2008. március 24., hétfő

Hét-hárs

Tegnap -régi jó szokásunkhoz híven- tervbe vettük, hogy ma bizony elmegyünk kirándulni.
Jó, jó az idő pocsék, de akkor is... mindig elmentünk valamerre Húsvéthétfőn. (általában menekültünk a locsoló idegenek elől, de később ez "szokásunkká" vált).
Olyan szél volt hajnalban/reggel errefelé, hogy Buddy hajnali 5-kor arra kelt, hogy a pinceajtót (vaslemez), pajtaajtót kitépte a szél, a kukát kiforgatta és széthordta a szemetet, így a 0 fokban mehetett szegény kertet rendezni.
Délelőtt, amíg az idő javulását vártuk, gyorsba' felvettünk vagy 5 számot, amit szeretnek együtt énekelni, aztán 2 körül előrementek a nagyok biciklivel a Héthárshoz, mi pedig utánuk kocsival.
Kb. 10 km-re van tőlünk, bent az erdőben, egy -régen- 7 hársfával körbeültetett pihenő/szalonnázóhely. Ma már csak 6 maradt, azok is korhadtak, de nagyon hangulatos kis hely.
Jókat csatangoltak a gyerekek, Beni is szerzett egy "vándorbotot" magának, azzal járkált fel-alá.
Marci fogott verőköltő bodobácsot :D is, de csak megmutatásra, utána elengedte.
Az egyik fa tövében egy csomó faforgács volt, nagyban magyaráztam és mutogattam a srácoknak, hogy ezt vmi mókus vagy vmi rágcsáló csinálhatta, mert az egész fa merő lyuk volt, mikor jött Hanna is megnézni.. és ahogy nagy lazán mutogatom neki is, egy bazi nagy bagoly repült ki az egyik lyukból... Hááát, úgy sikítoztunk.. :DDD
Szegény valószínűleg az egyik odúban aludt, mi meg a zajongásunkkal megzavarhattuk, oszt jól megsértődve kirepült, miket meg halálra rémített.
Csak egy órácskát maradtunk, sajnos megbetegedtek a kisebbek a tavaszi szünetre, de ennyi friss levegő nem árthat nekik.




3 megjegyzés:

Ann írta...

Még rossz időben is kellemes lehetett :) Bagoly :D:D:D

***
Verőköltő-story: mesélem Hammának, hogy mi a bogár neve - hát úgy reagált, mint én, amikor írtátok, h mi is a rendes neve: közölte, hogy ő ezt nem tudja megjegyezni, az csak bogárka. Mondom, oké. Negyed óra múlva már Godónak tanítgatta, hogy ez a verőköltő bodobács vagy másnéven katonabogár :P De G. is megtanulta ;)

verbena írta...

Sztem kúl neve van, és bár hosszúnak tűnik nekünk, a gyerekek pikk-pakk megjegyzik. (lásd még a dinó neveket :D )

vero írta...

Hűű, ott is egy tuti avatar!!! :-)
Nagyon klassz kirándulós képek!!