2020. július 3., péntek

Elmehetünk a tengerhez is :) - 3-as fázis

Hétfőn beleléptünk a Phase 3-be, amit jócskán módosítottak az eredeti tervekhez képest, pl nincs km korlátozás, országon belül jöhetünk-mehetünk. 
Így, mint az őrült, ki letépte láncát , nekibátorodtunk és kedden elmentünk Waterford megyébe Alan bringájához kereket venni. Az országban nem lehet biciklit, bicikli alkatrészt venni, eddig is minden új dolgot a német amazonról rendeltünk, mert az angol amazonon is júl közepei dátumokkal hirdetnek egy-egy bringás alkatrészt. A kerék-szettet végül egy privát eladótól vettük. 
Odafelé a Comeragh-n mentünk át, nagyon jól nézett ki a felhőbe burkolt hegy.




Jancsi és Kari is el tudott menni az útlevelüket meghosszabbítani a Nagykövetségre. (Márciusra volt időpontjuk, amint kinyitott a követség, soron kívül kaptak időpontot.. Kari mondta, hogy mennyire elszokott a dublini szmogos levegőtől, 4 hónap kihagyás után zavarta a büdös.. de vissza fog szokni hozzá, augusztusban felköltözik. Barátaikkal költöznek össze, Eoin is megy szeptemberben utána. Ő azért megy előbb, mert innen nehéz munkát találnia.) 

Szerdán szabad voltam, és bár napok (vagy hetek?) óta eső/felhőszakadás/zivatar/zuhi/stb.. van, kitaláltuk, hogy lecsorgunk a Hook head-hez, ott lehet távolságot tartani, plusz munkanap van, hátha nincs tömeg.
Odaértünk, a parkolóban felírták a telefonszámunkat, ha valaki esetleg beteg lenne, tudjanak értesíteni. Semmi zárt helyre nem mentünk be (amúgy is a toronyba most csak előzetes bejelentkezés után lehet felmenni), wc-zni meg egyesével engedik be a népeket. 
Hiányzott a tenger, vittünk szendvicseket, lefőztünk kávét is, úgyhogy ott piknikeztünk is.
Tök szerencsések voltunk, mert végig felhős volt az ég, esett is menetközben, de ahogy kiértünk a félszigetre, kitisztult ott az ég, és csak a szél fújt. Emiatt kabát/pulcsi kellett, de van egy “lyuk”, amit a tenger vájt ki, oda leszoktak menni a srácok, most oda bevetettük magunkat, full szélcsend, napsütés, csak mi...nagyon jó volt. Ott kávéztunk, napoztunk.
Ránk fért már nagyon. 😅 Beni azonban kihagyta, azt mondta, hogy inkább itthon maradna, de persze megbánta később. Majd legközelebb. 



















Odafelé is, hazafelé is az új, New Ross-t elkerülő úton mentünk, így átmentünk Írország leghosszabb hídján is - Rose Fitzgerald Kennedy bridge- amit idén adtak át. 






5 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

Gyönyörű helyeken jártatok!

Lazac írta...

Azta, de jó volt akkor Nektek! ♥♥
Mutattam Kolinak, hogy ebből maradt most ki...á kicsit goni voltam, de utólag gondoltam csak át, hogy ez nem volt szép húzás tőlem. :(

Verus írta...

😊 (koszi, és ha az időjárás kegyes lesz, akkor neki indulunk ismét..)

Verus írta...

Szegény Koli.. remélem, hogy nem szontyolodott el nagyon.. Te meg..na!
Kíváncsi leszek, hogy milyen idő lesz, mikor jöttetek volna, mert ez, ami most van hetek óta, egy kalap f..s .. ezen a kiruccanások irtó mákunk volt, hogy láttunk napsütést és kék eget.. 😅

Lazac írta...

Már megvigasztaltam a kaja körúttal. :):):) Meg a Balatonnal :):)