2007. december 3., hétfő

2005. augusztus

2.
Tegnap elbú
csúztam a 20-as éveimtől és elkezdem élvezni a 30-asokat. :PPP

Marcihoz továbbra is szótár kell, ha pelenka van rajta, akkor abba pisil, ha nincs rajta és kint vagyunk akkor már odaáll a bokrokhoz és meglocsolja a "hütyijével" ( mert mindent h-val mond: hapka, hem/szem, hül/fül) a kakilással lettek problémáink: nem akar kakilni (pelusba sem). Szenved, izzad, nyög, de közben üvölt, hogy az az övé és nem akar kakilni.. Mivel eddig nem volt hajlandó bilizni, tegnap nagy könyörgésre ráült és belekakált (ezerszer megnyugtattuk, hogy az akkor is az övé, és le is húzhatja a wc-n,) ez tetszett neki, lehet, hogy ez lesz a kezdet, nem tudom, mert ma még nem csinálta a fesztivált.
Tudom, hogy van egy ilyen nehéz fázisa az ekkora gyerekeknek, de mivel alapvetően játékoknál nem irigy, nem is gondoltam, hogy pont ebben lesznek ilyen problémák.

3.
Ma sikerült egy nagy halom faanyagot vennünk. Szépen felhordtuk a padlásra, így már csak egy kis enyhülés kellene, hogy Buddy neki tudjon állni odafent dolgozni. (merthogy: szeretnénk előbb/utóbb??/ vég
re valahára kihasználni a szocpolt. De ez nem megy olyan egyszerűen.. A szocpolt természetesen nem tetőtérbeépítésre akartuk volna, hanem önálló házépítésre, de akkora a bürokrácia! .... Hónapok harca van mögöttünk, tele lett a hócipőnk.)

További terveink: lassan sikerül meggyőznie Buddynak..

(érthetőbben: szeptember közepétől nem védekezünk)


4.
Ezt a kérdést tette fel az egyik fórumtársnő: Hogy bírjátok anyagilag?

Alapvetően mi nem a pénz felől közelítjük meg azt a kérdést, ui. ha ez lett volna a kiindulópont, valszeg max. egy gyerekünk lenne. Ui. nagyon biztos, hogy soha nem fognak a gyerekeim tőlünk 18 éves korukra kocsit kapni, esküvőnél lakást, ellenben - szándékaink szerint- kapnak szellemi tőkét, amivel képesek lesznek saját maguk mindezt előteremteni, a mi - szolidabb- támogatásunkkal a háttérben.
Vannak olyan ismerőseink, akik azért nem vállalnak egyet sem, mert a saját életszínvonalukat nem hajlandók alább adni. (erről az a véleményem, hogy aki így gondolkozik, annak jobb is, ha nincs egy sem..) Úgy gondolom, hogy a gyerekeink boldogok, nem szenvednek hiányt semmiben, és most nem fényezni akarom magunkat, de remélem, hogy nem vmi rózsaszín szemüvegen át látom az életünket..
Buddynak van egy fordítóirodája, ami január óta működik nagy üzemben, bízunk benne, hogy ez csak felfelé halad majd. Én is el kezdtem vállalni a környéken irodai munkákat. (online: adatrögzítés, adat- és szövegbevitel/szerkesztés, színes-fekete/fehér fénymásolás, nagy mennyiségben nyomtatás, archiválás..), amire szintén van vmennyi igény.
Mikor Marci megszületett, mondtam, hogy maaaajd egyszer jó lenne, ha...Úgy gondoltam, hogy majd ha Marci is iskolás lesz, akkor.. de itt van a nővérem, aki most várja a 3. babáját, 35 éves és szörnyülködnek, hogy milyen öreg. Aztán ott van anyám, aki 35 felett szült 3 gyereket, ma a legkisebb is 16 éves és elege van belőlük, mert még 50 felett is az iskolákkal kell megbirkóznia. (jó, mondjuk ő extra önző, neki csak a babázás öröméért kellettek a gyerekek) Szóval talán emiatt szeretném én is inkább mostanában, amíg tetterős vagyok, amíg képes vagyok fiatalos aggyal hozzáállni a kamaszodó gyerekeimhez. (így még talán emlékszem majd rá, hogy én is voltam kamasz)

