2008. június 30., hétfő

aktívan

Ma is nagyon tevékenyek voltunk ill. vagyunk még mindig.

A szokásos, kora hajnali bicajozás után egy frissítő tus, egy forró kávé és nagy elhatározások, majd tettek.. :D
Még pedig:
  • Elvittem a 2 évest a védőnőhöz, méricskélni, receptet felírtani, kifaggatni, hogy mit kell majd nála intéznem (pl. oltásokkal kapcsolatban)
    Beni 93 centi és 12,8 kiló.
  • Végre utolértem egy környékbeli, maszek fogszabist, aki ma délelőtt fogadott is minket a 2 naggyal, és megszabadította őket a fogszabályzóiktól, (engem meg egy kis összegtől. :/ )
    A nyanyát (a régit) még nem jelentettem fel, de tervben van, csak egyszerűen nincs rá energiám. Ez amúgyis negatív dolog, és persze legyinthetnénk is, meg minden, de ritka egy szemét volt a gyerekekkel, és az is visszatartott, hogy eleddig nem számolt el az OEP-pel, csak nemrégiben. És hát.. igen.. ott már "kézzel" foghatóak a dolgai: kis sumákolás, levett minket is, meg a TB-t is.
  • Felhívtam a helyi okmányirodát, hogy hol kell beszereznem -Benin kívül- a gyerekeknek új születésit, mert az már "eu-s" azaz nem csak magyarul van rajta az, ami. És azt elfogadják pl. beíratáskor. (Tök jó, hogy nem kell sehová menni, a születésük szerinti okmányirodába kell írnom egy kérvényt, csatolni mellé egy 2000 forintos illetékbélyeget -per kopf - és postafordultával megkapjuk az új kivonatokat. )
  • Előástunk 3 hatalmas zsákot, benne őszi ruhákkal, és Hannával közösen válogatjuk át. Vele könnyű helyzetben vagyunk, nagyon már nem nőtt az elmúlt egy-két évben.
Buddy meg kapott egy sürgős munkát, azt csinálja.
Ja, és ma megérkeztek az útleveleink is. Télleg gázul nézünk ki. :P

Nincsenek megjegyzések: