2023. december 31., vasárnap

Kari 26

 Kari születésnapja is kicsit rendhagyó lett: kiskorában sokszor lett ilyenkorra beteg, a nagy családi jövés-menések után vmit mindig elkapott szegény. Legutóbb 2018-ban volt beteg, mikor mindannyian Stockholmban voltunk, de azóta szinte sosem, orvos se nagyon látta, és még a covixot sem kapta el soha.
Most 25.-én úgy jött haza Eoinéktól, hogy nyilallgat a feje, illetve a nyaka-válla is nagyon fáj.
Azt hittük, hogy vmi migrénszerű, adtam neki quarelint, majd később még egy nospat.. 26.-án sem lett jobban, aznap már erősebb fájdalomcsillapítót is bevett. A fájdalom villámszerűen bele-belenyillal a fejébe, de csak egy oldalon és azon az oldalon elképesztően fáj a válla, oldala..mivel semmi sem segített, és egyéb tünete ugyan nem volt, de ez is aggasztott mindenkit, 27.-én elvittük az orvoshoz.
Szerinte “sinus”- a van (mivel itt az orrfújás nem divat, nem szoktatják rá a gyerekeket soha sem arra, hogy ha orrmellék/arcüreggyulladásuk van, akkor ki kell fújni/takarítani a gennyes cuccot, emiatt a felnőtt lakosságnak nagy része idült arcüreggyulladásban szenved, ami egy-egy megfázáskor migrénszerű fejfájással társul ) úgyhogy kapott penicillint. 
De nem igazán lett szegény jobban, eddig még.
Hát ilyen állapotban ünnepeltük meg: mindenki itthon volt, kártyáztunk, társasoztunk, egészen éjfélig. 
És nem tudom elégszer leírni, elmondani, hogy mennyire durván lerohant az idő, tényleg most született, (‘97-ben oltári havak és havazások voltak még ilyenkor, előbb be is fektettek a kórházba, nehogy ne érjünk be a hóhelyzet miatt..)  most meg már hirtelen 26 éves lett.





2 megjegyzés:

Lazac írta...

Szegény Kari! Itt is nagyon boldog szülinapot kívánok Neki! ♥

Agyrágóbogár írta...

Utólagosan is Boldog születésnapot és gyógyulást!