes, és egyben halál megalázó. Hogy basszus itt nincs olyan, hogy elhiszik, amit a vásárló (!!) állít.. bizonyíts!! (miközben Buddyval pöcsöltek, 3 ember jött egyéb gonddal, az egyik a végén annyit mondott, hogy tudja mit, tartsa meg.. a másik, meg kullogott a műszaki osztvez után, hogy megnézzék, tényleg nem megy az a turmix..?!)

Édeskeserű történet a végére:
Joe (bácsi :P) Buddy amerikai fórumtársa, magyar származású. Hazalátogatott 2 éve.. a Zalkán vett egy fokhagymanyomót 1300 forintért..majd a boltból kijőve, 3 üzlettel arrébb szembetalálkozott a fokhagymanyomójával.. 300 forintért. Megvette azt is, és visszavitte az drágát, hogy vegyék vissza, mert ez bizony nem fair. Pofájába röhögtek, és megkérdezték: hol él maga, Amerikában??
(Halk megjegyzés.. mi meg Európában.. elvileg..)

Nincsenek megjegyzések: