2008. április 22., kedd

Életképek a vidéki Magyarországról

Nos, van nekünk ez a bedöglött mosógépünk. És van hozzá 5 év garanciánk. A cucc másfél éves, és valszeg valami a dob mögé kavarodott be, és az okozhatja a problémát. (elöltöltős; azt vettem észre először, h nem centrifugáz ki rendesen, kis víz benne marad, és az ajtaját nem engedi kinyitni. Víz-leeresztőnél lecsapoltam a bennmaradt vizet, és kipróbáltam egy üres centrifugálást is. A hangja szép -csapágy valszeg rendben-, de mikor kész lett, a szigetelőgumija nagyon felforrósodott egy helyen. Ehh, nagy szakember vagyok. :D )

Visszakanyarodva a szervizeléshez: péntek óta küzdünk, hogy
  1. a p-i szervizben elhigyjék, hogy VAN 5 éves jótállás Magyarországon mosógépre.
  2. miután a p-i pisca gusztustalan stílusban közölte, hogy a márkaszerviznek (bp) kell jóváhagynia az én állításomat, és bár ez már tegnap megtörtént, nem is reagáltak erre.
  3. ma újból telefonáltunk, pontosabban most már Buddy, hogy érdeklődjön, megkapták-e a jóváhagyást (minket is értesített a márkaszerviz természetesen). Megkapták, de mivel már velem is közölte, hogy még álmomba se gondoljam, hogy kiszállnak 1-2 napon belül, most is csak azt mondja, hogy MAJD telefonál, hogy mikor érnek rá.
Úgy hogy remeghetünk, -igen, mi akiből élnek ezek a kiskirályok- , hogy mikor hozza úgy az úri kedve a szerizünknek, hogy felénk veszik az irányt. Addig marad a kézi mosás, és a Fogyasztóvédelem. Battya meg.

**********************************

Tegnap anyámat megharapta egy kutya. A vádliján.
Egy kertkapu volt nyitva, kiszalad egy tacskó méretű kutya és belekapott.
Kocsiba ültettük, és elvittük a polgármesteri hivatalba, hogy megtudjuk ki lakik ott és hogy bevagyon-e oltva a kutya. Sok kör után előkerítettük a tulaj nénit, igen, veszettség ellen oltva van akutya.
OK, akkor "csak" tetanuszt kell kapnia anyámnak.
ÉS hát.. errefelé úgy van az orvos, hogy van egy rendelési ideje: 8-12-ig. Ezután 16 óráig el kell látnia a falusi sürgős eseteket. (Aztán a térségi központi ügyelethez tartozunk.)
Az eset délután 2-kor volt: hívom a dokit, közli, hogy jó, akkor holnap menjen anyám fel a rendelési idejében oltásra. És addig is kezeljük le.

Vazzeg.
Még milyen jó, hogy van itthon betadin és hidrogénperoxid. (ezutóbbit az ilyen típusú sebbe érdemes-kell belenyomni, mert az anaerob baktérium -húsevő baci- elpusztul, ha oxigén éri.)

Nincsenek megjegyzések: