2008. április 8., kedd

Lebukás


Ma megállítottak a zsaruk. Itt a faluban, fél kilométerre tőlünk. Astrával voltam, papírok nélkül, Verbénának szaladtam ki a patikába újabb doboz neocickányért. Persze lejárt forgalmi, zöldkártya, biztosítás nuku…jegyzőkönyv, feljelentés, várhatom a Közlekedésfelügyelettől a büntetést . Fasza. Csak itt a falun belül mászkáltunk ezzel a kocsival, tudván, hogy nincs rajta vizsga. Ki a fene gondolta volna, hogy a falu közepén felvonul a yard, és kamerával nekiállnak mérni….agyrém.

A vicc az, hogy a közeli autópályaépítésről percenként száguldoznak a húsztonnás kamionok, és a rendőrök miatt sem zavartatták magukat. Tudnak valamit, ugyanis egyet sem állítottak le közülük. Miért is? Ja, persze, hiszen az autópályépítés az ugye állami vállalkozás….a rendőrség is állami szervezet. Hát ugye, a saját fészkükbe máncsaknem szarnak bele. Nem úgy a lakosság….azok csak fizessenek….jó, nekem nincs jogom berzenkedni, valóban szabályt sértettem…de valamiért akkor is az jön le az egészből, hogy a rendőrség tevékenysége kimerül a bírságkiszabásban. Ennyit tudnak. Szarban van a büdzsé, kicsapunk valakit az útra, amilyen eszement rendszabályok vannak, úgyis kasza lesz, hisz gyakorlatilag, ha mindenki betartaná a lakott területen 50 km/órás max sebességet, megbénulna az ország.

Miért fáj az nekik, hogy én az egyébként teljesen rendben lévő autómmal felkocogok a patikába….vagy hogy a papa, akit leállítottak közvetlenül utánam befizet 20 ezer forint bírságot…ott totyogott a pénzzel a kezében, ahogy kiszállt a szuzukiból, a 10 éve kihízott nadrágjában, a kopott ingében. Nem elég nyomorultak az emberek….? Persze az egyik rendőr hölgy (?) rápirított, hogy „Nem itt kell fizetni, majd megkapja a papírt”….


3 megjegyzés:

vero írta...

Engem is lemeszeltek a múltkor 65-el (jó, ok faluban dehát :S).
Egy ismerős (rendőr) mesélte, hogy ha nincs elég büntetés (=pénz) nap végére a kapitány üvölt velük.
Ilyenkor kimennek "vasúti átjárózni" meg, igen, minket b**szogatni.
Mert kiváncsi lennék, vajon a mellettem 150-l elhúzó Audistól vajon elveszik-e a jogsiját? Nemhát. :((

vero írta...

Neocickány :DDDDDDDDDDD
Jobbulást Neki!

buddy írta...

Egyszer régen anyámékkal Törökországban voltunk....Isztambul, zsúfolt város...egy mikrobusszal vittek minket valahová, már nem emléxem pontosan. De a sofőr tilos helyre hajtott be. A rendőr ezt látván, nem szirénázva utánunk hajtott, hanem kipattant belőle egy faszi, levette a sapkáját, és utánunk sprintelt. MIután futva utolért minket, a sofőrnek elmondta, hogy ide nem szabad behajtani, és megkérte, hogy menjünk ki. Mindezt mosolyogva, kicsit lihegve, mert mire utolért, kifulladt. Büntetés...? Az nem volt. Mi magyarok csak néztünk mint a légy...hogy ilyen is van. Törökország, 80-as évek. Nem 2008, EU övezet :-(

*

Köszi a jobbulást Verbénának! :-)