2007. december 13., csütörtök

2005. október

2.
A faluban ma búcsú volt, nagy banzájt csináltak. Egész nap nem lehetett bírni a gyerekekkel, volt körhinta, ugrálóvár, céllövölde.. meg mindenféle pénzzabáló.., Marci és Jancsi nem is aludt du.-n, viszont totál kidőltek este.

3.
Tervezünk egy helyi túrát az erdőben, olyan szép tud lenni az őszi erdő!


Részleges napfogyatkozás volt: de nálunk talán egy pár percig bújt elő a felhők közül, akkor tök jól lehett látni a Hold sarlóját, de hamar beborult. (bár nem esett)

4.
Marcinak a szerintem szó tetszik nagyon, most csak ezzel kezd mondatot. :P

Holnap izgi napunk lesz: (mármint a kisfiúknak) Úgy alakult, hogy Buddynak üzleti ügye van Bp.-en, mi vele megyünk és a Kökitől kimetrózunk Újpestre, onnan villamosozunk R.palotára a nővéremhez. Marci még sosem metrózott, így kapva-kaptam a dolgon.

7.
Metróztunk, meg "szuper-buszoztunk" (107-es, volvo busz, itt meg csak lepukkant ikaruszok járna
k.) Annyira helyesek voltak a fiúk, Marci nagyokat pislogott, Jancsi odavolt a bemondó (tessék vigyázni!) béna hangjától..én meg konstatáltam, hogy cseppet sem hiányzott a büdi metró. Merthogy meleg volt, az emberek izzadtak..(hányós szmájli)

8.
Jancsi: "--amikor az apa HŐlegény volt"


Itt volt a nővérem egy pár napot és ma jött érte a férje, erre Jancsi: "J. akkor olyan, mintha Te is ovis lennél! És jöttek érted. :P ”

9.

Nemrég értünk vissza a kirándulásból, és abban reménykedek, hogy este nagyon hamar elalszanak a gyerekek.

Hamarosan sikerül befejeznem a szobánk átalakítását, (menet közben elfogyott a bordűr és tegnap vettünk még- 1 méter kellett csak), Buddy továbbra is nyomul a padlástérben, ez kissé lassabban megy, mint ahogyan számított rá, de a padlót "szintezi" és odafent nagy a por/sár..stb. És minden olyan, mint az ökörh*gyozás, nincs semmi semmivel párhuzamban, vízszintben. Talán 10-12 nap múlva kész lesz azzal is és akkor már a haladás is látványos és kevésbé megterhelő a tüdejének.

Kari mondta ma (ettől itt vigyorgok nagyokat):
Anya, én csak egyszer láttam mókust, de azt sem vettem észre!

12.
Tominak úgy néz ki, hogy scoliosis-a van. Ez önmagában nem akkora nagy baj.. Csak: hova vigyem úszni a gyerekemet?

1. heti minimum 2* kellene úszni vinni.
2. olyan helyre, ami le van szerződve az oep-pel
3. ilyen hely nincs 30 km-es körzetben.
4. csak P-n van.
5. Ott sem a H-ben (az van kp.-i helyen)
6. hanem a kertvárosi részen..
7. ez a háztól cca. 50 km. (tehát alkalmanként min. 100 km)
8. a tömegközlekedés -abba az irányba- nem létező fogalom, azaz vicc: 1,5 óra minimum egy menet.
Ilyenkor érzem azt, hogy "nesze neked, vidék élet!"

Az, hogy eljussunk ITT ortopédiára, megint röhej. Még nyáron szóltam a dokinknak, hogy vmi nem OK a Tomival..erre mondta, hogy hát ne M-ra vigyem, mert az tré hely. Telefon p-re: kedves női hang (X. ortopéd prof titkárnője) javasolja, hogy -mint minden (rendes??) szülő- vigyem a magánrendelésre a gyermeket.
Tegnap megmutattam a Budaiban, majd vissza kell mennünk. De, ami biztos, hogy elvisszük a csontkovács Lacihoz is, az sztk-s orvos csak a gyógyúszás miatt kell.



Kari belázasodott a suliban. Most alszik, remélem, hogy semmi komoly nincs. Olyan kis elesett tud lenni.

Kari hője délután: 39,2, majd lement egészen 38 alá, most 38,5..Holnap doki, de remélem, hogy éjszaka nem lesz láza.