Jellemző ez a kérdés (bevallom, hogy eleinte lázadoztam, én voltam az agresszív kismalac, mert mégis mit képzel az, aki a zsebemben turkál, én se az övébe..Pl. mire föl vesz fel 20/30 évnyi hitelt, mellé minek lízingel 6 évre kocsit...ha meg annyira biztos az anyagiakban, akkor pont egy gyerek nem fér bele? Ill. majd ha lejártak a hitelek..vagy csak nem mer felelősséget vállalni, hiszen egy gyereket igen nehéz 14 év után visszacsinálni.)
Mi sokat dumáltunk Buddyval erről a kérdésről: ő nagyon határozottan azt gondolja ( mint pasi, és sokat dumál erről a barátaival), hogy aki anyagiakra hivatkozva nem vállal be még egy gyereket, az - legtöbbször- érzelmileg instabil e kérdést illetően. ( nem biztos magában, a kapcsolatában, az idegeiben..stb..stb..) Azt mondja, hogy ez egy jolly joker duma, hiszen mindenkinek vannak anyagi gondjai. Annak is, aki 1.000.000 keres egy hónapban és annak is, aki 100.000-ből gazdálkodik. A társadalom meg megértően bólogat erre az indokra.

5.
Horrorisztikus
esténk volt: este 9 után elment a közvilágítás, koromfeketeség ült a falura, majd egy fél óra múlva (épp a helyszínelők közben) az összes háztartásban...annyira rémisztő volt, ahogy a ház előtt nyekeregtek az öreg diófák, süvített a szél, csak a fekete árnyakat lehetett látni..jujj.
Gyerekkorom szép emlékeként: éjfélig zseblámpánál olvastam.:P

6.
Mi délután elmentünk Szentl-re, ahol - a gyerekek szerint- "traktor-kiállítás" volt. (gazdanapok vagy mi..) Szóval a srácok NAGYON oda vannak a traktorokért, aratógépekért és ezért mentünk el.

Annyira helyesek voltak, egyik traktortól futkostak a másikig, voltak lovak, birkák, kecskék, díszmadarak, tehenek és disznók.

8.
Olyan jó kedvem van: most jöttem haza a fogorvostól. Ami azért derít jó kedvre, mert kb. két hete az egyik alsó hatosomnak letört egy darabja, és én már majdnem temettem, erre most felépítette, lefogkőtelenítetett és mini
mális fájdalommal megúsztam. HUHH!
Hülye az ember, mi? Ma reggel óta ment a hasam, paráztam, hogy mi mindent fog velem csinálni...a vicc, hogy nem féltem én sosem a fogorvostól, csak a tesómnak nemrégiben szinte kiráncigálták a fogát, csonthártya-gyulladást kapott...szóval rémképnek ideális volt.

16.
Itt vagyunk a romanti
kus Balatonmáriafürdőn:

Szombat-vasárnap isteni idő volt, találtunk egy jó kis strandot B.berényben, ahol vannak medencék is, így csak megmártózás miatt mentünk bele a 20 fokos balcsiba, a srácok csak a medencében lógtak.
Tegnap sokat esett, szerencsére estére érezhetően javult, ma már melegen sütött a nap, szóval talán nincs elátkozva a nyaralásunk!
A ház tök király: van 4 hálószoba, egy hatalmas nappali, bazi nagy étkező.. szóval HA rossz lenne az idő, akkor is el lehet lenni..
Most épp halat sütünk (a szomszéd fogott egy halom keszeget, kaptunk belőle).

18.
Tegnap nagyon felemás időnk volt: reggel esett, délelőtt kisütött a nap, így elindultunk a Balaton-felvidéket bejárni. Szigligetnél a várat akartuk megnézni, de oltári fekete felhők voltak felette, tovább mentünk, kikötöttünk Nagyvázsonynál: annnyira szuper volt! Képeket majd otthonról teszek fel. Marci is szó nélkül gyalogolt fel a vár tetejére, és vissza le.

Ma már jobb az idő, egész nap forrón süt a nap, csak a délelőttöt elvacakoltuk, nemsokára elindulunk Sümegre (kedvet kapott a család a várlátogatásra), meg talán az Afrika múzeumot is megnézzük. Holnap talán ismét strandolhatunk.. -időjósok szerint alkalmas lesz rá.
Ésss tegnap 3 (!!) gólya keringett a fejem felett, az egyik majd' 5 méterre volt csak fölöttem.. (Buddy szerint, ha előbb akarna a babácska jönni, akkor - Beckhamékhez hasonlóan- Máriának kéne elnevezni.. Én erre csak annyit mondtam, hogy akkor már inkább Balaton legyen)

Afrika múzeum kimaradt..(már zárva volt visszafelé)
Sümeg: ÁÁÁÁÁ, szuper hely! Beleszerelmesedtünk teljesen! 5-kor volt várjáték, azt félig-meddig néztük, mert azért alapvetően nép/németszédítés volt, de az idő nekünk kedvezett, tűzött a nap, de fent fújt kellemesen a szél. Mi kihagytuk a kínzókamrát, de minden mást megnéztünk jó alaposan. Marci ma már többször sztrájkolt, fel akarta magát vetetni, de inkább leültünk vele, h pihenjen. A lovagjátékot kihagytuk, valszeg kisebb gyerekeink nem bírták volna végigülni. Az állatsimogató nagyon 5letes, a tevék helyesek voltak, Tomit nem hagyták békén: van olyan kép, ahol 2 tevefej van Tomi egy-egy hóna alatt.

