2007. december 18., kedd

Miért? 2.

Hogy miért pont Írország..?

Bármelyik kivándorlós oldalt elolvasva, kijelenthető, hogy a legnagyobb döntés maga az a tény, hogy el. Innen, el.

A hova másodrendű. Nálunk igazán az angol nyelven beszélő EU országok kerülhettek szóba, én még csak-csak belerázódnék az olasz létbe, de a többiek csak nehezen.

Így én ill. velem Buddy angolozik, jó esetben mindennap egy órát, de ez nem fix, amikor és amint van lehetőségünk.

Az angol nyelv mellett szempont volt az is, hogy elfogadják a sokgyerekességünket. Ezt persze lehet sokféleképp értelmezni, de egy 90%-ban katolikus országban, ahol tiltott az abortusz, talán kevésbé lógunk majd ki a sorból. Mondom talán, de ez sem a Fő-fő szempont, mert asszem elég jól kezeljük már a „másságunkat”. :P

A fő-fő a nyugalom és a nyugodt, kiszámítható élet lehetősége.

Itthon mi évek óta csak túlélünk: és bár tényleg nagy számokban játszunk, mégis, kiszámíthatatlan az életünk. Az egyik hónapban még 4000 a villanyszámlánk, a következőben 6000.. és nem sokkal később meg 20onezer… Bahh.

Nem akarunk ösztönlényként élni, nem akarjuk, hogy túléljük az életünket.

Buddy a számok mestere nálunk, mindent vezet, kimutat, és analizál. :P Így, ha fogjuk magunkat és áthelyezzük az egész családot pl. Írországba, nemcsak hogy megélünk a pénzünkből, hanem félre is tudunk tenni.. Ha meg elmegyek dolgozni, akkor merhetünk nagyot álmodni.

Jelen helyzetben –én legalábbis így élem meg- fullasztó a létezés itthon. Nincsen lehetőségek, és ha nincsenek, akkor beszűkül és beszürkül az ember.

Na, ez az, amit semelyikőnk nem visel el. Perspektíva nélkül mi nem tudunk élni, és ez a perspektíva nem lehet önmagában csak az Élet. Magyarul, hogy totyorogjunk a szarunkban, és hurrá, túléltük a mai napot is.

Ami miatt jelenleg is a tervezgetés fázisában vagyunk az az, hogy nem akarjuk magunk mögött felégetni a hidat. Nem adjuk el a házunkat, kocsijainkat, csakhogy.. Így a kijutáshoz szükséges sok pénzt össze kell tennünk.

Ami biztos: nem Dublin, nem Cork az úti cél. Mondom, mindegy, hogy hova, mert munkánk van (ezért is kell, h Eu-ország legyen). Van egy kisváros, ahol élnek barátaink, aránylag sok magyar is él ott.. lehet, hogy oda megyünk. Ez még abszolút a jövő zenéje.

4 megjegyzés:

vero írta...

Nekem jól hangzik!! :D
Ez a túlélősdi ismerős, én még reménykedem azért, hogy lesz jobb...

verbena írta...

Írtam is, hogy ez már többször (évekkel ezelőtt) felmerült. De valljuk be: mi már ölég öregek vagyunk ahhoz, hogy reménykedjünk.. az pedig, hogy maradnak itt a dolgaink, pontosan azt jelenti, hogy HA újra élhető lesz nekünk, 6 gyerekeseknek is ez az ország, akkor hajrá.. addig meg marad "nyaralónak". Vagy mittomén.

vero írta...

Értem, persze. Mitöbb nagyon drukkolok, hogy minél előbb összejöjjön Nektek, és ebben is ügyesek lesztek..icsit kár, hogy olyan messze lesztek..hülye vagyok ám, nem mintha itt mindennap találkoznánk...de akkor is :D

verbena írta...

Figyeld meg, hogy úgy lesz, hogy ha kint élünk, sűrűbben fogunk talákozni.. onnan nem lesz olyan messze a Te városod, mint innen...;)
És köszi a drukkot. Elkél, nagyon. :P