2020. július 24., péntek

Staycation - part 3- Éjszakai járat

Tegnap letettem a lantot 2 és fél hétre, így sokkal nagyobb kedvvel mentem el  bringázni Alan-nel. Nekem ez volt az aznapi testedzés, neki meg a könnyített tekerés. 
Castleiney kör, 13 km, 37 perc alatt, átlag 20 km/h. Alakulok, de hát.. na. Az út borzasztó rossz minőségű volt,  szétrázta a seggemet kirázta a lelkemet.. de babysteps. 

Aztán ugye itt van ez a Neeowise üstökös, és napok óta próbáltuk kitalálni, hogy mikor menjünk el megnézni, no meg hova.. mert a Devils bit adná magát, de nincs az az isten, hogy én vaksötétben oda fel/lemásszak. 
ÉszakNyugat felé kell nézni, ne legyen túl messze, jah, és felhőtlen legyen az ég. Jó vicc. A helyet belőttük, csak a jó időre kellett várni.. ja meg másnap ne kelljen korán kelni. 
A Night Sky alkalmazást használom már régóta, így az azt írta, hogy tegnap éjszaka 11 után majdnem tiszta lesz ég a Lough Derg-i kilátóparkolónál. Úgyhogy kitaláltuk, hogy este 10 után elindulunk, lesz, ami lesz. Hajnali 2-re írta a night sky a tökéletes eget a csillagnézésre. 
Odaértünk 11-re, tök felhős volt minden. Aztán egyszercsak elkezdtek a csillagok ragyogni, a Nagy Medve alatt kellett keresni az üstököst, de az még felhőben volt. Addig is láttuk hullócsillagokat, a srácok megtalálták a Marsot, a Tejút is csodaszép volt, majd éjfél után egyszer csak eltűnt az összes felhő, és lehetett látni a Nagy Medvét.. meg a Neowise-ot is. Na, nem úgy, mint a most feldobott fotókon, hanem egy pulzáló, elmosódó farkat maga után húzò csillagocskaként láttuk. De láttuk. Szabad szemmel. Volt nálunk gép, meg állvány, de sem Alan, sem Kari nem profi fotós, lőttek fotókat, de csak mi látjuk, hogy mit kell nézni. 😂
2 körül azonban hazaindultunk, egyre párásabb lett az idő, nyirkosak lettek a plédek.. és a srácok is egyre hangosabbak. Tök jó élmény volt, élvezte mindenki. 









2 megjegyzés:

Lazac írta...

Alan fotóján behaltam, amin úgy néz ki mint az Unicum reklám.:):)
Én egyszer sem tudtam magam rábírni, hogy fent maradjak megnézni ( 6 ezer év ide vagy oda) megelégedtem a fotókkal, amiket feltettek a netre mások.:):)

Verus írta...

Jaj, nagyon vicces az a kép 😂😂
Nálunk most kitolódtak a lefekvés/kelés időpontok, nincs suli, a kamaszok meg vmi bagoly-módra térnek át, így elviselhető volt..igaz, a testem rutinosan ébresztett.. most koffeinen élek, mert az a 3 és fél óra nem igen volt elég.