2008. február 26., kedd

bővebben..

Egy jóbarátunk írta minap nekünk, hogy tanaraink nem felejtenek, merthogy csorba esett a méltóságukon, és a hatalmukon.

Ma a tanárbá kapott el.. alapból hányok a pasastól, sunyi fajta.
A pofámba hazudott, hogy ő sosem beszélt Tomival a padfirkálós ügyben, hogy vigyem pszichológushoz a gyereket, mert:
  • ha a gyerek otthon normális és az iskolában (nála) "tombol"* , akkor nagy lehet a baj, hiszen a gyerek a suliban adja ki magát. (magyarul burkoltan bevádolt, hogy presszionáljuk a gyerekünket)
  • ha mindenütt problémás lenne, akkor meg pláne cihomókus kell, hiszen akkor végképp nem kerek a gyerek
Egy olyan fiúhoz hasonlította a suliból, aki órán csak úgy beüvölt, hogy "Kapd be" "Bazzeg" "Gyurcsány" (amúgy: :DD), akivel konkrétan nem bírnak.. és hát komoly problémák lehetnek a fiammal.
Aztán finoman úgy vezette a dolgokat, hogy az jött le, hogy ha nem, akkor majd tesz azért, hogy okunk legyen elvinni..

Még nagyon fel vagyunk zaklatva, bosszantva.. és az egy dolog, hogy a vérét kívánom, de az biztos, hogy nem tesszük ki annak az ismeretlen dolognak, amitől Tominak pszichológushoz kelljen járnia.
Jelenleg abban maradtunk, hogy ahogy tudunk, az ő módszerével, betartunk neki.
Például nem rögtön vesszük ki papíron a gyereket, hanem "beteg" lesz.. majd jövő héten jelzem az iskolának, hogy elvittük a tanárbá (ja, ő nem a mi ofőnk, szerencsére) javaslatára pszichológushoz, aki azt a szakvéleményt hozta, hogy ettől az embertől tartsuk távol a gyerekünket, ui. meg van félemlítve (ez igaz is lehetne.. az állandó fenyegetettség ott volt, és hogy-hogy nem épp ez a tanár az, aki órán a renitenseket neveli.. a méter-rúddal.. a mieinket nem, sztem tart Buddytól, de mondani én is mondhatok bármit). Szóval, hogy hát ezért szeretném akkor, hogy magántanuló legyen.. vagy, hogy sz*runk az egészbe, lesz majd igazolása évvégén. Amit vagy elfogadnak, vagy sem.

Amire szintén nagy ívben sz*rhatunk, Írországban nem érdekel senkit sem, hogy ő itt most 6 vagy 7 évet végzett el. Valszeg amúgyis azt kérnénk, hogy 7.-be tegyék, azaz az ottani secondary school első osztályába. (a következő posztomban kifejtem kicsit ezt a mondatot)

*tombol: azt jelenti, hogy bemondja jelentkezés nélkül a jó megoldást. Szóval ilyen komoly dolgok ám..

8 megjegyzés:

vero írta...

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

vero írta...

(kiöröltem, mert tele volt hibával, itt a javított, amúgy ua.)

:OOOOOOOOOOOOOOOOO

Hát ez nem noooooormális, mi lenne, ha esetleg ő fordulna pszichológushoz, hátha fény derül rá, miért is éli ki a hatalomvágyát gyerekeken, az ő terrorizálásukban???
Komolyan ez megérne egy cikket is...
Bár ebben az országban tényleg BÁRMIT lehet tenni, már nem sokkol senkit semmi...
:(((((
Laci is Ausztria felé mozdul mindenképpen, elég volt a 60-70 ezres fizetésből (vagy éhbérnek mondjam inkább?)
Ő amúgy felmondott, most úgy néz ki pár hónapi itthon marad a kicsiveé (így ha beteg is tudok dolgozni + bevállalok tanítványokat is) és így lesz ideje munkát nézni kint. Ennek az országnak annyi, valóban, ma is amiket hallottam a rádióban...agyrém komolyan!!!

verbena írta...

Volt réges régen problémánk egy sulival: akkor egy életre megtanultuk, hogy k*ss a nevünk, ha panaszt teszel, megbánod.
Hogy ha azt hiszed, hogy független az OM, a nagy lótúrót.. és ahogy lehet, visszapasszolják az "ügyet" a helyi önkormányzathoz, aki a fenntartó, munkáltató.. kissé nonszensz, nem?
Még egy rendőrt is feljelenthetsz, és számíthatsz arra, hogy független ügyészség fogja elbírálni a dolgokat, és nem a közvetlen felettese.. :OOO

Én nem látom, hogy merre is megy az ország szekere, de azt tudom/érzem, hogy lassan életveszélyes rajtaülni.

Idejöhet a kedvenc graffitim kamaszkoromból:
Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni! helyett az "Állítsátok meg a szekeret, le akarok szállni".. :PPP

Ann írta...

Jajanyááám! De már komolyan nem is tudok mit mondani...

Amúgy tényleg kéne neki egy valós pszicho szakvélemény, amiben leírnák, h T. valós képességei és személyisége milyenek... illetve emellett milyen kedvezőtlen hatások érik az intézményben... - perpill semmi ismerős nem jut eszembe arrafelé, de ha igazán fontos lenne, elgondolkoznék rajta. Persze majd talál magának másik gyereket, nem is egyet, aki ugyanúgy fog szenvedni a keze alatt, ha a szülő meghunyászkodik a tanári hatalommal szemben :( Na őket is nagyon fogom sajnálni :(

verbena írta...

Bennünk is felmerült egy igazi papír.. de mi a fenének..
Én is sajnálom a gyerkeket, DE mondom, én beindítom a pletykajáratot.. pl. az egyik kissrác, akit meg-megnevel, annak az apukája.. hmm.. szóval kolerikus alkat.. TUTI, hogy nem tudja... majd teszek róla, h kiderüljön.

vero írta...

V, :PPPPP :DDDDDD

Ann írta...

Amúgy Tomi mit szól a történtekhez? Jelent(ett) számára valami pozitívat is a suli, ami most hiányzi/hiányozni fog?

verbena írta...

Ann, biztosan hiányzik majd neki a suli, a haverok főként.. de a tanerőinkkel napi 4-5 órája volt.. marha sokat cseszegették.. és besokkalt.
De a haveroktól nincs eltiltva. :D