2008. április 6., vasárnap

FOCI

Egy testvér nyilván nem fog úgy viszonyulni, mint egy szülő. És ezért nem is lehet haragudni. Ez tegnap jutott eszembe, mikor végre kisütött a nap, és kiküldtük a srácokat játszani. Fociztak, lévén, hogy előző nap vettünk egy új focilasztit…és hallottam, ahogy Marcika kiborulva hisztizik, Tomi pedig megmagyarázza neki, hogy nem kell hisztizni, ugyanis nincs igaza, mert nem lehet kézzel megfogni a labdát, és nem lehet, hogy mindenki egyforma arányban érjen a labdához.

Igaza van, persze, hoyg igaza van. De Tominak nem facsarodik össze a szíve a síró Marcika láttán/hallatán, hiszen a bátyja…és dúl benne az igazságérzet. Viszont én meg baromira sajnálom szegény kiskölyköt…úgyhogy villámgyorsan kimentünk Verbénával mi is….Marcival és Hannával körbeálltunk, és frizbit dobáltunk egymásnak úgy, hogy közben gonoszul elhajtottuk a Tomi-Jancsi-Kari hármast, hogy ők csak focizzanak a szabályaik szerint….aztán Jancsi bekéredzkedett hozzánk játszani, Tomi meg Kari meg leültek a földre, és néztek minket. Ekkor meg Őket sajnáltam meg :DD Nemsokára odamentem hozzájuk, hogy na mivan, nem focizunk…? Végül csapatokat alkottunk, Kari és én, Tomi és Jancsi…és játszani kezdtünk. Én ugyanolyan véresen komolyan véve, ahogy Tomi, amikor mi még Verbénával bent voltunk. Kihasználva Tomival szemben hogy erősebb, magasabb vagyok…és ronggyá vertük őket. Közben folyamatosan és nagy hangon biztattam Karit, minden rúgásánál agyondícsértem, hogy szép volt, gyönyörű volt, csak így tovább, majdnem bent volt….stb. Tomi a Jancsival csak morgott és veszekedett. Akárhogy kapartak, 16-6 lett az eredmény. Igaz, leizzadtam mint a ló, egyszer borultam is, de mi nyertünk.

Este a vacsoraasztalnál pedig beszédet tartottam Tominak, és elmagyaráztam neki az oktató célzatú foci-stílusom miértjét :DD Hogy ez a játék itt a kertünkben magunk között nem szólhat arról, hogy ki győzzön. Szólhat a mozgásról, a játék öröméről, az ügyességről, de szólnia kell a toleranciáról is, a figyelmességről is, a buzdításról is.

Mindettől függetlenül jól szórakoztunk :- )

Más: Vettünk egy gigászi buborékfújót, amivel nekiálltunk buborékokat fújni….a gyerekek imádták:


6 megjegyzés:

vero írta...

Mi is pont tegnap vettünk bubifújót, csak nem az Obiban? :DD
Igaz, hogy kicseréltem babafürdetőre végül, mert folyton a kicsi szemébe ment. :(

Foci, ez így természetes, jól megoldottad :DDDDD
Kis gonosz hihi :)))))

buddy írta...

Köszi :-)

Bubifújót a tacskóban vettük :-( Más nincs mifelénk...Obi meg pláne nincs. Már bánom, hogy nem vettem utántöltőt is, de mire megint mentünk, már elfogyott...na jó, azért annyira nem bánom, nem volt olcsó (Bubifújó:790volt, utántöltő:490 lett volna)

Márta írta...

Mindig tanulok valamit tőled, és csodállak benneteket:-))
Bubifújó? Én is , én is!!!
Tegnap este "tanácsadóztam " egy kicsit, jóóó vóóót:-))
Puszi mindenkinek!

buddy írta...

Márti, ne hozz zavarba! :))
Egyébként köszi....
A buborékfújásnál a nagy lakli kamaszokat is úgy kellett visszafogni, teljesen belelkesültek :)) Hát igen, a bennünk élő gyermek, ugye...

vero írta...

Tusfürdő? Igaz nem olyan szuper, de mégis valami. Nálunk azzal üzemel most...

buddy írta...

Vero, kösz a tippet...majd kipróbáljuk ha elfogyott :))