2012. január 23., hétfő

pillanatnyi képek a gyerekekről

Ezer éve nem írtam a gyerekekről, szégyenlem is, de tény, hogy sokszor meggátol a dolgok leírásában, az, hogy vekengek (Juca rulez :)): bezárni vagy nem bezárni.. ÉS akkor jön egy olyan az életünkben, hogy megismerünk megint Valakiket (Béé és VCSibe) a blogon keresztül, akikkel gyaníthatóan soha az életben nem futottunk volna össze.. és akkor valahogy eltörpülnek a gátló tényezők.
 Na, megint elkanyarodtam. A gyerekekről akartam írni..
Hannus: érettségi előtt álló, komoly csaj lett. Határozott, teljesen fix elképzelése van a közel jövőjéről. A zenét sajnos félreteszi az érettségi után, és a művészettöri irányába kanyarodik. Másfél éve rajzol, fest, de ez is csak hobbi marad neki. Tervei között a Trinity College szerepel, Démó is idejár, igaz, ő fizika szakra. Démóval tök jól megvannak, szeretik egymást, és együtt képzelik el az életüket. 
A kora ellenére sikerült beilleszkednie teljesen a suliba, szeretik, becsülik. Csakis legekben beszélnek Róla a tanerők. Bár sokszor túl komoly, azért a hülyeségben benne van, és elő-előjön belőle (is) a gyerek. Beni (is) nagyon szereti, mert ő az egyetlen a Nagyok közül, aki 'nem idegesíti fel'. :))

Tomi: 17 lesz idén, jövőre érettségizik. Neki is komoly tervei vannak. Pl az atlétikában: idén valszeg nem fog versenyezni, mert nem tudott úgy felkészülni, ahogy szeretett volna. Most talált egy edzőt magának, ez az Öreg fog neki segíteni, hogy ki tudja azt hozni magából, amit szeretne. Heti 3szor edz, egyszer úszik. A köztes időkben gitározik.:)
A karácsonyi pedál nagyonnagyon bejött neki, és megunhatatlan.
Sebész akar lenni, így vagy Dublinba, vagy Galway-be akar menni érettségi után.
Remek kölyök, nagy dumás. Élvezzük, hogy kezd felnőni, és vele is lehet komoly dolgokról beszélgetni, vitázni. :)

Kari: édesem. A Legkisebb Lányunk. Temperamentumos, igazi hangulatember. nagyon tud repkedni és nagyon tud lehuppanni is. Zene-zene-zene-zene.. és a barátnők. 
Nagyon jól tanul ő is, bár ha csak lehetne egész nap zongorázna. Nagyon durván fejlődik, most épp a Bohemian Rhapsody-t gyakorolja, Tomival.
Átvállalta a kissrácok zongoratanítását Hannától, akinek ez az egész érettségi mizéria sajnos kiteszi a mindennapjait. Hihetetlen jó tanár is, teljesen elfogadják a fiúk és igen, tisztelik is.

Jancsi: itt 4.-es. Népszerű az osztálytársak körében, szereti mindenkit, de ugyan ki ne szeretné ezt a kisfickót. :D szóval igen, ő is jól tanul, nagyon jól belerázkódott az angolba. Olvas, ír, mindkét nyelven. A Harry Potter 1.-et kapta meg magyarul Karácsonyra, már be is fejezte, most Tomi ajánlásával egy fantasyt olvas. Ellenben a "Ropi naplója" (wimpy kid") sorozatot meg angolul. Kreatív, és mostanság rendmániás. Mmint a másik két kisfiúhoz képest rendmániás. Nagy hatást gyakorol a környezetére, Beni isteníti, szófordulatai annyira találóak, hogy még Démó is használja. :)

Marci: az örök mosoly. :))) Komolyan: ránéz az ember és már jobb a kedve. Imádja a sulit, a tanárnénije szerint akkkkkorát fejlődött, hogy csak na. És most, hogy nincs nyelvi akadály, meg tudja mutatni igazán, hogy milyen okos is ő. 2 hetente előadást kell tartaniuk, egy -saját maguk által választott- témáról. ez a kedvence. Ilyenkor különféle állatokról tart beszámolót, merthogy továbbra is állatmániás. A Világ Állatai-val jön-megy, kel-fekszik.
az angolja szuper, és hihetetlen, de brit akcentusa van. :O :)

Beni: a Kicsi. Igen, tudja, és ki is használja. :D Imádnivaló rosszcsont. :D Nem tanítjuk angolul, mert ugyebár vannak ez elveink (majd erről máskor), ennek ellenére ragad rá, és egyre nyíltabban kezdeményez angolul is. A betűk most kezdték el érdekelni, és lelkesen másol mindent le. Felismeri és leírja a nevét, a számokat felismeri és a tízes számkörben tök jól mozog. Szeret a központban lenni. Nem szeret mostanában felöltözni, pedig nagyon ügyesen tud. Fürdés felügyelettel, de tök egyedül, tud kenyeret kenni és finnyás is kicsit.
A rajzai nagyon kifejezőek, testek, kezek-lábak, ujjak.. érzelmek az arcon és buborék a fejek felett krixkraxszal a beszédet imitálva. :)

Hát röviden ennyi Kedves Napló. Eltesszük ezt is emléknek, de jó is lesz majd újra olvasni. :))))

4 megjegyzés:

Vizicsibe írta...

Nagyon jó volt a beszámolót olvasni a Szuper-Családról. :)
Köszönet érte. :)

A másikért meg *irul-pirul*. :):):)

Vizicsibe írta...

Haj, amúgy igazatok van abban, hogy ha nyílt a blog, akkor lehet összeakadni emberekkel...én még nem mertem újra nyitni. :):)
Lehet más néven, más blogszolgáltatónál kellenepróbálkoznom, de már úgy megszerettem a blogolt. :):)

Vizicsibe írta...

freudi elszólásom volt olvasható :):):):) szóval a blogspotra gondoltam. :):):):) előtte 4 évig volt blogom a másikon. :):):)

Igérem ehhez a psothoz nem írok több kommentet *vihog*

verbena írta...

Vizicsibe, :))) Freudi elszólásodon akkorát röhögtem :)