2021. május 26., szerda

Rohadjon meg minden bringatolvaj

 Sok dolog miatt rühellem Dublint.. most pl konkrétan a bringatolvajok miatt.. 
Karinak tegnap a munkahelye elől, a UCD campusából lopták el a bringáját. A munkahelyi bejárat elől.
Két lakat, kamera a kapuban, de mindegy, akkor is. 
Rutinos volt a kis szemét, mert végig a kamerának háttal állt.. 
Persze szegény gyerek elment a college biztonsági szolgálatához, majd onnan a helyi rendőrőrsre..sok esély úgy sincs. A kutyalopás után ez most a legfelkapottabb kinyomozhatatlan bűncselekmény. 
Kari most szembesült azzal, amit meséltem neki, hogy az itteni rendőri munka micsoda egy vicc.. kezdve azzal, hogy a “jegyzőkönyv” egy sajtcetli és ceruza esetleg toll. Tomi is mondta, hogy még ha meg is találnánk a bringát (pl hirdetésben) sem fog a rendőr semmit csinálni, depláne, ha fiatalkorú az elkövető.
Tudom, hogy a bringatolvajokat sehol sem keresik, nem azért fújok a rendőrökre. De anno, Alan balesetekor, vagy amikor a lengyel faszit fel akartam jelenteni, megtapasztaltuk, hogy mi is az itteni módi. 
És mindeközben meg a lidlben is simán vesz az ember akksis flexet, ami szerintem csak a tolvajoknak jó (vagy akár a katalizátor tolvajoknak) zsebben elfér az eszköz, levágja pikk-pakk a lakatot/láncot és usgyi el a bringával. 
Csóri Kari meg pont minap vett egy csomó új dolgot a bicajra, plusz a nyaralásukat bringás túrának tervezték, úgy foglalt be szállást. Mondtam, hogy azon ne izgassa magát, viszi az én bringámat nyaralni, ez nem is kérdés. 
Amúgy meg dögöljön meg minden tolvaj. 

4 megjegyzés:

Lazac írta...

Nagyon sajnálom Karit és a bringát is. Sajnos a bringatolvajokkal szemben itt is kb ugyanez az eljárás. Amikor még Bogi pici volt és a biciklin utazott gyerekülésben, akkor lopták el Brigi majdnem új bringáját, a házuk alagsorából a lezárt tárolójukból, amit 2 család használt. A másik család idős emberek voltak, azoknak csak egerük volt ott lent, mivel a bácsi ott tartotta a peca csalikat. Feljelentést tettek a rendőrségen, mert ez behatolásnak számított, de nem történt semmi. 1 hónap után ejtették a dolgot, szerintem addig sem csináltak semmit. Én is odaadtam a másik bringámat Briginek, azóta is azzal jár. Rohadtul bosszantó volt, ráadásul nagyon nehezen viselem, ha a gyerekem sír....

Verus írta...

Köszi az együttérzést! Igen, az a legrosszabb, hogy a gyerekünknek ártottak.. és tök mindegy mennyi idősek is a gyerekeink.

kisrumpf írta...

Nagyon sajnálom... Férjem is fúj a rendőrökre, s lassan úgy érzem, okkal, mert egyszerűen nem intézkednek. A telepünkről több bringa is eltűnt, lezárva, vagy tárolóból, az egyik károsult szinte naponta ment a rendőrök nyakára, de nem történt semmi. Mint ahogy a közösségi kertünkben iddogáló-drogozó kiskorúak esetében sem. Többször széttépték a fóliasátrakat, széthajigálták a cuccokat... Semmi. Nálunk a megunt bringákat a folyóban szokták keresni, oda dobálják be, ha ráunnak, vagy ha nem tudják eladni :-(

Verus írta...

Köszi neked is, gyaníthatóan erre a piacon talàlnak majd vevőt, ez egy Merida Juliet racer bike, bújtuk a netet meg a fb piacot, de letettünk róla, mert a rendőrség úgysem fog semmit csinálni, mi meg nem fogjuk visszavásárolni.
A férjedet megértem..