2022. január 5., szerda

Az irgalmatlan postás, aki semmitől sem fél

 Az itteni rendszer október-november óta úgy működik, hogy ha valaki kontaktja volt egy covidosnak, és be van oltva, akkor kiküldenek egy szet antigén tesztet, hogy két naponta tesztelje magát az illető, 5 napon át. Értelemszerűen, ha végig negatív, 5 nap után visszamehet a társadalomba.
Mivel a január elseje miatt a hétfőnk is munkaszüneti nap volt, így tegnap beindult az élet, pl kommunikáltam a munkahelyemmel, és jött a postás is.
A mi kontaktjaink, ergo a családtagjaink, is kaptak antigén teszteket, amit a HSE postán küldött ki. 
Nem tudom, hogy kinél milyenek a futárok, de még a postás is, szinte minden aláírós dolgot csak odavágja a küszöbre, max becsenget és már rohan is el.
Tegnap csenget a postás a 3 darab antigén tesztszettel a kezében, ami ugyan diszkréten van becsomagolva, de hát.. csak a hülyének nem egyértelmű a helyzet.
A postásunk, akit mi csak Málészájnak hívunk, rendületlenül áll az ajtó előtt és csenget. A nappali ablakából rálátni a bejárati ajtóra, odamegyek, megütögetem az ablakot, mutogatom neki, hogy tegye le.. de ő csak bambul rám, a málészájával.. akkor mutogatom, hogy qrva beteg vagyok (persze nem) nem nyitok ajtót, tegye le. Jaaaaajooooó, de alá kell írni.. mutogatom, tátogom, hogy nem írok alá semmit, menjen csak el.
Ma ismét jött, hozott újabb tesztet, meg rendeltem gyógyszert és az is jött.
Hát csenget a jó ember, és nem mozdul. 
Ma Tomi ment az ablakhoz, hogy izolálunk, nem nyitunk ajtót.. de hát alá kell írni, mondja Málészáj. Tomi: nem kell, csak tegye le a küszöbre.. de hát van egy levél is.. azt iiiis? 
Mi meg dőlünk a röhögéstől a nappaliban, hogy milyen rendes ez a postás, mindennap meggyőződik, hogy még mindig rendesen izoláljuk-e magunkat.. 
Bár Alan szerint csak nem fél a haláltól. 😂
Na, kb. ilyen izgi az életünk.



3 megjegyzés:

Lazac írta...

Nálunk nem küldenek tesztet és kb semmi nem mutatja, hogy karanténos vagy. Még az elején ki kellett tenni a cetlit az ajtóra, hogy be ne lépj, különben halál fia vagy...de most már az sincs. Szóval kb a kutya se tudja, hogy beteg vagy vagy izolált. :) Itt akkor van teszt, ha valaki megszán és hoz neked jó pénzért, 20 €/db aztán megcsinálod magadnak. De senki nem kérdezi, hogy van-e csináltál-e? Ha bejelented, hogy beteg vagy, akkor ha tudsz járni el kell menni egy sátorba, ahol tesztelnek a kórház előtt. De ne érintkezz senkivel, ha nincs autót, ne menj az utcán, de ne is kérj meg senkit, hogy vigyen el, főleg ne taxit hívj! Hozzám kijöttek a mentősök ketten, szkafanderban anno.:):) De én képtelen voltam menni, még a bejárati ajtóig is nehezen sikerült eljutni. A postáson röhögtem egy sort. :)

Verus írta...

Itt is anno a katonák mentek ki azokhoz, akiknek tesztelni kellett és nem tudott elmenni a tesztcenterbe.
Tulajdonképpen én okés vagyok azzal, hogy megbízunk a legtöbbünkben és elhisszük, hogy otthon marad és betartja a szabályokat. Amúgy meg maszkot hordunk, meg távolságot tartunk. Itt sosem volt olyan, mint a nyáron odahaza, hogy eldobhatod a maszkot, mindenhol kell beltéren, munkahelyeken.
A postásunk ma is, jött, csengetett, és várt ránk.. majd Alan az ablakból kiszólt neki, és akkor ment csak el. Istenem.. 😅😂

Lazac írta...

Nem adja fel! :):):)