2007. december 21., péntek

készülődés 3.

  • Van egy csinos, 2,3 méteres szerb lucfenyőnk. (olyan, mint az ezüstfenyő)
  • Sikerült a bejgli töltelékeket tegnap megcsinálnom
  • A mézes zserbó tésztája csak arra vár, hogy kisüssem
  • Végre mindent megvettünk, a kenyér rendelést leadtuk.


Ma hivatalosan is elkezdődött a TÉLI SZÜNET.
Nálunk (mmint a falusi iskolában) az a szokás ezen az utolsó napon, hogy egy-két tanítási óra után karácsonyi ünnepséget tartanak, majd minden gyerek kap egy ún. zsákbamacskát :PP, amiben karácsonyi meglepetés van. Jancsi, akinek ez új dolog volt, izgalommal várta, és azt hiszem nagyon örült, mert egy csomó jópofa kis cuccot kapott..: mókás tollat, méteres ceruzát, csokit, nyalókát, gumicukrot.
A nagyobbaknál már van osztály karácsony, azaz egymást megajándékozzák. Tomi és Kari egy kazal édességet kapott, Hannus -bár betegen van itthon, de a barátnője hozta-vitte az ajándékokat-, ő illatgyertyát kapott, ablakdíszt és.. ja igen, édességet. :P :OO
Asszem csoki nagykert nyithatunk lassan. :DD

Marci után Beni is berekedt, folyik az orra.. kapja a homeovoxot, a coryzaliát, estére kap calciumot.. bízom benne, hogy nem lesz kruppos rohama.

Ma tartjuk Tomi* névnapját, aranyosak voltak a Kicsik, tegnap gyártották a kis ajándékaikat (kivág-beragaszt), meg kaptak szaloncukrot, amit mellé adhattak.
Nagy örömére az egyik kedvence volt az ebéd: rakott kel.

*Tamás:
A héber eredetű bibliai név, a Teomo névből származik. Jelentése iker. A görögök Thomasz formában vették át, jelentése csodálatos.

Nincsenek megjegyzések: