2008. június 18., szerda

ez készülődésnek számít?

Az elmúlt 2 napban sokat jöttünk-mentünk.

Kedden reggel nyakunkba vettük a Dunántúlt, és elmentünk egészen Szfehérvárig. A cél egy hipermarket volt, ami csak ott és Bp-en (ill. környékén) van.
Tőlünk kb. 150 km-re van, de kihagyhatatlan volt az akciós tetőboxuk.
Nem márkás ugyan, és az uccsó darabot hoztuk el (előző nap Buddy persze odatelefonált, h van-e.. vaaan, bőven -mondták. Kapós volt a kicsike.), 320 literes és 16000 forintba került. Ha a benzinköltséget is hozzáadjuk (kihoztuk 6000-ből), akkoris bőven megérte az árát. Nem akartunk úgy elindulni, mit ahogyan a kisképen látható autós. :P
Nekünk -nagyon bízom benne- csak egy útra kell, az ODAútra. (persze ha bemanszolnánk kint, akkor talán vissza is kibírja..)

Ma pedig az okmányirodában jártunk: útleveleket csináltatni.
Benié csak télen jár le, de a pozitív hozzáállás és az előrelátás azt mondatta, hogy inkább itthon még, és mostanság csináltassuk meg.
Aztán nekem és Buddynak sem volt -érvényes- útlevele, és Eu ide-vagy oda, de az a tuti. (számlanyitáshoz, intézkedéshez.. no meg, ha repülni szeretnénk valaha is onnan-ide, akkor eleve fel sem engednek személyivel, Írország nem schengeni övezet.)

Ezek csak apró lépések, amit nem szeretnénk utoljára hagyni, és ha mégsem megyünk idén, akkor sem baj, hogy van tetőboxunk, és útlevelünk.

Az arcképeink iszonyat, reméljük, hogy amiatt nem fognak hazatoloncolni minket. :PPP
De Benié csúcs lett...



7 megjegyzés:

Alapítvány írta...

Hehe, örülök, hogy haladtok :)

Ööööö, indulás előtt összefuthatnánk még pl. annál a madaras teszkónál, az kb. félúton van, nem? No nem az akció miatt ;)

verbena írta...

Kedves Alapítvány, :DD

hát összefuthatnánk, az biztos, de... lécccci..fedd fel kilétedet. :DDD

Ann írta...

Bakker, ez én voltam :P Bocsi.
Pályázat ügyben kellett emailcímet csinyálnom, oszt benne maradt. De nem igaz, h nem ismertetek meg, ha nincs ott a képem :P

verbena írta...

Hehhe, én nyertem. :PP
mert Buddy Mártira tippelt. :DD
Akkor fehérvárra Vero is jöhetne.. neki is kb. 150-160 km. :D

vero írta...

Jövök!!!

Ma szóbakerült az el innen nálunk komolyabban (Donna Karan (Gy Feri neje, tudoood, gyest kar nyírbálni, de szerintem ez csak a kezdet) kapcsán...egyre kevesebb türelmi idővel, most 2 évnél tartunk, max 4.
Ha addig marad ez a z irány, miszerint kinyírnak, elüldöznek mindenkit, aki keresőképes, és itt marad a slepp, meg a nyugdíjasok, hát nem tudom...ne az én gyerekem hetedik bőét fogják lehúzni, majd "elhúznak ők szépen dolgozni" nem mások vérét szívják. Ugyis azt mondta az okos, el lehet menni. Hát látom, az értelmiség már menekül ezerrel...és aggódva figyelem, minden héten valaki bejelenti, hogy megy..ki ide, ki oda
:((((

vero írta...

Az arckép csúcs!!

Mellesleg az enyém is szörnyű, azonnal blilcsbe vinnének életfogytigra, ha kép alapján lehetne... LOL

verbena írta...

Vero, arckép: :P Buddy szokta a nagypapáját idézni.. miszerint "20 év ólombánya".. :DD

Az el innen-t megértem. Te régóta nyomon követed a dolgainkat, tudod, hogy az a tény, hogy szeretünk itt, V-n élni, sajnos már rég nem elég ok arra, h maradjunk.
Egyszerűen nem vagyunk hajlandóak magunkra húzni azt a ruhát, amit szánnak "odafentről" a mifajtánknak. (sok gyerek, nagyon vidék.. stb.. )