2019. szeptember 24., kedd

Vegán hét, második nap

Vegán hetünk második napján, miután a Steiner Kristóf oldalától kezdve kb. hatmilló webhelyet átböngésztem, végül maradtam a jól bevált brokkolikrémleves mellett, csak ezúttal se vajat, se tejszínt nem kapott szegény. Helyette mezei étolaj volt és krumpli. Viszont a 3 szem krumpitól gyönyörűen be is sűrűsödött, szóval még liszt sem kellett hozzá. A szokásos hagyma-fokhagyma alapokra épült a cucc, és bolti garlic bread lett hozzá sütve...jó, ezt mi magunk is megcsinálhattuk volna, de tök jó a bolti margarinos verzió is.

Süteménynek egy vegán csokis piskótát dobtam össze, tojás nélkül, szójatejjel, sok kakaóval és tönkölyliszttel...önmagában elég fojtogató bostoni lett, viszont isteni szójatejes vaníliapudinggal és erdei gyümölcs kompóttal megtámogatva kifejezetten finom édesség lett belőle.

Szóval a második nap is sikeresnek mondható, azt hiszem.

Ja, és van még egy csomó gombapöri és noki tegnapról, ergo nem halunk éhen ma sem :)




4 megjegyzés:

Lazac írta...

Nálunk nagy kedvenc a hagymás nokedli, az is vegán :):) Semmi bonyolult nincs benne, hagymát le kell pirítani, megszórni fűszerpaprikával és beleforgatni a nokedlit. Még nem sikerült annyit csinálnom, hogy meg is maradjon. :D

Lazac írta...

Ja és nagyon jól néznek ki a kaják, ezt is akartam írni, meg biztosan finomak is :)

Alan írta...

Húha, izgalmasan hangzi :)

Alan írta...

Köszi:):)