2008. június 10., kedd

sulis gyereknap

ÁCIÓ!


A mi iskolánkban általában az utolsó tanítási héten tartják meg a gyereknapot.
Ez idén a mai napra esett.

9-re mennek suliba, fél 12-ig maradnak.
Közben különféle sportversenyek, játékok vannak. Van ajándék jégkrém, és ingyen szörp.

A játékokon ill. versenyeken való részvételért kapnak "tallért": a versenyek nyertesei (3-4 tallér) és vesztesei (1-2 tallér) is kapnak persze, amit a büfében lehet beváltani. Egy tallér= mondjuk egy csoki.

És a Bolhapiac.
Ettől jön lázba minden gyerekem, előző napokban szortírozzák a jó állapotú, de már megunt játékokat (pl. mekis bigyók, "kinőtt" játékok). Általában egy százast adunk, kezdőtőkének.
Ha jó idő van -mint ma is- akkor a suli udvarra hordnak ki padokat és egy kis mini piacot csinálnak. Van, aki homemade sütit visz, vagy láttam, hogy tanszert :DD is vittek ki, meg könyveket.
Attól félve, hogy Jancsit a rutinos nagyok átverik, Tomival közösen árultak. Az elsősök csak csere-beréltek egymás közt persze. Általában a legtöbb tanár is vásárol minden asztalnál (átlag ára a termékeknek 20-50 forint).
Amit nagyon szeretek bennük, hogy mindig úgy variálnak, hogy az itthon lévőkre is gondolnak, így Marci, Beni, Hannus is kapott pár új izét. (Beni egy markolót pl. :P Kb. 70-es évekbeli játék, de most azzal alszik. Egy 10-esért vette neki Jancsi.)

Kipirosodott arccal jöttek haza, egy csomót métáztak, Tomi focizott is, Kari is és Jancsi nyertek a csokievő-versenyen (késsel-villával kellett enni), majd' mindent eladtak, és vettek is, cseréltek is egy csomót. Kari 1300 forintot variált össze (igazi kofa), míg a fiúk 310-et.
Marci teljes extázisban van, hogy micsoda szuperrrr dolgokat vett Jancsi, és meglepően csendesek most: az új varázsa.

4 megjegyzés:

vero írta...

Király :DD!!
(Kari :DDDDDD)

Ann írta...

Nagyon szuper! Kari meg külön fantasztikus!!! :))))
Beniző markolóról képet kaphatunk?
Godó is azt kap ma - éssss ült is markolóban, de azt majd mesélem a saját blogomban, ha netközelben leszek eccer...

verbena írta...

Ok, Ann, ha lesz időd, majd meséld el. Fotót meg majd hozok, hogyne.

Ann írta...

Markolós képek a blogban.