2021. május 11., kedd

Mindennapi semmiségek, sokadszorra

 Mától Tegnaptól megint lazítottak a megszorításokon, mehetnek az emberek fodrászhoz, körmöshöz, múzeumba, könyvtárba, össze-vissza az országban, nyugodtan.
A nem életfontosságú cuccokat forgalmazó boltok mától tegnaptól a jövő heti teljes kinyitásig csak azokat engedik be, akik foglaltak időpontot vagy click and collect-ben vásároltak. Úgyhogy az élelmesebbek pl a Penneys-be gyorsan befoglaltak egy vasárnapi shoppingot és az itteni “jófogáson” kínálják pénzért az időpontot (nem vicc, van, aki €100-200-300-t is elkért.. hogy kap is ennyit érte azt nem tudom, de basszus.. olvastam, hogy volt, aki fizetett már egy shopping időpontért:  mennyire kellhet az az olcsó tanga/pizsi valakinek, hogy ne bírjon egy hetet kivárni, mikor már időpont nélkül is mehet vásárolni, igaz, sorba kell majd állni..) 

Mi is készülgettünk a boltok megnyitására, igaz, nem ruha kell, azt elintéztem online, hanem a nyárra/nyaralásra próbálunk beszerezni dolgokat.
Az első terv az volt, hogy veszünk egy SUP-ot a fiúknak, meg hozzá minden kiegészítőt, de mivel mi leginkább a tengerhez járunk, ha jó az idő, a szörf jobb lenne.. ki is találtuk, hogy akkor milyen szörfdeszkát veszünk (mert ugyan van, ahol lehet kölcsönözni, de pont a kevésbé népszerű helyeken nincs ilyen lehetőség) de a hülye tetőrúd/szörftárolón elakadt az egész. Mert vagy nem lehet kapni, vagy csak aranyáron.. ott tartottunk, hogy akkor hagyjuk a francba. Mikor is bevillant, hogy bodyboard.. az egy feles szörfdeszka, ugyanúgy ellehet vele lenni a tengerben.. hát vegyünk azt.



Napok óta alakítgatjuk a decathlon-os kosarunkat, mindhárom fiúnak egy-egy bodyboard, békaláb meg zokni hozzá, nekem a jógához ez meg az.. és arra vártunk, hogy mehessen a click and collect, gondoltuk, hogy majd ma tegnap reggel 8-9 körül már aktív lesz az is. Ami miatt nem az ingyenes kiszállítást választottuk, az a legutóbbi tapasztalunk miatt van: kifizettünk mindent, (bringás dolgokat) és várta Alan a futárt, de csak nem jött, majd 3 nappal a rendelés után jött az email, hogy ja vannak dolgok, ami még sem voltak a raktáron, úgyhogy majd küldik, ami volt, a pénzt meg majd visszautalják. Mi a fene..? Egy héttel később kaptunk egy kulacsot.. a gumibelsők, ami fontosak lettek volna, na az nem volt. Úgyhogy nem rizikózunk, hogy kapunk a nagy rendelésünk után egy fél pár zoknit mondjuk.. Szóval vissza a kosarunkhoz: tegnapelőtt a raktáron lévő 5 darab bodyboardból már csak 3 volt.. ma tegnap hajnalra ez lement kettőre, de még mindig nincs click and colect opció.. mire eljutottunk ehhez, addigra csak egy darab bodyboard volt, nem volt egy zokni sem, nem volt wax a deszkákhoz.. Betettünk egy számmal kisebb board-ot, de ebből is csak egy volt. Így most a 3 fiúnak lesz 2 deszka, majd meglátjuk, hogy a nyár folyamán lesz-e még. (Sanszos, hogy ez is olyan lesz, mint tavaly a bicikli..május után sehol sem lehetett kapni. ) A bejegyzés közben rám esteledett, így ma-ma, azaz kedden folytatom. 
Amúgy ki kellett fizetni, holott más cég simán csak összeszedi a rendelést, és amikor megyünk érte, akkor is elég kifizetni. 
A waxot megrendeltem egy ír szörfös cégtől, ami egy cuki levél kíséretében ma meg is érkezett. Remélem lesz is majd mit waxolgatni.. 😄

A múlt héten mentem vérvételre, a nővérrel beszélgettem, hogy ki merre nyaralna majd, teljesen lázba jött a mi foglalásunktól, megadtam neki, hogy hova megyünk, mert ő is befoglalna oda. 
Mondjuk elég nehéz most a nyárra gondolni, rekord hidegek vannak, és mivel mi már nem szoktunk májusban fűteni, ilyenkorra olajunk sem igazán van, így a nappaliban bekandallóztunk egész hétvégen, hogy ne legyen annyira depresszív az itthonlét. Mert nem elég, hogy hideg van, de olyan felhőszakadások is voltak, hogy ki sem akartuk dugni az orrunkat sehová. 
Emiatt a palántáim is idebent vannak még mindig, talán jövő héten megreszkírozom a kiültetést. (A magyar tv paprika magok sajnos nem keltek ki, így idén sem lesz  paprika..)

A hétvégén végre rászántam magamat és átmásoltam az asztali gépre a telefonomon lévő közel 3 évnyi fotókat (25000+), Alan egy éve mondogatja, de .. mindig volt valami. Most megfogadtam, hogy havonta (hahahahhaa) majd jól átmentem. És jó szar volt nyaralásos, utazós fotókat nézegetni.. nem az emlékek miatt, hanem .. na. 



1 megjegyzés:

Lazac írta...

Klassz ez a board, remélem lesznek majd saját videók is. :)
Jó, hogy mondod, nekem is tele van fényképekkel a telefonom, át kellene tenni egy másik tárba, de soha nincs időm rá.:):)