2019. szeptember 28., szombat

Mindennapok

Az esős idővel együtt bejött a taknyos-torokfájós kórság is, mindannyian valamennyire beleestünk. Jancsi a legjobban, ő kicsit lázas is volt, de egy percre nem maradt itthon, ment az egyetemre/dolgozni. 
Alan fogorvosnál is járt még, de már csak a tisztítás volt erre a hétre, így azon is túl van, szép, fényes fogú lett. :D
Marci megjárta a mayo-i tábort, tök jól érezték magukat. Nem volt térerő sem, de idejük sem igazán, voltak szörfözni, kajakozni-folyón, erdei túrán: kötélpályákkal meg mászófalakkal megspékelve..
Beni ma elment teniszezni, épp nem esett vagy egy órán át, egy új gyerekkel az osztályából, spanyol kissrác, itt van 4 hónapig vmi családnál.
Reggel Tomi ideszólt, hogy egy közeli városba megy estére bulizni, bejönne hozzánk..nagyon örültünk, és már épp indultunk a boltba, hogy vegyünk valami alternatív kaját neki (mondjuk rántunk ki sajtot vagy ilyesmi) mikor hazaért és mondta, hogy épp hétfőtől tervezi, hogy átáll a vegán konyhára.. (nem beszéltünk vele erről egyáltalán, nagyon el volt havazva a héten, csak pár szavas üzeneteket váltottunk..) Durva szinkronicitás. :D
Úgyhogy evett ő is mindenből, megmutogattuk neki, hogy miket találtunk, melyik boltban.
Ja, vicces sztori: szejtán akartunk készíteni, de itt Írországban a világ végén hol a retekben kapunk sikért.. Merthogy a vegán étrendbe belepasszolható alternatív kiegészítők max nagy tescoban elérhetőek. Van még AZ egészéges bolt, amit Alan szívből gyűlöl, mert rohadt drága és az ott dolgozók olyan hülyék, hogy semmi közük az egészséges élelmiszerekhez... bármit keresünk, néznek, hogy ők arról még nem hallottak.
De mielőtt elmentünk a boltjukba, rákerestem, és tádám..van sikér a weboldalukon.. (angolul gluten)
Odamegyünk, kérdem, hogy akkor hol van a gluten.. erre a csaj: a gluten-free szekció ott van.. (itt mindenki gluten-free étrendet követ, mert az olyan jól hangzik, ennek köszönhetően az egészséges az itt gluten-free-t jelent)
Mondom neki, hogy én épphogy a gluten-t keresném.. fél kilós kiszerelésben van, €2.5-ért..néz, mintha hülye lennék, már láttam, hogy épp veszi elő a nem-értem-az-angolodat fejet, mikor gyorsan odadugtam a telefont, hogy na itt van a saját oldalukon.. Ő még ilyenről nem is hallott, mondom neki, hogy pedig ebből készül a szejtán, amiből egy 300ml-s konzerv, kamu-kacsaízben itt van a polcán. (szerintem a szejtánról sem tudta, hogy mi a fene is az) de megnyugtatott, hogy tud nekem rendelni glutént. Mondtam neki, hogy azt én is tudok, köszi. :D

3 hét múlva megyünk Malagába, ma lefoglaltuk a kocsit is, a terveink szerint első éjszakára Granadába megyünk, majd onnan le Estepona mellé 6 éjszakára. Találtam egy tök jó szállodát, félpanzióval. Az pont jó lesz nekünk, egész nap jöhetünk-mehetünk, és nincs gond reggelire-vacsira.

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Szólj, ha küldjek, mert itthon lehet ilyent kapni a bio boltban.:):)
Malagában de jó lesz nektek! :* ♥

Verus írta...

Á, rendelek én, de kicst alább hagyott a lelkesedésem a beszerzését illetően, mert a búzahúst is rágósként írják le.. de mindenképp be fogjuk szerezni és meg akarjuk csinálni a sült hús verziót abból.