2020. július 17., péntek

Nincs előrelépés

Mindenki abban a hiszemben volt egész a hét elejéig, hogy jövő hétfővel belépünk a Phase 4-ba, ami egyben az utolsó, enyhítő lépés lenne a lezárások óta. Hát nem. Maradunk ebben a 3-asban, a kocsmák, szórakozóhelyek nem nyithatnak ki továbbra sem, maximalizálták azt is, hogy egy-egy házban a házigazdákon kívül 10 ember találkozhat, max 4 háztartásból. Kötelezővé tették a maszkviselést a boltokban is (a vásárlóknak és az eladóknak is..), a tömegközlekedésen kötelező már egy ideje. 
A külföldi nyaralást továbbra sem tanácsolják, és elvileg mindenkinek továbbra is 14 napos karantént kell tartani, ha beutazik/hazajön Írországba. Igaz, itt is lesz egy green-list, -hétfőn fogják nyilvánosságra hozni- ahonnan be lehet utazni karantén nélkül is. Állítólag nem lesz hosszú. 
Nálunk már közölték, hogy aki elmegy külföldre, az úgy kalkuláljon, hogy a 14 nap karantén kötelező lesz és az éves szabadság terhére megy. 
Már jönnek a hírek, hogy ha újra napi 100 fölé megy a napi esetszám, akkor visszalép az ország a 2-es fázisba, belföldi utazási korlátozásokkal és bolt bezárásokkal.
Amúgy egész jól szerepelt az ország, szépen lementek a számok, az aktív esetszám is 300 körül volt pár hete. Napok, sőt talán hetek is teltek el úgy, hogy 10 alattiak voltak az esetszámok. Most lassan megint emelkednek, ma már 34 új eset volt. 
Eddig összesen 25730-an lettek pozitívak és 1752-en haltak meg. 

Ami ezekben a hetekben még foglalkoztatja a közt, az a kutyarablások, lopások. 
Elképesztő méreteket öltött a kutyák ellopása, anya kutyát lopnak kölykeivel, fiatalt, öreget, fajtatisztát, keveréket.. volt, hogy sétáltatás közben kapták fel a kutyát, volt, hogy a kisgyerek odament a kutyához, megsimogatta, majd felkapta és beült a dzsipbe és eltűntek..van, hogy altatós kekszet dobnak be a kertbe és úgy veszik ki a kutyát a kertből. Úgyhogy Lars lakat alatt van, mindig van kint vele valaki, és mivel nem kerti kutya, az éjszakai ellopáshoz be kellene törni, arról meg még nem hallottam, hogy ennyire bátrak lennének. 
Állítólag az otthonlét miatt megnőtt a kutya vásárlási kedv, nem csak itt, hanem a UK-ben is, így az innen ellopott kutyák rendszerint ott tűnnek fel. Agyrém. 


4 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

:O Na! Tényleg megbolondult ez a világ! És az ok, hogy ha megint bezárás van mehessenek sétálni?? megáll az eszem és ácsorog!

Verus írta...

Nem tudom, hogy mi az oka.. nálunk nem volt olyan szigorú kijárási tilalom, mint a spanyoloknál.. De lehet, hogy az angoloknál erre készülnek a népek? Fogalmam sincs, de durva, amit művelnek a kutyákkal ezek a tolvajok.. 🤬

Lazac írta...

Édes jó Istenem, hát mi jön még? :o
Larsra vigyázzatok nagyon ♥♥♥

Verus írta...

Vigyazunk a kis Cukira! 🐶