13.
Saját magamon is megtapasztaltam, hogy a magyar orthopédia nem arról híres, hogy az OKokat keresné. (nekem ugye simán felvágták volna a torkomat- mert a nyaki sérvet elölről operálják!- holott ha sosem kerül helyre a csipőm, akkor egy-két év múlv megint előjön, csak egy mási
kon csigolyánál.)
Szóval, mielőtt elmentünk volna Tomival dokihoz, megnéztem: szembe állítottam magammal és szemmel láthatóan feljebb van az egyik csípőlapoca, mint a másik. (Tehát vagy a láb rövid, vagy ficam) Lemértem centivel mindkét lábát és az egyik rövidebb. Azaz ettől igenis lehet gerincferdülése. Az ortopédiára csak beugrottunk, alaposan nem lett megvizsgálva, mert nem volt időpontunk (csak átküldött a mi dokinénink), így egy következő alkalom után lesz teljes kórkép. De a rápillantás azért csak a deréktől felfelé terjedt.. hiába mondtam, hogy nézzék meg lejjebb is.
A tornát úgy fogjuk csinálni, h betanítják és itthon gyakorol.
Az úszás meg az asztmája miatt is jó lenne..


Karinak viszonylag jól telt az éjszakája, csak reggelre lett 38,3.


Kari: vakbél gyanú. Megfigyelés-itthon, szerencsére. És bár nem jellemző a magas láz, de feszesebb a hasa alul. Ez persze lehet, hogy csak a belei miatt van (ment is a hasa, de nem hányt).
Szóval kaptunk mindenfelé beutalót, ha rosszabbodna.


Csak hogy szép legyen az élet: telefonon szóltak 11-kor, hogy Tominak megint letört a foga, átvitték a fogászatra. Autóba vissza, rohanás fel, kiderült, hogy poénból behúzott neki egy 2.-os kisfiú és letört a foga. Bőgött szegénykém, de ismét sikerült úgy megcsinálni, hogy szinte semmi sem látszik belőle.

Remélem, hogy ma már nem történik más.

14.

Most volt itt a doki Karinál. Ui. - bár a hasa úgy nem fáj, de éjjel 39 volt a láza és most reggelre pedig közel 40. És szegénynek nagyon megy a hasa. Hasa puha, legalább.

15.
Kari javulgat, ma már láztalan, de még megy a hasa.

Többek közt Kari miatt sem mentünk sehova ma, és a nagyok is tegnap az éjszakai túráról éjfél előtt értek csak vissza a sulihoz, így ma 10-ig húzták a lóbőrt.
Nagyon élvezték a túrát, és mivel sokan voltak - nagy hanggal- semmi vadat nem láttak, csak ha nagyon bevilágítottak az erdőbe, egy-egy róka fel- ill. eltűnt.

16.
A telkünkön van pajta, istálló (ez olyan jó pofa, de sajnos le kell majd bontani, mert lejtős a telkünk és egy kicsit megindultak lefelé) van, meg egy helyes ól-sor. Ez tök tiszta, mi kifertő
tlenítettük és a srácok ebben rendeztek be "lakásokat". Szomszédosat játszanak sokat. Kiszuperált dobozok a szekrények, a kanapé, a TV. És, ha mindenki suliban/oviban van, akkor Marci dirigál, hogy mit kell csinálnom, hova menjek. :DD

21.
Ma beszabadultunk a Praktikerbe: Buddy az építős vackokat célozta be, én meg a karácsonyi csecsebecséket. Jujjj, olyan sok szép dolgot láttam, és mostmáraztántélleg lassan itt van a karácsony. (9 hét)


vicc:
Miért van a nő köldöke körül hematóma?
Mert vannak szőke férfiak is.

24.
Jancsi: Te tudtad apu, hogy ez a hegyező szempillára is jó? -szemceruza-hegyezőt tartott a kezében.


Kari megírta a karácsonyi listáját a Jézuskának.. Marci, aki még kicsit selypít és nem teljesen érti, hogy ki is az a Jézuska (hol van már a tavalyi karácsony..), el kezdte ecsetelni, hogy ő miket is kér majd a "Józsikától" majd, miután visszafolytott nevetéssel próbáltam segíteni, hogy helyesen mondja kijavította magát: ja, nem Józsika, hanem "Zsírocska".

26.

POZITÍV: :PPPPPP

Az e heti horoszpókom:
Oroszlán július 23. - augusztus 22. Most a figyelmét és az energiáit a család felé fordítja, mert valamilyen módon lehet, hogy növekedni fog a létszám, és ez valamilyen változást is vonhat maga után az otthonát illetően.

27.
Jóanyám ennyit tudott mondani: "és mi lesz, ha belehalsz a szülésbe?” Mondtam, kösz a gratulációt! (na, jó nem ezt mondtam, hanem mást és ingerültebben, úgyhogy kispapai első számú rendelkezése Buddynak az volt, hogy eltiltott az anyámtól.)


Vmi hasonlót vártam..azért is intéztem telefonon, azt le lehet csapni. (anyámat is, csak az már büntetendő) Azt volt nehéz feldolgozni, hogy csak mi kapjuk ezt a "kedves" énjét. A betegek szeretik, a kollégái szintén. Tul.képpen az öregedésével lett egyre taplóbb. (Szóval ezt nem csak én érzékelem, hanem a tesóim is: nővéremnek ugyebár eszébe nem jut nála/luk szülni, az öcsémnek heregyulladása lett minap, és a nem az eü-s anyját találta meg, hogy segítsen, hanem inkább a nővérünkhöz fordult.) Mama-téma kilőve.


