2008. július 20., vasárnap

az első hét - 8 gyerekkel

Egy hete vannak itt a rokongyerekek.

Az eddigi tapasztalat az, hogy alapvetően jól elvannak egymással. Korban stimmelnek, igaz, neveltetésben kissé mások.
Az első 3 nap szinte csak enni láttuk az összes gyereket, mert bunkert építettek, és azt lakták be.
Panelgyerekekről van szó, így nekik a kertünk és a környéke új, izgalmas hely.
Istálló, benne 3 molnárfecske fészekkel, ahol a kisfecskék már elő-előbújnak, és próbálnak repülni. Pince.. ahol különféle békák laknak… Medence… játékvár.. homokozó.. kertben reggelizés.
Mindennapra jutott valami naaagy dolog: egyik reggel a konyhai szúnyoghálón egy 15 centis sáska ült.. befogták, és „megfigyelték”.
Tegnap a szomszéd ház eresze alatt lakó verébfészekből esett ki egy kisveréb, azt tutujgatták. De mikor látták, hogy a verébszülők zajonganak a kicsi körül, kitették a ház elé a diófákhoz, és figyelték, ahogy onnan elviszik a picit.
Arattak a kertünk végében, a teraszról nézték végig. (pár nap múlva a bálázás is bizti nagy dolog lesz) Lassan 5. éve lakunk itt, de az aratás az még mindig hatalmas nagy szám az én fiaimnál is. A traktorok és bálázógépek, meg mindenféle eszközök.. ettől is teljesen lázba jön mindhárom fiú.
Sajnos sétálni nem nagyon visszük el most őket, mert a közelben épül az új autópálya, és ezért óránként 40 kamion jön-megy.
Ez, mmint a kamionok, is csodaszámba mennek. Ismerjük már mindegyik fajtát, a neten kikerestük, hogy hány hengeresek, hány lóerősek.. és az extracsúcs: az, hogy ha integetnek a kamionosoknak, azok DUDÁLNAK nekik: :DD
Beni is tökéletes kiejtéssel üvölti ki a kertből, hogy”DUDÁLJ!” (igaz, ezt a felettünk elzúgó kisrepülőgépeknek is kiabálja.. :P )
Ma reggel a tarlón rókát láttak, meg sólymokat. Sajnos a sólymok megtámadták a fecskéket, és el is kaptak párat. :( Ez nagy felháborodást váltott ki mindegyikőjükből.
Aztán van egy „őrült és vad” galambunk is. Minden reggel a medence tetején sétálgat, és a rajta lévő vízből iszik (a gyerekek szerint a klór miatt őrült meg :PPP ), és ha még nem végzett a sétálgatással, és előbb akarnak medencézni a gyerekek, akkor „nekik támad” .. azaz bukórepüléssel riogatja őket, ők meg sikítoznak.
Szóval elvannak.

Nincsenek megjegyzések: