2008. április 6., vasárnap

Almatorta - Applepie

Ezt a sütit ezer éve sütöm, a család nagyon szereti. Nagyon egyszerű, és hamar kész van.

Hozzávalók: (egy tortához)
  • fél kiló lédús alma
  • fahéj
  • gyömbér
  • 25 deka vaj/margarin
  • 35 deka liszt
  • 15 deka porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • reszelt citromhéj

Az almákat megpucolom, kimagozom és apró kockákra vágom, megszórom fahéjjal és gyömbérrel, majd félreteszem.
A vajat felolvasztom, a lisztet összekeverem a sütőporral, hozzáadom a cukrot, a tojást, a citromhéjat, összekeverem, majd óvatosan beleöntöm az olvasztott vajat, végül pedig beleforgatom a fűszeres almakockákat.
Kivajazott tortaformába beleöntöm a masszát, és forró (előmelegített) sütőben sütöm kb. 20 percig.
Mi legtöbbször vaníliasodóval esszük, de ma vaníliafagyival tálaltam. Jó lett. :D

3 megjegyzés:

vero írta...

és miylen jól néz ki!!

(bájdövéj, a csokis torta receptjére keresztet vethetünk, ugyanis 3x kérdezem meg a szakit és 3szor mást diktált le. Ő ugyanis úgy süt(-főz), hogy és ízlés szerint cukor, meg ha nem áll össze még egy kevés (??) liszt, meg ha több margarint teszel hozzá mittoménmilyenebb lesz. :O
GOndolom a szakácsok így őrzik a recepteket. :D
Sajnos a papír sem lett meg, és ez nagyon rossz hír, mert én sem tudom többé megsütni...
:(((((

verbena írta...

:PPP Akkor ez a süti igazi emlék lesz az első talinkról. :DDD (amúgy kááár... de ha tudod, küldd át mind3 receptet, aztán egyszer végigpróbálom.. vmi csak kisül belőle: szó szerint. :DD )

vero írta...

Rendben, mégegyszer bepróbálkozom.
Azt tudom, hogy egyszer azt mondta fel kell verni a tojásfehérjét, de én BIZTOSAN nem úgy csináltam.
A 3. variációban pedig elkezdi, hogy gőzben kell sütni, na azt TUTI hogy soha nem csináltam. :DDLökött mesterszakik. :D