2008. február 11., hétfő

kórház a falu szélén

Lassan tényleg ezt írhatnánk ki.. ahogy visszagondolok, december közepe óta, Karácsony előtt pár nappal kezdődött, és azóta is valami itt kering..
Azóta nincs egy hetünk, amikor mindenki egészséges, de tényleg, úgy igazán. Szóval, hogy nem köhög, tüsszög, és nem taknyos. Most épp Marcit már vihettük oviba, BÁR köhög, de az orvos szerint ez akár hetekig is eltarthat majd, nem fertőz, tiszta a tüdeje.. szóval mehet.
De Kari, Beni és Jancsi meg beleesett.. na, nem ugyanabba, most valami új kórság ütötte fel a fejét.
Beni van a legramatyabbul, éjjelente iszonyat magas láz, és vele együtt járt a híg széklet, görcsös hasfájással-->kúpot nem lehetett adni, így maradt a hagyományos lázcsillapítás, meg a nurofen. Ma éjjel meg szörtyögés és asztmatikus fulladás is kísérte. Nem eszik két napja, csak víz és anyatej az, amit fogyaszt. Az orvos sokáig hallgatta, dg.: 1. vírusfertőzés, ez a bélrendszerre ment rá, 2. plusz vmi baci is mellé csapódott: mandulagyulladás, hörghurut és kezdődő tüdőgyulladás. Először azon gondolkodtt, hogy járjunk el hozzá AB-injekcióra, de mivel körzetben csak penicillinszármazék lehet (höhh) injekció formájában, így abban maradtunk (miután határozottan elutasítottam, hogy a gyereket bevigyem a kh-ba), hogy megpróbálunk szájon át egy szélessprektrumú antibigyót, ha benne marad, jó, ha nem, akkor .. akkor majd meglátjuk. Mivel hányni nem hányt, és a szájon át beadott gyógyszerek benne maradtak, jók az esélyek. Egy adag per nap, ami mára kipipálva. A normaflore-t belecsempészem a vizébe 2 napja, ma délre- bár a görcsök maradtak- de nem annyira vízszerű a kakija.

Kari is iszonyat lázzal keltett tegnap éjjel, napközben is lázas volt, és bár semmi más tünete nincs, sípol a tüdeje, szóval: neki is hörghurutja van, kap Ab-t.

Jancsi meg "csak" lázas -ma éjjel lett az, kissé megnőtt mandulákkal, de semmi bacira utaló jel, így maradunk a megfigyelésnél, és a lázcsillapításnál.

Még múlt héten kezdtem el adni Marcinak a hársfateát (nyársfatea-by Jancsi), ezt kap most mindenki, meg eegy néni javasolta a kakukkfüves gőzölést, ezt Karinál bevetem, Beninek meg csak a fürdővízébe tettem..

Ez eléggé megvisel most mindannyiunkat, mert minden energiánk és türelmünk le van kötve, így különösen fárasztó a mindennapok levezénylése. (A HP 7 is megérkezett, de még csak a csomag kibontásáig jutottam el.)

3 megjegyzés:

Ann írta...

Ez így részleteiben nagyon szörnyen hangzik! :( ELőször is gyors javulást a 3 betegnek, a többiek pedig óvakodjanak a kórokozóktól!!! Gyógyenerdzsi megy ;)

vero írta...

Jajj, ez borzasztóan hangzik!! Javulást (gyorsat!) a gyerkőcöknek, Nektek pedig sok erőt kívánok, és hogy hamar, de hamar vége legyen ennek. :(

verbena írta...

Köszi csajok! Remélem, hogy amilyen gyorsan jött, olyan hamar megy. Én nem marasztalom, az tuti.;):/