2007. december 14., péntek

az idei "cipősdoboz"

Idén is gyűjtöttünk mindenfélét a helyi rászoruló gyerekeknek. Tény, hogy évek óta egyre kevesebb adomány jön, idén meg egyszerűen.. Volt, aki ígérte, hogy küld, aztán azóta sem, akik meg szoktak adni, idén már nem jutott rá.

Sajnálom nagyon.

Tegnap elvittem a védőnő barátnőmhöz a nálunk összegyűjtött cuccokat, jövő héten hordja ki.
Beszélgettünk a körzetek összevonásáról, merthogy az eü. reform ezt is utolérte. Ő eddig 2 falut vitt, idén szeptembertől 4et. A fenntartó (önkormányzat) szíve szerint úgy, ahogy van megszüntetné a védőnői szolgálatot, mert hát ugye költség-csökkentés van előirányozva. Igaz, évről évre nagyobb számban vannak azok a gyerekek, aki hátrányos helyzetűek, és K. a barátnőm az a jó védőnő fajta, aki szívén viseli a sorsukat. Ha kell, munkaidőn kívül kimegy, és évek óta saját költségen jár, ui. a benzinjét nem fizetik. (Járjon gyalog..) Mindent csak a rohadt pénz szempontjából lehet csak megközelíteni, emberségesség kihalófélben. Hajrá magyarország! :/
Nem tudom, h mi lesz itt, és kiknek lesz fontos, hogy a jobb sorsra érdemes GYEREKEKET kiemeljék, gondoskodjanak róluk.. elvégre egyszer ők lesznek a felnőttek, akikre számítana a társadalom, mint munkaerő. Pl.

Nincsenek megjegyzések: