2008. február 13., szerda

helyzetjelentés

Nem egyszerű napjaink vannak mostanában, az tény.
Bár Marci mehetett oviba, tegnap reggel az előző napi ovis ebédet kihányta a konyha közepére. Azóta nem eszik, egy-egy szem kex, kis víz.. és bár reménykedünk, hogy ez "csak" gyomorrontás, azért ez nagyon megviseli őt.
Karit, Benit, Jancsit ma visszavittem kontrollra, Kari szépen javul, láztalan már, Jancsi sem lett rosszabbul, igaz, jobban sem, így marad a fenekén még itthon. Beni nagyon nehezen kecmereg ki a betegségből, tulképpen van javulás, hiszen: tegnap volt az első éjszaka, amikor nem lázasodott be, és ez egészen mostanáig el is tartott. Ha lázas is, akkor sem megy már fel 39 fok fölé, a legmagasabb tegnap napközben 38,8 volt, és ez -szörnyű leírni- de jónak számít.
Nyűgös nagyon, a belei is tekeregnek még, sokat görcsöl a pocakja, főként éjjel riasztó, amit fel-felsikít.
A fulladása sajnos tartós, így a helyi orvos tovább küldött gyerekpulmonológiára. Ahová 3 hét múlvára kaptunk időpontot.. de telefonon elértem az egyszem (védőnő egy szomszédos körzetben) helyi barátnőmet, hogy az ő orvosa -aki tüdőgyógyász-hallgassa meg Benit.
Abban maradtunk, hogy kap ma egy rectodelt kúpot, az ab hat szépen, köptessem, levegőztessem, és pénteken megint ráhallagat, hogy merre mozduljunk. Elmondta, hogy ha ezzel maholnap mennék a pulmonológiára tuti bent akarják tartani, amiről továbbra sem akarunk hallani. A pocakra a normaflore mellé még bifidus-os joghurtot javasolt, aminek Beni nagyon örül, mert én nem mertem semmi tejes dologgal megkínálni.
Hát így vagyunk.

(írás közben történt: Buddy mellkasán elaludt a kissé lázas Beni, vele az Apja is.. :D a gyerekszobában alszik Marci és gyaníthatóan belázasodott.. :((( )

3 megjegyzés:

vero írta...

:(((

Remélem minden a legjobban alakul!!!

Ann írta...

Jajjj, jajjj, ezek a körkörös betegségek :( Jöhetne már a szép tavasz :)
Beni és a pulmonológia pedig külön :(

verbena írta...

én most zippzárt húzok a számra, de azért bólogatok..