2020. július 9., csütörtök

Eső-eső-eső

Így indult a júliusunk. Sok, na jó, urva sok esővel.. Na, nem csak sima nyári eső.. ennek kérem neve is lett, Edouard, az ex trópusi vihar. 
Hozott annyi vizet, hogy saját úszómedencét kapott mindenki a kertje végében. Tegnap annyi eső esett, mint tavaly egész júliusban.. 🤐
(Az, hogy csak tegnap szüntették meg a locsolást tilalmat, amit a május végi-június elejei 2 hetes meleg után hoztak, enyhén szólva röhejes.. de lehet vmi összefüggés is, ui betiltották a locsolást —> rossz lett az idő.. eltörölték a tilalmat —> jön a jó idő. 🤣🤣) 
Lars is tök depis lett, csak ült az ablaknál, nézett kifelé és akkorákat sóhajtozott, hogy egy ember is megirigyelhetné.
Viszont ma már csak reggel esett, aztán délután/estére még a nap is kisütött, úgyhogy végre kiültünk feltölteni a D-vitamin készletünket. 


Mi nem adtuk be a derekunkat..juszt sem fűtöttünk be júliusban.. 💪🤐


Nincs hegy.... csak felhő..


Idén ennyi a Balaton-fíling 😂

Esti játék..


Közben az élet beindult, egy csomó elmaradást be kell pótolni, pl az éves mammogramra múlt szombaton kellett mennem (április helyett), és ha már Limerickben jártunk a kórházban, meglátogattuk Tomiékat is. 
Új házba költöztek, cuki helyen van, közel mindenhez. Van mellettük egy lengyel bolt, oda most mi is bementünk, vettem tarhonyát (Jancsi imádja), túrót (Kari abból csinált túrós batyut), gyümölcslevet, túró rudit.. 
A héten vettünk hirtelen felindulásból egy újabb, ezúttal egy női országúti bicikit. Alan bringás hirdetéseket nézegetett, akkor szúrta ki, hogy milyen olcsó az a női Merida... úgyhogy addig nézegette, hogy meg is vette. A terv, hogy kipróbáljuk, milyen együtt menni, mennyire bírja a nyakam a hosszabb távokat stbstb.. aztán nyár végén meg Kari elviszi magával Dublinba, én úgysem fogok télen bringázni. 
A fickó, aki kínálta a bicajt, nagyon érdeklődött, hogy Alan mivel foglalkozik, és mondta, hogy kéne neki is egy coach, aki segíti, hogy mit egyen, mozogjon.. mondtuk, hogy hajrá, keresse bátran a jövőben. 

Holnap Larsiet is beoltatjuk végre, neki májusban lett volna esedékes az oltása. 
Aztán jövő héten visszük a kocsit a kötelező vizsgára, március óta zárva voltak a központok.

A hétvégére már jó (jobb) időt mondanak, úgyhogy szombatra kirándulást tervezünk. Hát reméljük... 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

De jó, hogy egyre többen keresik Alant! ♥♥
Az eső egy undok dolog, pláne ha sok jön belőle, örülök, hogy kicsit kisütött a Nap is.:) Azért nekem az esős képek is tetszenek, de persze más ha szép az idő, akkor még az ember kedve is jobb.:) Itt dög meleg van, csak szólok.:):)

Verus írta...

Bizony! 😊
Ez az eső mennyiség most már tényleg sok(k) volt mindenkinek, ahogy írod, ha a nap süt, minden más színben tűnik fel.
Ne is mondd az otthoni dögmeleget. 😅 🤐