2021. július 23., péntek

Nyaralás 2. nap

 A reggeli horgászatból 9 után értek vissza a fiúk a horgászatból, Benit annyira lenyűgözte a horgászat nyugodtsága, hogy horgászbotot kér majd Karácsonyra. 
Jamerthogy.. az első nap, első balesete: bement Beni úszni, a gatyájában a telefonnal, amit Karácsonyra kapott.. Alan gyűlöli ezeket a zsebes úszógatyákat, amióta ez a divat, minden fiunknak volt vmi hasonló balesete.. mert a zsebbe beletesz ezt-azt, aztán meg elfelejti.. és ugye a bezzeg a mi időnkben, a speedo gatyákon csak egy mini-zseb volt, amibe a kabinkulcsot tehette el.. “oldeye” 

Szóval kiadós reggeli után levonultunk a strandunkra, az apály épp akkor tetőzött (mmint hogy akkor volt a legalacsonyabb a tenger..) a srácok rögtön mini-rákokat találtak, meg krilleket, meg mindenféle kis izéket, ami majd jó lehetne csalinak, ha lenne hálójuk.. délutánra az is lett, a mai program, hogy krilleket vadásznak.
Mi meg csak float-oltunk a bodyboardon, Alannek kellett a wetsuit, mert az ő hőérzete más, mint az enyém, én simán fürdök ebben a vízben ilyenkor, ő meg szétfagy.


Délután 3-ig bírtuk a hőséget, folyamatosan vízben áztattuk magunkat.
Majd lemostuk magunkat a házban, és kitaláltuk, hogy megnézzük a Three Castle head-et. A félsziget csúcsán azért csak mozog már a levegő..
Szokásos ír utakon eljutottunk egy parkolóig, onnan egy csodás úton felmásztunk a Dunlough erődig, szavakkal leírhatatlan a látvány. A várat egy kb 100 m-es sziklafal mellé építették, egy völgybe, ahol egy kis tó is van, egyszerűen fantasztikus látvány volt.

















Ugyan mindent is tilos itt csinálni, de mi kajáltunk a vár tövében, jó 2-2 és fél órá eltöltöttünk itt, hazajöttünk, vacsiztunk, majd felautóztunk a Mount Gabriel tetejére, megnézni a naplementét. 










2 megjegyzés:

Lazac írta...

Elképesztően szép ez a rész, ahol most vagytok! Nagyon jó választás volt. ♥
Mi lett a telefonnal? Basszus!
Este már hűvös van? A takarókból gondolom, meg Alan sapijából, hogy nem lehet olyan dög meleg, mint napközben.
Régebben (amikor gyerek voltam - nagyon oldeye :D ) mi is sokszor gurultunk így le a töltés oldalban, mint Marci.:)
Jól nézel ki, látszik, hogy élvezitek a nyaralást. ♥

Verus írta...

Köszi Lazac!
A telefon kuka.. sosem veszünk drága telefont nekik, volt már tapasztalatunk.
Este is meleg van nagyon, itt a képeken azért vannak sapka/takaróban, mert a hegytetőn nagyon fújt a szél és fázott a banda. Ahogy vissszaértünk a városba, este 10 után, elég volt a póló-rövidgatya mindenkinek.
Amúgy pont tegnapra vártunk volna lehűlést, legalább az éjszaka legyen enyhébb, de nem igazán jött.. nagyon fülledtek így is az esték, holott folyamatosan jár a tengeri szellő.