2022. január 22., szombat

A jó dolgok

Végre sikerült összehozni egy másik barátunkkal, hogy a 2020-as elmaradt látogatásukat most márciusban bepótoljuk.
Egy hétre jönnek, hárman, nagyon várjuk már, 2 éve tologatjuk.
Merthogy mától megszűnt az összes covid-korlátozás, kikiáltották a szabad népköztársaságot a 22 hónap utáni szabadságot, mától mindent is lehet, oltásoktól függetlenül.
A maszk marad, meg persze, ha covidos valaki, akkor maradjon otthon, de szépen lassan minden extra segélyt megszüntetnek, hétfőtől újra lehet irodákba dolgozni, meg kezet fogni lol 
Úgyhogy ez -mármint, hogy jönnek a Z-ék- az amúgy elcseszett hetünket nagyon feldobta.
Közben meg szépen szervezzük Hannáékkal a jövő szombatunkat, ők München külvárosában laknak, oda kimetrózunk, aztán velük elautózunk egy echte bajor étterembe, vacsizni. Hó van, én ennek nagyon örülök és az előrejelzés is további havazást jósol még. 

Tomi decemberi vizsgája sikerült, újabb lépés az okleveles könyvizsgálósága felé.
Karinak ugyan megszűnt a munkája december végével, de már 2 helyről is kapott interjút, az egyikre konkrétan állás ajánlatot is kapott, de a hétfői interjúra vár, mert az a cég sokkal jobban tetszene neki. De ez a munkalehetőség csak átmenetileg kell neki, mert azért folyamatosan pályázik phd állásokra is.
Közben a lakásukból kitették őket, április végével, mert eladja a tulaj. De már találtak is új helyet, február elsejével. Egy szoba €1100. Igen. Ezeregyszáz euró.
És ennek örülnek, mert hogy jó helyen van és csak ennyi. 
Ide fogjuk átköltöztetni őket kedden, miután hazajöttünk Münchenből.
Jancsinak hétfőn indul a második szemesztere, a decemberi vizsgáiról még nincs hír. Így ezen a héten sokat nem láttuk, mert hol a barátnőjével jött-ment, hol a haverjaival.
Marci és Beni pedig nyomják a sulit, rendületlenül. Marcinak februárban lesz az ún mocks azaz a -szép szóval- próbaérettségi, ami persze fizetős. Ez azért fontos, mert  ha idén is hibrid érettségi lesz, és Marci nem bánná, ha nem kellene igazi érettségit csinálnia, hanem az addig elért tesztek és vizsgák átlaga lenne az érettségi eredménye.

Ez a hétvégénk lazulósnak van tervezve, most pl Alan és Marci elmennek együtt bringázni, addig én bepanírozom a gombákat meg előkészítem a rizibizit, és Benivel netflixezünk, van egy közös sorozatunk, azt nézzük ilyenkor.

Hamár sorozatok.. mi nagy Dexter-fan-ek voltunk. Alig vártam, hogy megnézzük ezt az új részt, amit ugye az utolsónak tervezett 8. évad után 9 évvel később mutattak be.. hát komolyan. Nagy csalódás volt. Persze nem Micheal C. Hall, hanem az ostoba megoldások, a hülyének nézés..
Alan haverja nagyon ajánlotta a netflixen a Hogyan lettem szerelmes egy gengszterbe. Lengyel film, egész jó volt, van benne magyar szál is, de nekem túl hosszú volt, 3 órás. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Amit az előző poszthoz nem írtam, legalább Hannáékkal lesztek, most már szabadon a karácsonyi fax kovid szarság után. ♥♥♥ Érezzétek nagyon jól magatokat és hógolyózz is pls. :):)

Verus írta...

Köszi, most már havaseső van az előrejelzésben.. mindegyis, nem a hó miatt megyünk 😅