2020. július 24., péntek

Staycation - part 4 - Glenbarrow vízesés

Annak ellenére, hogy alhattunk volna, hiszen nyaralunk, meg urva későn/korán feküdtünk le, 7-kor már kávéztunk. 
Ma egy újabb, persze esőt hozó, front jött, így a terv a pihengélés lett volna. De hát csak megnyitottam a 15 legszebb vízesés Írországban oldalt, és 2 egész közel van hozzánk.. na menjünk el oda. Az egyik az kb. a Lough Gur felett van, de onnan jött az eső, így inkább a tőlünk keletre lévőt választottuk, hátha oda csak későn ér az eső. 
1 óra, árkon-bokron át, a szomszéd megyében. 
A parkoló tele volt, de kiderült, hogy szinte mindenki csak a folyóig ment, hogy ott pacsálhassanak a gyerekek. 
3 út van, mi azt terveztük, hogy a narancssárgán elindulunk a Metal Man-ig (az mi a fene lehet..?) majd a piroson folytatjuk, el a Stoney Man mellett, majd a folyó mellett vissza a parkolóig. 
Sajnos az eső gyorsabb volt, mint mi, a Metal Man-ig nem jutottunk el, szakadt nagyon, úgyhogy jövő héten újra megpróbáljuk. 
Az erdő nagyon párás volt, a fíling tiszta Szász-Svájc volt. A folyó mentén mentünk végig a vízesésig..közben elértünk egy olyan részhez, ahol a kiskölykök pancsikáltak. Akkor azt hittem, hogy ez a vízesés, de hiába esik hetek óta rendszeresen rohadt sok eső, ki van száradva 😂😜 
Na, nem: a vízesés feljebb volt, meg is találtuk, de ahhoz, hogy pont rálássunk, be kellett menni a köveken át. Ezzel nincs gond, vízálló bakancsunk van, de épp ott készített egy faszi marha művészi fotókat.. úgyhogy megdumáltuk, hogy visszafele is úgyis erre jövünk, akkor bemászunk. 
Elindultunk tovább, de rákezdett az eső, így a Metal Man előtt visszafordultunk, hogy be tudjunk még menni a vízeséssel szembe.



























Az eső csúnyán elkapott minket a kocsi felé menet, de megdumáltuk, hogy hazafelé Kinnitty felé jövünk, megmutatjuk Kariéknak a kastély parkban lévő faszobrokat. A szobrokat Sanyi csinálta, aki ott séf és csodaszép zöldség-gyümölcs faragásokat csinál, azt hiszem nyert is vele meg versenyt. Ő mesélte, hogy egyszer kidőlt egy fa a kastély parkban, és addig győzködte a tulajt, hogy az neki adta (asszem €1-ért) a fatörzset, hogy kipróbálja a láncfűrészes faragást. Ebből lett Woody, majd Treesa a lány fafej, azóta az instán látom, hogy faégetést is csinál, és most láttuk az egyik munkáját is: egy tünde-házikót. 










2 megjegyzés:

Lazac írta...

Imádom a kirándulásaitokat!! Menjetek még, menjetek!!! ♥♥♥
Olyan csodásan fantasztikusak ezek a helyek ♥♥

Verus írta...

Megyünk, ha tudunk! 💪 Épp újabb viharfelhők jönnek az Atlanti óceán felől, rohadt sok esővel..remélhetőleg keddre elvonul..🤐