2008. július 31., csütörtök

menetrendek..

... főbb vonalakban.

Srácoké: szeptember 3.-án reggel/délelőtt feltesszük őket egy bp-i IC-re. A Déliben nővéremék leszedik őket, majd másnap reggel 5 órai kelés, a londoni gépük 7:20-kor indul Ferihegy 2B-ről.
8:50- körül landolnak Gatwick-en, ott már várja őket Buddy bátyja. Elintézik a skysolo-t (ez az egyedül utazó gyermek szolgáltatásnak a neve) a BA-nél, majd elfuvarozza magukhoz a Nagyokat.
Kis tengerparti városka, igen "vaca
k" helyen: 5 perc a tenger a házuktól...
10 nap héderezés után, szeptember 14.-én 17:00-kor indul a gépük Dublinba. Ahol is édsapjuk várja majd őket.



Miénk: Miután 3.-án feltettük a gyerekeket a vonatra, veszünk a másnapi elinduláshoz pár dolgot (zsemlét, még eurót.. ilyesmiket :P ), majd haza. Az összekészített cuccokat bepakolgatjuk, tetőboxot felszereljük - telivágjuk. Másnap, 4.-én a gyerekekkel összhangban, kis spiritualitást is belevíve, mi is 7:20-kor elindulunk.
Ausztria-Németország-Belgium-Franciaország... 1600 km.
5.-én reggel 9:30-ra van jegyünk a kompra. 10 körül átérünk, onnan a tengerparti utakon végig Buddy bátyjáékig. Örömködés, hejehuja-vigalom után másnap, 6. -án szombaton 14:00-re kell Fishguard-ra érnünk. Ott szintén kompra szállunk, 18:00-ra érünk át Rosslare-be. Onnan még 160 km, és meg is érkezünk a barátainkhoz.
Nagyjából ennyi, igazából az elindulásokon (mmint a miénken) lehet még változtatni.


17 megjegyzés:

Ann írta...

Nos, ez így gyönyörű, gondos terv:) De akkor szeretnénk mellé egy bejelentkezési tervet is: mikor, milyen formában kapunk értesítést arról, hogy merre jártok? ;)

vero írta...

Itt mentek el mellettünk!!!! :D
Nem semmi út lesz, kalandnak sem rossz! ;)

vero írta...

Mellettünk= bejöttök hozánk pihenőre!!! Kifogást nem fogadok el! :DDD

verbena írta...

Ann, sztem azt majd az Élet hozza.. :D Nincs notebook-unk, így a gépet majd az új lakhelyünkön üzemeljük be.
DE: sógoréknak lesz addigra már netük, így onnan sanszos a bejelentkezés, meg a barinőnktől is.

Vero, drága vagy, de nem ígérek semmit. Iszonyatosan fel leszünk pakolva, be leszünk sózva.. de nem mondom azt, hgy tuti nem, OK?
Igaz, csak légvonalban mellettek, mert Győrnél az M1-re akarunk felmenni... elvileg. ;)

cory írta...

ÉN is azt akartam írni, mint Ann!

vero írta...

Hát, ha mégis, akkor itt várunk!
Nem mondom, kerülő, de itt tudnátok kicsit megpihenni, ebédelni (vacsorázni?) gyerekeket megfuttatni, a sok ülésből kicsit :))
Ha mégis, csak szóljatok és megbeszéljük hogyan legyen! :*

vero írta...

Jó, 7:20-as indulással vacsora lőve :DDD, jó vagyok matekból ám :)))

István írta...

Nagyon precíz menetrend!1600 km 1 nap alatt?hmm... nem semmi!
Kalkuláltatok, belefér tisztán?

buddy írta...

Eredetileg két megállóval terveztük, de nem merjük az autót "egyedül" hagyni. Mindenünk benne lesz. Felváltva tudunk vezetni, és 2-3 óránként megállunk mozogni. Szerintem nem lesz gond.

Márta írta...

...és ha annyit módosítanátok a rituálén, hogy 7.20-kor ti is Bp-ről /Börsről:-))/ indulnátok????
Nyernétek pár óra biztonsági tartalékot...az udvarunkban lehet biztonságosan kocsit letenni...
Nyugodtabbak lennénk!

verbena írta...