Ja, és Marci beszél!! Mármint mások által is érthető, amit mond! Ma közölte, hogy a teve undi és büdi. :DD Kari pedig megfenyegette őket, ha meg merik nyalni őt, akkor visszanyal, hát kitől hall ilyeneket a gyerek??

23.
Itthon vagyunk.. részben már vártam, mert az utolsó 2 nap eső jegyében telt és egy idegen helyen nem úgy foglalja el magát az ember, mint otthon.

Végül megmásztuk Rezi-várát, Tátikára nem jutottunk el, mert elkezdett szakadani az eső. Bár talán jobb is, nincs szokva a család ekkora túrákhoz, aztán voltunk a szigligeti várban, de onnan is hamar el kellett jönnünk (miért is vajon?..ja, az eső miatt..) És voltunk az Afrika múzeumban. Ami mellette szólt: az ajándékboltban olcsóság van. A gyerekeim tevegeltek ill. pónilovagoltak, a teve 500 Ft. volt, a póni 400 és elég szép nagy kört mentek.
Viszont a belépőt sokallottuk (mi és a 3 nagyobb gyerek összesen 3000 Ft. és azért nincs akkora látványosság, ami ezt indolokná)
Sümegről még annyit, hogy végre a Balaton környékén először éreztem magamat embernek, ui. 2-féle belépő volt: magyaroknak kedvezményes (800/400), míg a külföldieknek dupla annyi. (1600/800) És mikor látták, hogy 3-nál több gyereket vittünk, közölték, hogy akkor csak egy gyerekjegyet kell vennünk.
Egyébként tele van némettel az egész Balaton, persze az ex-endékásokkal, akik büdösek, igénytelenek, bunkók.. stb. és hihetetlen lekezelők és a magyar vendéglátósok csak asszisztálnak hozzá. (pl. volt vmi trambulinos ugri-bugri, ahol egyszerre csak 4 gyerek lehetett fent. Közölte a pasas, hogy van előttünk 2 német kislány (akik később értek oda, mint mi, de -állítólag- leültek odébb várakozni), és ha azok már fent vannak, akkor majd mi jövünk. OK, akkor leülünk egy 5 méterre lévő padra és figyelünk. A szóban forgó 2 német kislány épp felmászott, mikor odaléptünk, hogy akkor majd jöhetnek a mi kölkeink is. Rám nézett a fickó, majd mutat másik 2 német kislányt, akikre várnunk kellene, mert hát előbb értek oda, mint mi.. szó szót követett, jól elküldtem a búsba, hogy ha az én 4 gyerekem tud türelmesen várni, akkor a német kislány (akik 15-16 évesek voltak) miért nem? .. éttermekben ugyanez.)
Remélem, hogy egyszer megérem azt, hogy lesz az én pénzem is annyira jó, mint a külföldieké. Addig meg csak reménykedünk. ://


Viszont itthon felhőszakadás utáni beázás fogadott, beköltözött egy egér család vhova a házba...home sweet home! :O

Amúgy: tele a gumicsizmám a sok esővel. Lett egy újabb, még nagyobb gödrünk is..:OO a bányamérnök-katasztrófavédelmis-mittomén azt mondta, hogy nincs veszélyben a ház, - mert bár olybá tűnik, mintha ez az igen régi pince bemenne a ház alá- tömessük be nyugodtan. Szerinte 20 köbméter föld elég is lenne.. Aztán megsüllyedt a járda előttünk, az önkorm.-i feladat, majd ha már nem várható több eső, akkor felderítik. (egyébként a faluban több -sosem ismert- pince is beomlott, a régi bölcsi majdnem beleszakadt, azt most támfalazzák..)

A csendes és nyugodt őszben bizakodom.

30.
Siklóson jártunk a minap és olyan képek készültek a srácokról… :O :P Állandó vadászati kiállítás van, és egy csomó kitömött vad van ott, Marci kacsákkal lett lefényképezve, Kari túzokkal - hogy mekkora rohadt nagy madár ez a túzok, nagyobb, mint egy róka!-, Jancsi fácánkakast vivő rókával.

31.
Évnyitó holnap reggel fél nyolckor...Jujj, az már tényleg szeptember
!

Nincsenek megjegyzések: