2021. május 21., péntek

Májusi eső...

..  nálunk aranyat ér, itt pedig
“Wet and windy May fills the barns corn and hay” 
Ha ez igaz, akkor mindent is megtölthetnek a gazdák a kukoricával meg szénával.
Konkrétan a mai independentben azt írták, hogy 600%-kal több eső esett, mint szokott és még a hónap egyharmada hátravan. 
Hideg és undi, rosszkedvű tőle mindenki. A mai munkanapon konkrétan mindenki azt mondta, hogy hazamegy, begyújt és iszik egy pohár bort/whiskey-t. Én hot whiskeyt csináltam, sok gyömbérrel, citrommal, mézzel..
Szerdán volt egy pár óra, mikor tűzött a nap, ki is ültünk délután melegedni kicsit (a ház reménytelenül hideg) sőt annyira szép volt, hogy mentünk egy 13 km-es kört Alannel. 
Teszek is ide fotókat, hogy azért ilyen is volt a héten..






 de vissza a nyavalygáshoz: tényleg retek az idő. A hétvégénk szerintem itthonmaradós, kandallózós lesz. 



A heti egyéb történések, hogy szerdán Jancsi befejezte a második évet az egyetemen, aznap volt az utolsó, legnehezebb vizsgája, zoom meetingen ittak is a haverokkal rá. Kaci, Jancsi barátnője is végzett, csórikám senkit sem ismer az évfolyamából, de megcsinálta ő is, ez a lényeg.
Beni pedig elkezdte tegnap a záróvizsgáit. Jövő szerdán végez is. És kezdődik a nyári szünet. Marcinak csak tesztjei lesznek, ők pénteken végeznek. 
Durván elment ez a tanév is. A TY első részletét, már (€250) ma kellett befizetni, kíváncsi vagyok,  hogy mikor lesz az első back to school akció a boltokban. 
Alan is beregisztrált az oltásra, remélem, hogy ő is olyan hamar kap majd időpontot, mint pl Doris, aki 50+ és 10 nappal a regisztrációja után már kapott is időpontot.
Jancsit vinnünk kéne szerdán kórházi vizsgálatra, de egy hete meghekkelték az ír eü weboldalát, és bár ma voltak bíztató hírek, sanszos, hogy törlik az időpontját. Szerencsére az oltási programot nem érinti a hekkelés. 

2 megjegyzés:

Lazac írta...

Mik azok a zöld izék az egyik képen?
A képek nagyon szépek, imádom a sok zöldet, ami ott van nálatok, bár most itt sem panaszkodhatunk.:) Eső van dögivel. Mondták is, hogy ezen a héten csak 2x fog esni, egyszer 3 napot, egyszer meg négyet :D
Gratulálok a gyerekeknek is, nem volt könnyű így a tanévet letudni, de helyt álltak és ez a lényeg ♥
A kandallós kép is jó, bár szerintem inkább legyen tengerpartos :)

Verus írta...

Ahova kitekertünk az a River Suir mellett lévő régi malom és a mellette lévő picnic area, amikor a fiúk kicsik voltak, sokszor hozta ki Alan ide őket bogarászni” és itt van egy elzárt rész, ami egy kacsa menhely, és ezekben a hálós zöld izékben, széna/szalma van.. a vízben vannak, és őszintén fogalmam sincs, hogy minek.. fészeknek túl magas lenne, nem a kiskacsák, hogy a fenébe mennének oda fel..? Etetőnek szintén fura, mert miért épp a vízben állnak..? És akkor miért nem kaja van benne..? majd megpróbálom kideríteni.