2021. július 19., hétfő

Az elmúlt 10 nap

 Azt sem tudom, hogy hol kezdjem.. azt tudom, hogy az lesz a vége, hogy..”juhéjj, holnapután megyünk nyaralni”..

A két legnagyobb hír, hogy 

  1. Jancsi megkapta a mikrobiológiát, így ha minden ilyen jól megy tovább, mikrobiológus lesz a gyerekből. 
  2. Hanna megkapta az eredményeit:  megvan a mesterdiplomája 🎉🎉  a képzettsége magyar megfelelője “okleveles neveléstudomány szakos bölcsész” diplomaátadóról nincs hír még (lehet, hogy neki is virtuális lesz csak)
Szintén jó hír, hogy Jancsi és Marci is végre elmehettek és megcsinálhatták az vezetéselméleti vizsgájukat (több, mint egy évig szünetelt ez is, iszonyú hosszú a várólista) Sikeresen átmentek, így innen csak újabb várólistát kell kivárniuk, hogy megcsináltathassák a tanuló jogsijukat, és aztán majd vezethetnek is. 

Volt egy családi EB-meccs tippversenyünk, és Jancsi nyert, így a vándorserlegetizét ő kapta meg.. 2018-ban kezdtük, akkor vettünk egy tök jó semmi szobrot, ami lett a családi vándorizé. A talpba meg Alan belegravírozza azt, hogy ki nyert.


Kari is megkapta az oltását, Johnsont, túl van a szokásos reakciókon, (gyengeség, hidegrázás..) de 2 nap után ő is jól lett. Most ő is szabin van, bringás nyaralásra ment az Eoinnal Észak-Írországba.
Tomi a múlt héten volt szabadságon, ők Kerrybe mentek 4 napra, felfedeztek új tengerpartokat, olyan hegyeket megmásztak, amiket én sosem fogok, csodaszép helyeken jártak.

Marci dolgozik, heti 5 napokat, a szabadnapjaiban meg rákapott a horgászásra.. ez is olyan lockdown szindrómás sztori.. tv-t általában nem nagyon néznek, de az elmúlt évben rákaptak a Jeremy Wade műsoraira. Innen már csak egy lépés volt, hogy akkor a haverokkal kipróbálták a helyi tónál a horgászást. Azóta rendelt magának extra kiegészítőket a bothoz, amit azt hiszem csencselt valahonnan, hogy majd a nyaraláson tudjon a tengerben is horgászni. 
Míg nyaralunk, Jancsi helyettesíti a pizzásnál, mert Jancsinak végül nem lett munkája, így ez neki jól jött.


Beninek meg megvolt élete első cserkésztáborozása. 
Pénteken vittük el egy Limerick megyei erdei táborba, ahol összesen 12-15 gyerek volt összesen. Ezt a cserkésztábort a lockdown alatt full felújították, hát, irigyeltük rendesen, annyira szép volt a környék.
Vitt gitárt, meg mivel a covid előírások miatt mindenki külön sátorban aludt, annyi cuccot pakoltunk, hogy Alan azon röhögött, hogy be sem fog férni a gyerek már a kocsiba. 
Volt tájékozódási versenyük, klasszikus térképolvasással, tóban fürdés, hajnalig uno-zás, alig alvás.. vasárnap hoztuk haza, nagyon-nagyon jól érezte magát.
Most 3 hétig nem lesz örsgyűlés, még a nyáron mennek egy extrémparkba. 









A héten még az is történt, hogy Larsiet elvittük oltakozni (hamár :) és nem lett jobb élmény egyikőnknek sem. Mindegy, túlestünk rajta. 
A brutál meleget utálja, fürdetjük, de azt is utálja, azt viszont szereti, hogy kint vagyunk állandóan a kertben. Hát nem lehet rózsaszín a kutyák élete sem.


Csendélet


Ma meg beugrik egy ismerős pár délelőtt kávézni, aztán pakolunk, készülünk, 10 nap West-Cork.
Ha valaki megnézte a Netflixen a Sophie: Murder in West-Cork, az be tudja lőni, hogy hova megyünk, a nyaraló 3km-re van a 25 évvel ezelőtti gyilkosság helyszínétől. Ez volt a #weirdfact. 
Amúgy ezt a házat februárban már lefoglaltuk, kis basic-bungalló, de saját tengerparttal.. nagyon puccosnak hangzik, mindannyian alig várjuk. De pláne, hogy a melegfront kitart még minimum csütörtökig.. 

Szóval: 

Juhéj, holnapután megyünk nyaralni! 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Beírtam a keresőbe, brutál egy hely lehet, annyira gyönyörűek a képek. A házat is mutatja néhány kép, amiről írsz, érezzétek jól magatokat nagyon. Bani milyen kis cukker, ahogy cipekedik. ♥ Jancsinak is, Hannának is gratulálok. Örülök, hogy Kari is túl van az oltáson. Marci mekkora nagy arc ezzel az új hobbival! ♥ És persze Larsi is helyen kutyus nagyon :)

Verus írta...

Izgatottan várjuk mi is, csak egy napos kiránduláson jártunk arrafelé.
Köszi a kedves szavakat, puszi!