2008. február 2., szombat

énekesmadárkáink

Túlvagyunk az énekversenyeken.
Tegnap Hanna kísérte (ill. ment a gimiből egyenesen a verseny helyszínére) el Karit és Tomit. Más helyszínen rendezték a német nemzetiségit, mint eddig, rosszabb is volt a helyszín, kicsi volt a nézőtér.. de a gyerekek nagyon ügyesek voltak. Tomi szólóban ezüstöt, trióban pedig aranyat kapott. Kari szólóban ezüst, 2 féle duóban lépett fel, az egyik bronz, a másik arany fokozatot kapott. A kórus, amiben mindketten szerepeltek, az pedig kiemelt, ún. arany rozmaringot kapott. :P A videó, amit Hannus csinált.. hát szóval.. botrány.. az egy dolog, hogy nem hallgatott meg, hogy hogyan is csináljon felvételt, de volt egy -hallhatóan igen beteg- néző, aki telekrehálta a termet, ami visszhangzott, így a nyanya köhögése elnyom minden mást.. ((:-I

Ma pedig csak Kari lépett fel, 3 megye kiemelt népdalénekesei voltak meghívva egy emlékversenyre. Reggel nyolckor osontunk el itthonról (Hanna és én kísértük), fél 10-kor kezdődött a verseny. A kórusok után Kari másodikként lépett fel, szegény kissé náthás, így a hangja is elég "hurutos" volt. Az első dalt tök édesen, vidáman elénekelte, a másodiknál pedig egy ponton tele lett az orra-torka, és épp, hogy be tudta fejezni, de már sírva jött le a színpadról. Szerencsére hamar megnyugodott, innen is egy ezüst oklevéllel jött haza.
Őt a város meghívta egy 3 fogásos ebédre, mi meg befizettünk, megebédeltünk egy hangulatos dunaparti vendéglőben. Később még kicsit körbenéztünk a Busójáráson: hoztam -arany áron- mannát az itthon maradt fiúknak,
és megállapítottuk, hogy a busók évről-évre egyre.. pofátlanabbak.
Eddig csak azt tapasztaltuk, hogy meg-megcsipkedik a lányokat, esetleg bottal megcsapják a feneküket (ez a népszokás része.. :DDD be kell vállani, ha odamegy az emberlánya.), de idén tök megdöbbentünk azon, amit csinált egy csapat busó.
2 fiatalka lány mögé osont az egyik, és párzó mozdulatokat imitálva követte őket..akik halálra rémültek, mikor hátra fordultak. Nagyon gáz... hogy a hülye mulya parasztja, az álarc mögé bújva azt hiszi, hogy nekik mindent szabad, ráfogva mókára, népszokásra.

Itthon mindenki jó volt, igaz, Benit az istennek nem tudták elaltatni, csak fél 3-kor. De apja külön kérésére :DD, a bekakilással megvárt engem. Amíg aludt, csináltak közösen Karinak ajándékot, színes kartonból kivágtak-ragasztottak neki, egy cuki macit, és szivecskéket.
Jah, a zsűrielnöknő külön megjegyezte, hogy ma van a névnapja :D szóval bezsebelt plusz tapsot is. :D

Karolina a Karola továbbképzése. Ami latin-germán eredetű; jelentése: legény, fiú.
Uhh.. lehet, hogy azért nehéz eset a lyány??

6 megjegyzés:

vero írta...

Drakulálok nekik, nagyon ügyesek!!! :))))))

Busók: :SSSS

verbena írta...

Köccke. :D

Ann írta...

Innen is gratula - én fel se fogtam, hogy honnan hány fényes minősítést gyűjtöttek be, pedig jó voltam matekból ;)

A busót nem lehet népszokásilag jól pofánvágni? :P

verbena írta...

Ann, nekem is jegyzetelnem kell *ciki* , pedig az anyjuk vagyok. :P

A busó ellen a pofon nem jó: kemény az álarc. :D De -ha már népszokás- egy bikacsök.. az talán elég ütős lenne.. :DD

Ann írta...

:D Van is tippem, hogy hol alkalmaznám, ahol nem kemény :P

verbena írta...

:DD