2019. szeptember 30., hétfő

Akkor tovább

Gondolkoztnk rajta, hogy most akkor feltegyük-e ide a kajákat továbbra is...merthogy a teszthétnek vége, de tulajdonképpen miért is ne? Végülis a mi blogunk, nem? De.

Naszóval. Vegán téma nincs kilőve, folytatjuk tovább. A mai napra rendelt szent evangélium (Drága Otti néni nyugodjon békében, napközis tanárom az általánosban) a megmaradt 2 doboz gomba és egy szál cukkini kirántása volt, zöldsalátával és tartármártással. A srácoknak csináltam kis párolt rizst is, ha esetleg valami szénhidrátot is akarnának fogyasztani a paníron kívül ugyebár, ami nekünk bőven elég.

Az első érdekesség a panírozás volt, merthogy tojás és tehéntej helyett tojáspótló por és szójatej volt a felhasznált anyag. A világon semmi gond nem volt vele, igaz, nem sárga, inkább olyan törtfehér...mert a pótpor az totál fényes fehér, a szójatejnek van kicsit olyan beige beütése...de funkcionálian tökéletes lett, megsütve is olyan kis halovány, látszik, hogy tojás semmi...de ízre hibátlan volt.

A tartártól féltem....de sokkal, sokkal jobb lett, mint vártam. Szójajoghurt, vegánmajonéz (Heinz), fűszerek, édesítő, mustár, citromlé...és olálálá.... kész is lett, és nagyon finom volt!

Mi Verusommal csak salátával ettük a frissensülteket, a srácok ették a rizst is hozzá, ami nagy szó, mert például Beni se a gombáért, se a rizsért nem rajongott, úgyhogy nagyon büszkék vagyunk rájuk hogy így át tudnak lépni a korlátaikon. (ők is) 

Desszert is készült....munkás egy nap volt....:)....palacsinta, vegán módra. A metódus ugyanaz, tojás helyett a porból kevert kulimász, tej helyett szójatej, cukor helyett édesítő (mert necsakhogy vegán legyen, de lehetőleg minél kevesebb junk legyen benne). Én nem kóstoltam meg, de mindenki azt mondta, hogy finom lett, úgyhogy Hálleluja...


2 megjegyzés:

Lazac írta...

A magam részéről nagyon örülök annak, hogy továbbra is megmutatod a kajákat, ha lehetek ennyire önző :):) Tök (izé cukkini) jó ötletek vannak, és változatosak is. :)

Alan írta...

Aranyos vagy, köszi :) átmenetileg kicsit gasztrobogosodunk...:)