2021. július 27., kedd

West-Cork 6. nap

 A hétfő reggelre megérkezett a lehűlés: esővel, széllel.
Ami biztos program volt aznapra, az a vízipark: előre kellett ide foglalni, csak hétfő, öt órára volt szabad két hely. 
Ez tőlünk 45 km-re van, úgyhogy előtte akartunk pár dolgot megnézni..
Az egyik az Altar volt, itt van a szomszédban, de a parkolója mindig tele volt eddig, mert az itt érték. Most is tele volt az 5 férőhelyes parkoló, de rajtunk kívül senki sem volt ott. Merthogy az Altar egy bronzkori dolmen. Megnéztük, körbejártuk, lefotóztam.




Innen irány Baltimore. Az írországi persze. 
Hatalmas öbölben van, nagyon cuki kikötő város, telis tele emberrel, a nevezetessége a Baltimore Beacon, amit a helyiek Lót feleségének is hívnak. 
Az öböl bejáratát jelzi, az öböl szélen, sziklákon álló, hatalmas, fehérre festett kőoszlop. 












Innen tovább mentünk a Lough Hyne-hoz, ami egy -Írországban igen ritka- sóstó, a tenger bele-belefolyik mikor dagály van, ezért az itt élő növények, állatok védettek, mindenhez is engedély kell.
Nagyon-nagyon szép helyen van, csak itt már úgy ömlött az eső, vártunk, hátha alább hagy, de reménytelen volt. 





Innen mentünk a víziparkba, egy lagúnában van kialakítva, van ez az akadálypálya, de lehet kajakozni, vízibiciklizni, sup-ozni. A fiúkat bevitték hajóval, mi meg megvártuk őket, a kocsiban, mert ott is szakadt az eső. Mondjuk ők vizesebbek nem lettek.
Nagyon-nagyon élvezték, full kifáradtak, este a vacsi utáni kártyaparti csak 3 menetes lett, mert alig láttak már ki a fejükből.











3 megjegyzés:

Lazac írta...

Ilyen ugráló vízi izé volt a Balatonnál is. Ott is jelentkezni kellett időpontra, meg alá kellett írnom egy papírt, hogy az unokáim tudnak úszni és mehetnek egyedül ugrálni, mászni. Mivel tavaly már volt ilyen cucchoz szerencsénk Kiskunmajsán, nem izgultam (nagyon) Befizettem őket és visszamentem olvasni a padomra. :D:D Volt vizimentő amúgy a létesítményen, így biztonságosnak ítéltem. Ez a hely még szakadó esőben is csodálatos. ♥♥ Imádtam a nyaralásotok minden percét, köszi a sok-sok képet. ♥♥♥

Verus írta...

Nálunk a Lough Dergen van ilyen, ott voltak már a srácok, jópofa nagyon.
Köszi 💝😘 és még nincs vége, 10 napig vagyunk itt, csak pénteken megyünk haza. 😅👌

Lazac írta...

De jó akkor még lesznek képek, meg beszámoló ♥♥♥