2019. szeptember 22., vasárnap

Nyárvég

2 héten át tartott az indián nyár, nagyon jól esett mindannyiónknak. A kiskertben életre kapott a zukkini és a paradicsom is. A beltéri kis növénykék közül a citromfa és a quamqat gyönyörűen fejlődik, meglátjuk mekkora mennyiséget kell majd leszüretelnem :) (egy vagy két darabot :P )
Marciék pont most mennek majd a túlélő csapatépítő táborba, nem igazán jósolnak napsütést nekik, de hát ez van..



A hétvégén sokat beszélgettünk a klímaváltozásról a srácokkal, beszélgettünk a marha-disznótartásról, és szó-szót követett, Alan mondta, hogy ő simán tudna hús nélkül élni (nem nagyon eszik húst), úgyhogy addig  csűrtük-csavartuk, hogy kitaláltuk, hogy csinálunk egy vegán-hetet. Vega-héttel indult a terv, de alig eszünk húst, így az nem volt kihívás..Meg akarjuk nézni, hogy mennyire bírja a család..anyagilag legfőképp, mennyire férne bele a viszonylag szoros költségvetésünkbe ez az étrend. Másrészt, hogy a gyerekek/mi mit szólnak/unk hozzá.. Marci mindenevő, vele nem lesz gond, Jancsi nagyon finnyás, Beni so-so.. én is necces vagyok.
A terv az, hogy rögzítjük a kajákat, a fogadtatást, és az árát... az egy hét tuti, de azutáni héten jön Hanna, akkor úgyis főzünk neki, meglátjuk, hogy milyenek lesznek a tapasztalatok és még az is lehet, hogy meghosszabbítjuk a próba-hetet.
A világ  család szeme Alan-en, merthogy bevállalja a kisérletezést, én max este vagy hétvégén tudok főzni. Hanna meg szerintem büszke ránk. <3





2 megjegyzés:

Lazac írta...

De jó, sütött a Nap is? :):)
Mi sem eszünk sok húst, így nálunk is amolyan vega táplálkozás dívik, bár vegánok nem vagyunk, mert eszünk tejtermékeket és tojást is, meg néha halat. :) De úgy gondolom, ha mindenki csak ennyi állati eredetű dolgot enne, fenntartható maradhatna a világunk. Kíváncsi vagyok, miket alkot majd Alan. :)

Verus írta...

Naaaa, sütött bizony. :D És 24 fokok voltak :P