Az én drágalátosom azér' mond ilyeneket, mert Marci születése után (az elb*szott kolleganői miatt, később kifejtem - és bocs a vulgaritásért, de ennél csak csúnyább jut az eszembe) volt egy atóniás vérzésem. De, ha a legelső panaszomnál figyeltek volna és nem bagóznak, meg osztályt adnak át, és nem egy órával később, mikor Buddy már üvöltött a folyosón (addig a taki néni nyugtatta, hogy majdcsak jön vki.-éd'sanyám is nagyon fontos dolgot intézett az épületben, tehát ő is utolérhetetlen volt) jönnek, akkor nem fajultak volna el a dolgok. Úgy gondolom, hogy elég felnőtt ember vagyok/gyunk, hogy ezeket mi is mérlegre tettünk nyáron. Mivel akkor is egy oxitocin-kúrára és a homokzsákra reagált a szervezetem, olyannyira, hogy a 4. napon a hazamenetel előtt az orvosom meglepődött, hogy hol van a méhem (azaz annyira jól visszahúzódott). Szóval egyértelmű szakmai hiba volt és nem az én "szervezetemmel" volt a baj. DE, tisztában vagyok azzal, hogy a sokadik terhességnek/szülésnek milyen veszélyei vannak, és úgy gondolom, hogy ha kellő figyelemmel és szakmai hozzáértéssel látnak el, akkor a legrosszabb egy végső műtét lehet.
Tudom, hogy vérlázító a mamóka, és próbálok immunis lenni, de van, amikor nem sikerül.


Nővérem u.ezt a dumát hallgatta végig, hogy a lombikba bele lehet halni (mert a hülyeségbe nem, mi?) Vagy minden terhességem alatt azzal fárasztott, hogy ki-milyen szörnyűséget kapott el a várandóság alatt, vagy milyen beteg babák jöttek világra.
Bár nem vagyok vallásos, de lehet, hogy a sátán műve az én anyám?? És ha itthon van, akkor is a negatív dolgokról tud csak beszélni, (energia-vámpírok: na ő az, tipikusan)
Egy a lényeg, kiiktatjuk az éltünkből, már elég régóta tudatosan védekezünk ellene. Igazán tavaly előtt (az első itteni karácsonyunkkor) döbbentem rá, hogy vmi nem OK anyámnál: 26.-án indultunk el anyósomékhoz, mikor el kezdett azon jajongani, hogy HA vmi oknál fogva mindannyian meghalnánk, akkor milyen szar lesz neki, mert majd az anyósomékkal meccselhet a házon. Há' normális az ilyen??

Nem érdekel, nem akarom, hogy hatással legyen rám, a gyerekeimet is elterelgetem a közeléből (a nagyok nem is szeretnek vele lenni) és felhőtlenül boldogok vagyunk ( a napokban lesz a 13. ház.évfordulónk).


Anyósomék normálisan, és kulturáltan reagáltak. Ahogy illik. Ők olyan hideg emberek. Tudják az illemet, de érzelem nem nagyon látszik meg rajtuk.

28.
Mai napi ténykedésünk: Délelőtt előkészítettem az ebédet, majd kisétáltunk a játszóra (ez most már napi program, mert ilyen jó idő ritkán van október végén), összefutottam egy ismerősömmel és gyorsan ki is használtam: traktorára felengedte a gyerekeimet. Marci majd' elájult. Szedtünk gesztenyét: báboknak, meg levelet: kipróbálni a levél őszirózsát. Délután Jancsi nem akart aludni, kiment Tomival és Karival a "bunki"-jukba. Ez egy tákolmány, a kertünk végében. ÉS persze van egy -számukra- tiltott terület, ahol sok-sok hulladék fa van, kerti sütésekre/tábortüzekre félrerakva. No, persze Tomi csak odament a fakupacra és vmit bohóckodni akart a többieknek. És a jó kisfiamnak belement a lábába egy rozsdás szög.. Mehettünk a dokihoz, tetanuszra. Sírt szegény, Buddy nagyon dühös volt rá, mert nem mondhatjuk el ezerszer, hogy ODA ne menjenek. (tiltott terület varázsa..nofene!) Azért annyira nem fájt sem a lába, sem a keze, hogy ne menjen el az suli-diszkóba.

A jövő hetünk nem a pihenés jegyében fog telni, ma derült ki, hogy jönnek a nővéremék (férj nélkül..), és meleg-váltásban egy baráti házaspár, kisbabával.

Nincsenek megjegyzések: