2008. június 15., vasárnap

Helyek...

Írország legfelkapottabb része, ahol az ingatlanok nagyon drágák, Dublin és Cork megye. Aztán a déli megyék sokkal jobban ellátottak, több a munkalehetőség, például….Waterford, Wicklow, Wexford. Az északi, zordabb, kevésbé „pörgős” helyeken, Sligo, Donegal, Cavan, Mayo („Shy Gun- Zsaru Pánikban” rulez!!!), fillérekért lehet bérelni csodaszép házakat….de ott hogy úgy mondjam „nincs semmi….” Messze vannak a nagyvárosok, és így a munkalehetőség is kisebb. Úgy van ez, mint Magyarországon….egy pesti garzon 50-60ezer per hó….de egy mittudomén Botykapeterden ennek az ötödéért ki lehet venni egy egész komplex falusi portát. Mondjuk a szórás azért máshogy van dimenzionálva…..a drágább helyeken egy normálisabb ház (értem ez alatt, hogy négy háló, +nappali,+sitting room + konyha, ebédlő….stb., általában két szinten, és minimum 2, de inkább 3 fürgyészoba) havi bérleti díja mondjuk 2500 ajró…..addig az északabbi megyékben ez az összeg lemegy még 500 ajróig is….középtájon, mondjuk Tipperary megyében, vagy Offaly-ban, Galway-ben 7-8-900 ajró.

Sok ház van kiadó ilyen volumenű, ami nekünk való….szinte mindenhol….:-)

Benedek hatalmas…eskü, hogy senki nem tanítja angolul….de tény, hogy egyre több angol nyelvű filmet nézünk, és mi magunk is egyre többször makogunk angolul egymásnak…no mindegy, szóval Beni tisztán mondja, hogy : happy, dude, help, Gee, daddy :DDDDDDDD Nagyon aranyos.

8 megjegyzés:

vero írta...

Milyen kecót néztetek ki? Vag még nincs konkrét, csak nézegettek?
***
Beni,
Édes lehet (Gee :DDDDDD)
Ha nincs tanítva, csak felszed egy-két szót, az tök jó, nálunk is vannak ilyenek, hol tőlem, hol az Árontól elkap valamit, most éppen "holy cow" ami kb így hagzik Iviül: hólikáááá :DDD, de azt is mondja: májgád :DDD
(Mondjuk azt is, hogy bakker meg hogy hűű de zsííír :DDDD)

verbena írta...

No, az vagyon, hogy addig míg nem tudjuk a PONTOS idejét a kimenetelünknek, csak a nyálcsorgatás.. azaz a tapogatózás.. marad. De annak mindenképp jó, h amiben mi gondolkodunk/gondolkodhatunk (cca. 800 euró), abban az értékben van nekünkvaló ház.

*******
Beni duma csak azért pikáns, mert magyarul fele ennyi szót nem ejt tisztán. :P
Ivi :DDDDDDD -májgád LOL!
(anno Jancsi a királyt mondogatta 2 évesen, meg az "öcsém-sirály"-t.. :DDD )

vero írta...

Olyan kiváncsi vagyok, biztos szupi házat találtok!!! (Valami képet mutass lécci-lécci, hogy mifélében gondolkodtok! Persze, csak ha akarod! :))
Öcsém, sirály! :DDDDDDDDDDDDD

vero írta...

(majd én is mutizok képet, hogy milyen házat szeretnék, persze, egyenlőre még a telek-vásárlás is csak folymatban, illetve még nem tettünk konkrét-lépést, csak kinéztük. Nem akarunk kapkodni, bár a telek elek, bukni nem lehet vele, de meg akarom várni amíg "rndesen" dolgozom, és akkor kalkulálni, hogy hogyan-merre.
De könnyűszerkezetesben gondolkodunk, mint anyósnak. Nagyon nagy előny, hogy cserépkályhával fűt, kút van, arra rákötve a víz (persze ivóvizes kanna-szerkenyű van neki a konyhában) és gyakorlatileg rezsije csak az áram. Ha maradunk itthon, szeretném magam amennyire lehet függetleníteni a gázáraiktól, amit kényük-kedvük szerint emelnek a csillgos egekbe. Távfűtésről pl. SZÓ SEM lehet. :S

vero írta...

a telek az telek, nem pedig Elek :DDD
***

Télleg, mi lesz a kutyussal?

verbena írta...

OK, majd küldök át egy-két linket.

Sztem jól csináljátok, az előkalkuláció fontos. Meg a lassabb tervezés, nem a durr-bele. Így van ideje mindenkinek végiggondolni a dolgokat, átbeszélni az aggasztóbbakat,.. na, érted. :P

Brunci -sajnos- marad. Persze.
De anyám -önmagán kívül- még őt szereti nagyon. Szóval HA elvállaja, nem lesz gond, ha meg, nem, akkor sincs gáz, mert keresünk valakit, aki vigyáz rá.
Jó kutya-szép kutya. És még okos is. :D (tényleg nem kell egy kutya nektek a telekre? :P -ez csak vicc ám. :DDD )

vero írta...

Rossze helyre kommenteztem (megint :S)
Válasz:
Poszt :p-nál

verbena írta...

Szóval Laci szeretne egy Bruncit.. jóóó, akkor felvesszük a "milegyenakutyával"-listára, mint B-terv. :P