2008. április 11., péntek

ezek vannak

Napok óta tök szép az idő, már füvet is nyírtunk a kertben, (uhh, és a ház előtt is kéne..) délutánonként sokat vagyunk kint a gyerekekkel.
Buddynak persze kötelező jelleggel fociznia kell, én "homokozok" Benivel, illetve ""-kat (bogár-Beniül) és ""-kat (virág) szedünk kisvödörbe.
Ma már nem is tavasz volt/van, hanem koranyár: 22 fok volt délelőtt, a fecskéink visszajöttek és nagyon zsezsegnek, és megjelent egy-két gólya is a "kertünk" végében.
Tegnap a szomszéd csaj kora reggel kiverte Buddyt az istálló padlására, merthogy szerinte nálunk szült meg éjjel a macskája, és meg kéne keresni a kiscicákat.
Hát nem lettek meg, de figyelünk..

Pár napja a kertvége így nézett ki:



Tomi ma bement a suliba, felmondta irodalomból a két kötelező versét (A reményhez és Szeptember végén), megírt -egy külön teremben- 2 témazárót: töriből és kémiából. Érzése szerint jól sikerült.. rajtunk nem múltak a dolgok, jól felkészítettük. :D

Jóanyám kitalálta, hogy most nem adná oda a rezsi hozzájárulást, mert nincs rá pénze (havi 20-at ad a közös dolgokra -víz, villany, gáz, tv.) Majd. Valamikor fizetné.
Mondtuk, hogy szóvalizé.. ezt már oly' sokszor eljátszottuk.. és sosincs vége.
Sokat szoktam szidni öreganyámat: hogy lehetett ennyire életképtelen valakit felnevelni. Jó: egyke, agyonkényeztetett, és ha sír, mindig van/lesz, aki megszánja.. de nekem a hátam is borsódzik már, ha meghallom a nyavalygását.


4 megjegyzés:

Ann írta...

bó, lá :D:D:D:D

Így, hogy Tomi kap jegyet, már nem aggódnak az osztályátlag miatt?
Nem szóltak be neki?

Anyukádat nem értem, sajnos :( Ez azért van, ugye, mert Veletek megteheti. Ha ő fizetne a szolgáltatónak, nem lenne elmaradása, feltételezem...
Mit mondtatok neki?

verbena írta...

Hát látod ezt nem tudom. :D
Csak így kevesebb dologból kell vizsgáznia évvégén. :P

Anyámnak mit mondhattunk.. ? Na, nem azt..:PP megkértem, hogy mást próbáljon átcsoportosítani ebben a hónapban. Igen, kihasznál(na), amikor és ahol csak tud.. (most mondjam, hogy vásárolni nem tudunk úgy elmenni, hogy 1. ne akarjon velünk jönni.. :OO, 2. ha nem jön, hozzunk neki tök tudja mit.. Buddy örjöng amúgy ilyenkor.. merthát mi soha, semmit és egyáltalán.. nem kérünk tőle.
Legalább van, ami/aki mindennap taszítson minket innen elfele. :D

vero írta...

:SSS
Hihetetlen az "öreglány".
Majd ráébred, ha nem lesztek itt.
:)

Majd mondd meg, hogy sikerült Tominak -mondjuk tuti h jól, de mégis!!! :)

verbena írta...

Vero, persze, ha megtudok valamit, szólok.