Márti, mondták már, h egy tündér vagy? :DDD
Az a nagy helyzet, hogy sajnos Buddy iszonyat cica-allergiás, (minap a bátyám járt nálunk, nekik van otthon macskájuk, és a ruháján (?) lévő cicaszőrtől tök befulladt.. :O meg a szeme durran ilyenkor nagyon be.. Telkiben él a tesóm, Karácsonykor beugrottunk hozzájuk, max. egy órát voltunk ott, de én vezettem végi haza, mert B. "behalt".. ) ..
amúgy anyósék mellett megyünk el, ők Győr alatt laknak kicsivel, lehet, hogy onnan kezdjük az indulást..

De nagyon-nagyon köszönjük a felajánlást, aranyos vagy.

Az aggódást is köszi, igazán jól esik. De azt nem is tudjátok, h ide hogyan költöztünk.. igaz? :D Ez a menet "kismiska" lesz ahhoz képest.. majd egyszer elmeséljük.

Ann írta...

Buddy, biztosan nem lesz gond a felváltva vezetéssel, ennyit ki lehet bírni erőltetett menetben is, csak pisiszünetekkel. Nektek.
De a kicsik hogy fogják bírni? Főleg Beni. Ének, mese / zene, mese CD? Nekünk ez bejön Hamma 1,5 éves korától kezdve - brrrrr, ő utált utazni!

buddy írta...

Ann, hogy a kicsik hogy fogják bírni? Majd elmeséljük ;-)
Sok választási lehetőségü(n)k nincs ezzel kapcsolatban. Van zene, van szép táj, akartunk venni dvd-lejátszót is a kocsiba...de aztán megráztam magam: evégre nem hetekről van szó, csupán 10-20 óráról :DDD
Természetesen utijátékok, mesecédék,könyvek rendelkezésre állnak....na és persze nem csak pisilni fogunk megállni. Mozogni, kicsit játszani velük, enni egy McDonalds-ban például, ahol van játszótér...stb.

Ann írta...

A játszótér nagyon hasznos tud lenni!!! :)
Én nappali utaztatásban nem vagyok profi, mi mindig délután indulunk, szóval mire teli lenne az egésszel a hócipőjük, be is esteledik... éjszaka nyomjuk neki, ahogy lehet, így reggelre már a célállomáson vagyunk.

De végülis egyszer ki lehet bírni és van bőven tartalék időtök, úgyhogy nagy gáz nincs :)

buddy írta...

Épp most csináljuk Verbénával az ütemezést...Calais-ig 10 szakaszra osztjuk az utat, és kétféle időzítést jelzünk. Az egyik, amit az útvonaloptimalizáló progi jelez (ebbe beleszámít a különböző autóutakhoz tartozó különböző utazósebesség), a másik egy matematikailag leosztott átlag szakaszidő, ami viszont relatíve egy középértéket mutat. A kettőt összevetve meg lehet tervezni a pihenőhelyeket. Dél körül pl. Bécs és Linz között leszünk valahol, úgyhogy most nézem a googleearth-ön a gyorséttermeket. Van egy Linz alatt épp, pont az A1-es pályán...

Sza'l elvagyunk mint a befőtt :DDD

Ann írta...

Dugókra mennyire tudtok számolni?

Megint nem reprezentatív, de Párizsba menet belefutottunk anno egy Bécs körüli dugóba, a hajam kitéptem, mire kiértünk... (vannak még ilyen cukik, Milano vagy velencei autópálya éjfélkor :P, de arra nem mentek, szerencsére).
A dugó azért is szar, mert úgy érzed, nem haladsz. Viszont az a jó, hogy egyszer biztosan véget ér :D

A googleeart-ön látszik, h hol van játszótér? :D

buddy írta...

A dugókkal sehogy nem lehet számolni...vagy lesz, vagy nem. De a három óránkénti 15 perces pihenésen, és a kétszer 1 órás nagyobb megállón kívül is marad még kb 6 óra lauf. Ezt jó esetben alvással töltjük el valahol a Calais-i terminál közelében, rossz esetben eldugózzuk :DD

A googleearth-ön nincsenek rajta...de hiába van meg a legfrissebb szoftververzió, ha a felvételek zöme 2000-es :-(

De majd a pletyákra építve nyitott szemmel autózunk :)
(Pl Schwechatnál van egy hatalmas hely, a Marché, amit most tavasszal adtak át, és kimondottan az S1-es autópálya mellett, és kimondottan a kis- és nagy-gyerekeseknek egy csomó külső-belső játszótérrel, meg kajáldákkal...